tisdag 29 april 2014

Fler skiljelinjer SD - Sjuklöver inför Europavalet
Häromdagen såg vi, genom Aftonbladets presentation av kandidaterna i Europavalet, hur samtliga kandidater var mot ett förbud mot heltäckande slöja på allmän plats, utom Sverigedemokraternas, som samtliga var för. Idag tänkte jag uppmärksamma ytterligare några frågor, som visar att det i frågor som rör migration, integration och själva EU, endast finns ett oppositionsparti och följaktligen endast ett alternativ i Europavalet, för den som vill bevara ett nationernas Europa. Det intressanta är hur eniga de övriga partierna är och hur tydlig skiljelinjen mellan dem och SD är.

Observera hur samtliga sjuklövare unisont svarar ja. Det skulle här vara mycket intressant att få ställa ett par följdfrågor. De vet förstås att de måste svara ja, men kan de utveckla ett längre resonemang kring varför det är positivt?

Nästa bild är inte fullt lika entydig, men ändå uppseendeväckande. Observera den stora andel som anser att invandrare inte alls bör anpassa sig till svenska värden och svensk kultur. Återigen är det endast de sverigedemokratiska kandidaterna som står upp för förnuftet:


Nästa fråga rör sig i samma område som den föregående, men här är bilden återigen entydig och egentligen mycket tankeväckande. Hur tänker de kandidater som inte ser islam som ett hot mot svenska värden? Vi talar trots allt om en ideologi, vars värden ofta står i direkt motsättning till vad även socialdemokrater skulle uppfatta som svenskt, exempelvis allas lika värde och jämställdhet mellan könen. Tänker de sig att en årlig invandring av tiotusentals muslimer inte påverkar islams ställning i landet? Det troligaste är dock, liksom vid frågan om mångfald, att de helt enkelt svarar det de måste svara. Jag har mycket svårt att tro att de övriga partiernas väljare så kompakt sluter upp kring nedanstående svar:


Märkligt nog vill samtliga övriga partier, även om vänsterpartisterna inte kan bestämma sig, utvidga EU. Självklart vill samtliga kandidater för liberala Folkpartiet och Centerpartiet göra det, då de troligen ser det som en helt principiell och hypotetisk fråga, där "öppenhet" och utvidgning alltid är positivt. Det finns ju dock verkliga länder som då skulle bli aktuella, så vilka vill man ha in? Albanien? Eller är det fortfarande Turkiet som hägrar?


Den sista frågan som jag väljer att lyfta fram är inte fullständigt entydig, men ger även den en oroväckande bild. De allra flesta vill alltså inte att EU gör vad det kan för att förhindra illegal invandring, vilket iallafall jag och SDs kandidater tycker borde vara en självklarhet.


16 kommentarer:

 1. Man blir mörkrädd. Om SD vore smarta så skulle de beställa opinionsundersökningar som visar på dissonansen mellan politikerna och deras respektive väljare i den här typen av frågor och sedan kommunicera detta stenhårt. För även om svensken visserligen är förvirrad, så kan han väl ändå inte vara så vilsen som dessa politiker?

  SvaraRadera
 2. Nej, man vill ju gärna tro det. Därför försöker jag, dag efter dag, att skapa opinion....

  SvaraRadera
 3. NÅGRA FRÅGOR till VÅRA POLITIKER att BESVARA SKRIFTLIGEN

  * Vad är bra med Islam?
  * Finns det något dåligt med Islam? I så fall vad?
  * Vad är bra med Sharia?
  * Vad är dåligt med Sharia?
  * Blir det sekulära Sverige bättre eller sämre med mer Islam?
  * Vill du att etniska sekulära svenskar skall förbli i majoritet i Sverige?
  * Vilka fem muslimska länder tycker du bäst om? Det finns 56 muslimska länder att välja på.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
  Svar
  1. lycka till att få ett svar från någon politiker i sjuklövern på de frågorna, oavsett om de sitter i kommun landsting eller riksdagen de som ens försöker svara är slut som politiker då ingen ens kan formulera ett vettigt svar utifrån pk-mallen vare sig de är för eller i mot.

   Radera
 4. Håller med dig Robban, ingen sjuklöverpolitiker eller journalist med självbevarelsedrift skulle våga svara ärligt på ovanstående frågor. Och definitivt inte skriftligt, samtidigt som de hånar alla som hyser kritik mot Islam som islamofober. De tror inte ett dugg på Islam, lever inte efter Koranen vill inte bo i ett muslimskt land. Men Du är en främlingsfientlig islamofob när du ger uttryck för vad de också innerst inne känner!

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 5. Om Aftonbladet hade ställt samma frågor till 10 000 svenskar är jag övertygad om att 70-80 % av svaren hade stämt väl överens med SD:s staplar. Det är bara att tacka Aftonbladet för att de upplyser sina läsare om att den politiska adeln är extremister som står ljusår från folkets uppfattnigar i sådana här frågor.

  Hoppas undersökningen finns med även i pappersupplagan så att ännu fler blir informerade om vad för sorts underliga figurer det är som är på väg mot EU-högborgen i Bryssel.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Betyder det att du tror att SD kommer att får 70-80 % av rösterna i höstens val? Val är ju anonyma, så det finns ju ingen anledning att inte rösta i enlighet med sina sympatier.

   Radera
 6. Redan från början tyckte jag att EU var ett projekt för politiker. Fina karriärmöjligheter och tillfällen att mingla med andra politiker i glassiga sammanhang utomlands lockade. Nu ser jag att skillnaden mellan folkets åsikter och politikernas åsikter blivit ännu större och att det finns bara ett parti som vågar stå för det.

  SvaraRadera
 7. Det är ju bevisat i undersökningar att svenska folket anser att SD har den bästa invandringspolitiken och innerst inne tror jag många politiker från 7-klövern håller med. Att erkänna detta, om än i en anonym enkät, är dock otänkbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och denna är ju inte anonym - det är en sammanställning av kandidaternas svar.

   Radera
 8. Varför tar inte SD alla dessa frågor från aftonbladet och gör en egen valkompass som de låter vem som helst lägga upp på sina hemsidor... det är så jävla dålig fart i SDs kommunikation.

  SvaraRadera
 9. Svart på vitt vilka som utgör opposition alltså.

  SvaraRadera
 10. Fråga 33 är ju intressant. "Svenska värden och svensk kultur", vad är det kan man undra? Själva formuleringen antyder ju att detta är svenskt, gemensamt och värdefullt. Själv skulle jag tycka det var mycket svårt att svara på frågan så som den är formulerad. Ska invandrare anpassa sig till svenska LAG, självklart! I den mån denna baseras på värden, vilket den ju till viss del gör, så måste man anpassa sig eller ta konsekvenserna. Notera dock att en andel etniska svenskar väljer att inte anpassa sig och istället ta konsekvenserna.

  Återstår då förstås det som hänvisas till som "svenska värderingar" men inte är reglerat i lag. Vad fan är det då? Det finns många helsvenska bekanta som jag knappt delar en enda värdering med faktiskt, till och med i min egen familj. Om vi skulle sätta oss ner i en grupp med svenskar som är ett representativt urval demografiskt tror jag det skulle vara en omöjlighet att enas om en samling "svenska värderingar". Så vad är det invandrarna förväntas anpassa sig till? Om man menar tex arbetsmoral så behöver man bara ta ett snack med en genomsnitlig tonåring för att förstå att det bara tar en generation för en värdering att ändras, alldeles av sig själv. Och "svensk kultur"? Ska det vara obligatoriskt att plocka 7 blommor på midsommarafton? Eller att fyllesvina på campingplatser? Eller att sätta gamlingar på hem och inte besöka dem? Eller lyssna på manskör på Valborg? Att låta 14-åringar tas omhand på Maria ungdom på skolavslutningen? Är det viktigt att invandrarna deltar i detta? Själv brukar jag fira Robert Burns Night eftersom jag bott i Skottland och gillar Haggis, men vi skulle aldrig få för oss klä ut oss i kilt. Ingen förväntade sig av oss att vi skulle göra det eller äta haggis heller för den delen. Inte heller anpassade jag mig till lokala kulturen genom att, som de gör, slå mina barn som uppfostringsmetod. Det finns inget enda land där jag skulle vilja ta till mig allt i kulturen om jag flyttade dit. Så nej, utöver det som är reglerat i lag så har jag inget behov av att tvinga invandrare att anpassa sig till dessa spretiga och oklart definierade svenska värden och kulturyttringar.

  SvaraRadera
 11. Motenmedmanniskor.

  Jag kan förstå förvirringen. Man blandar gärna ihop koncept = mänskligt påfund om en slags samhällelig strategi. konsensus = överenskommelse om strategins uppfyllande samt kontext = yttre faktorers påverkan på strategin. Inte alldeles enkelt.
  Allt detta kallas ibland slarvigt för kultur. I detta fall svenskhet.
  Strategi är tex tillhörighet till en viss livsåskådning, som ställer premisserna för hur samhället skall fungera.
  Konsensus är överenskommelsen om hur livsåskådningen skall tolkas i stort.
  Kontexten formas av strategins anpassande till naturliga förutsättningar, som geografi, klimat, bytesdjur, tamdjur, födoämnen, industri, språk, hudfärg, försörjning.
  Svenskheten är alltså kopplad till ett jordbruks- och industrisamhälle, med grundläggande "kristna" värdegrunder på dekis, Ett svenskt språk. Vinter halva året. Mao ett behov av framförhållning. Skog. och gruvor. Pga av det geografiska läget vit hy och behov av kalorier samt kvalificerat boende Med kulturella yttringar kopplade till detta. Allt annat är osvenskt. På gott och ont.
  Hoppas själva principen klarnade. Kristian, paleoantropolog.

  SvaraRadera
 12. Förtydligande: Med kristna menas lutheranska.

  SvaraRadera