tisdag 22 april 2014

Ironisk aktion av Vlaams Belang
I en ironisk aktion i Antwerpen försökte en företrädare för Vlaams Belang samla in underskrifter för mer invandring och stöd för det mångkulturella samhället. Man kan tycka att aktionen är något infantil för ett etablerat parti som Vlaams Belang, men klippet nedan bjuder ändå på en viktig poäng på slutet.

Om vi tittar på Sverige, så vet vi att det är många fler som vill minska invandringen, än som röstar på Sverigedemokraterna, samtidigt som SD är partiet med den bästa invandringspolitiken enligt flest. Här har SD vad man brukar kalla en pedagogisk uppgift, nämligen att förklara hur invandringsfrågan hänger ihop med de flesta andra frågor.5 kommentarer:

 1. Ha! Den där var ju bra. "Vår sida" behöver en släng humor. Man ska inte sura.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lider stor brist på humor och ännu större brist på satir.Där har vi mycket att lära av danskarna.Titta t ex på Trykkefrihedsselskabets blogg.Dom har en satirtecknare som verkligen inte går av för hackor. Vi kanske skulle låna honom för att beskriva vår svenska verklighet!?

   Radera
 2. Inge vidare framgång ser jag--

  SvaraRadera
 3. Tyvärr har jag inte så svårt att tänka mig att en liknande aktion i Sverige skulle samla ganska många namnunderskrifter, beroende på var man genomför den... men jag kanske är pessimistisk. Vad tror ni?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, svårt att säga....En aktion med kamera på Östermalm skulle nog få varenda individ att skriva på...

   Radera