tisdag 29 april 2014

EU-topparna visar upp sin arrogans
Igår möttes fyra ledande personer från Europaparlamentets fyra största partigrupper; EPP (där Moderaterna och Kristdemokraterna ingår), S&D (där Socialdemokraterna ingår), ALDE (där Centerpartiet och Folkpartiet ingår) och G/EFA (där Miljöpartiet och Piratpartiet ingår).

Någon av personerna vi ser i inslaget nedan kan mycket väl bli Kommissionens nästa ordförande, vilket gör deras arrogans och framtoning än mer skrämmande. Kristdemokraten Jean-Claude Juncker, som innehaft ett antal toppositioner i EU-byråkratin de senaste åren, visar sig tala usel engelska. De Grönas Ska Keller, från Tyskland, är 32 år gammal, och har som specialitet migration och EUs relationer med Turkiet. Hon har examen i turkiska, judiska och islamiska studier.

Förutom deras märkliga personligheter, är det lilla avsnittet nedan främst en uppvisning i arrogans:
Jean-Claude Juncker säger utan vidare att han inte tänker debattera eller ha någon dialog med EU-kritiska partier, med motiveringen att de inte delar hans grundläggande värderingar. Det är väl då, om någon gång, det finns anledning att just debattera? Det verkar sannerligen finnas en särskild trygg federalistisk EU-byråkrati, där man helst inte vill bli störd av nya vindar.

Socialdemokraten Martin Schulz spårar ur än mer, på ett sätt som jag inte hade förväntat mig av en person som faktiskt har en hel del makt i parlamentet. Han oroar sig för att han, som tysk, ska behöva se "nazistpartier som sprider Adolf Hitlers propaganda i parlamentet". Ytterst få, om några, sådana ledamöter kommer att väljas in. Däremot har Martin Schulz, som tysk, tydligen inga problem med att desto fler riktiga kommunister sitter där, representanter för en ideologi som höll ena halvan av hans land i förtryck ända fram till 1989. Faktum är att det gamla östtyska kommunistpartiet, om än reformerat, har åtta mandat i Europaparlamentet, nu under namnet "Die Linke".

Europavalet känns allt mer som ett val mellan patrioter och federalister, där de förstnämndas vision är ett nationernas i Europa, medan de sistnämnda drömmer om en federal superstat, där en enorm byråkrati ska hålla de olika folken och ekonomierna i ett fast grepp.
7 kommentarer:

 1. Det aer sa lag klass pa dessa EU-byrakraters resonemang, att man tror sig forflyttad till debatten i Absurdistan... ;)

  Ytterligare ett bevis pa den totala imperiedemokraturen. Den imperialistiska kejsardroemmen foresvavar dessa politruker, livraedda nu naer folk borjar inse vilket fiasko och bedraeri man utsaetter europeer for idag. Snart dags for val, skall bli ett sant noeje att se de langfranska ansiktena, naer dom inser att nu har nedraekningen borjat.

  SvaraRadera
 2. Okunnigheten är monumental - om man säger så. Vilken hemskt öde att få ledas av dessa idioter. Måtte det snart få ett slut.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 3. Den där tyske gaphalsen Martin Schulz är ju en renodlad mytoman!! Han anklagar PVV för att vara ett nazistiskt parti som "propagerar för Adolf Hitlers ideologi".

  Geert Wilders och PVV hetsar inte mot judar, fackföreningsledare och kommunister och propagerar inte för att holländare skall vara ett herrefolk med rätt att suga ut andra folkslag och länder. De har inte heller ställt till med någon kristallnatt, det har däremot socialistiska aktivister gjort många gånger om fastän i mindre skala - än så länge... Som göteborgare glömmer jag aldrig vänsterkravallerna i EU-toppmötet 2001 då hela Avenyn glittrade av krossat glas som gatorna i Berlin och München 1938.

  Jag tycker att sådana grova och djupt kränkande lögner skulle leda till åtal och att Martin Schulz per automatik sparkades ut ur EU-parlamentet på livstid. De måste ju för höge farao hålla en civiliserad och anständig debattnivå i ett så makfullkomligt forum som EU-bunkern.

  Som tysk tror han kanske att han kan vräka ur sig en massa ogrundade nazistanklagelser och samtidigt ge ett falskt sken av att han själv tar avstånd från sitt eget lands bruna förflutna.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är ju detta ett kort utdrag, där jag inte tror att han specifikt syftade på PVV, utan att detta nämndes inledningsvis just för att inslaget kom från holländsk TV. Däremot tror jag att talarna buntade ihop alla nationalistiska partier i sina fördömanden. Det lär knappast bli särskilt många nationalsocialister, om ens någon i detta parlament, särskilt inte från PVV, Front National, FPÖ, Vlaams Belang och partierna som är intressanta. Schulz retorik var mycket låg.

   Radera
  2. Ja det stämmer, speakern säger precis innan Schulz tal att "enligt Schulz står dessa partier för hat och antisemitism". Jag utgick från vad de sa i den holländska TV-studion alldeles i början: "PVV kommer att få det svårt i det nya Europaparlamentet som väljs i maj".
   Så då är det alltså återigen Jean-Marie Le Pens 27 år gamla, fatala kommentar om Förintelsen som "en detalj" (en del av) Andra världskriget som spökar och ger propagandisterna i EU anledning att kalla hela den fosterlandsälskande rörelsen för nazister.

   P.S. Jag fick inte igång det första Youtube-klippet i din artikel om Jean-Marie Le Pens 85-årsdag men underligt nog funkar exakt samma klipp (det med din översättning) när man går in på YouTubes sajt .
   Redan då, 1989, sa han att "islam är oförenligt med den europeiska kulturen. Och jag tror att de som är franska muslimer kommer att utsättas för ett oerhört tryck från islamister att avstå från sin franska tillhörighet".

   Muslimer i Frankrike från franska kolonier kan åtminstone tala franska redan när anländer medan muslimer i Sverige inte kan ett ord svenska vid ankomsten vilket försvårar integrationen enormt. De blir därmed ännu lättare offer för fundamental islam än deras franska "bröder & systrar", om de inte redan är fundamentalister när de kommer hit.

   Stig

   Radera
 4. Ska vi hoppas på Ska Keller? Då lär ju pinan bli kort i alla fall. Korthuset faller som just ett korthus och Europas länder kan återgå till att vara fria och demokratiska igen.

  SvaraRadera
 5. Ultrasegregerad högadel

  SvaraRadera