onsdag 23 april 2014

Front Nationals avstamp inför Europavalet


Front Nationals officiella logo för Europavalet

Igår kallade Front National till en presskonferens, som ett avstamp inför Europavalet. Utanför demonstrerade Femen, med hakkorsprydda EU-flaggor målade på sina bara överkroppar, men den manifestationen ser jag ingen anledning att uppmärksamma.

Partiet kan mycket väl bli Frankrikes största i detta val, då det till skillnad från landets övriga val, är proportionerligt och sker i en omgång. För närvarande har man i Europaparlamentet endast tre ledamöter, men räknar med att dessa efter valet i maj kommer att bli 15-20. Front National ser även valet som en folkomröstning om själva EU och i förlängningen dessutom en folkomröstning om regeringen. President Hollande är den minst populäre presidenten i modern tid, förlorade en mängd städer i årets kommunalval, och Front National menar att han måste upplösa Nationalförsamlingen vid en stor förlust i Europavalet.

De franska valkretsarna i Europavalet. Marine Le Pen
leder listan i Nord-Ouest och Jean-Marie Le Pen i Sud-Est.

I klippet nedan ser vi ett antal framstående personer i partiet. Marine Le Pen och Jean-Marie Le Pen känner ni säkerligen igen, men låt mig kort peka ut de övriga.

00:37 Aymeric Chauprade är förstanamn för listan i Ile-de-France, alltså Paris-regionen.

00:56 Florian Philippot är en av partiets vice-presidenter och kampanjdirektör för detta val. Han är också förstanamn på listan i Est.

01:10 ser vi som hastigast Marion Maréchal Le Pen, som är ledamot i Nationalförsamlingen, och bakom henne, Julien Rochedy, ordförande för partiets ungdomsförbund, Front National de la Jeunesse.
3 kommentarer:

  1. Kolla gärna in Aymeric Chauprades geopolitiska sajt Realpolitik.tv

    Mvh
    Mahound

    SvaraRadera
  2. Tack Tobbe för att du håller oss underrättade om vad som händer i stora världen - och inte minst Frankrike!

    SvaraRadera