måndag 14 april 2014

Jean-Marie Le Pen i ny TV-intervjuDet var nu återigen alltför länge sedan vi träffade vår vän och bloggens husgud Jean-Marie Le Pen, men häromdagen var han inbjuden till Le Figaros politiska intervjuprogram Le Talk Orange. Man avhandlar framför allt det kommande valet till Europaparlamentet och den nuvarande politiska situationen i landet, efter kommunalvalen. De blev ett nederlag för Socialistpartiet och en framgång för den traditionella högern och Front National. Efter nederlaget beslöt den socialistiske presidenten François Hollande att ombilda regeringen, genom att ersätta den sittande premiärministern Jean-Marc Ayrault med den mer populäre Manuel Valls, som dittills varit inrikesminister.

De franska valkretsarna i Europavalet.
Jean-Marie Le Pen är förstanamn i Sud-Est (13)

FN - Front National

RBM - Rassemblement Bleu Marine ("Marin/e/blå samling") är en koalition av FN och andra patriotiska partier, skapad 2012.

Bruno Gollnisch
Bruno Gollnisch är idag en av FNs tre ledamöter i Europaparlamentet. De övriga är Jean-Marie och Marine Le Pen.

Jean-Louis Borloo var partiledare och grundare av mittenpartiet UDI, men avgick för en vecka sedan av hälsoskäl.

Jean-Luc Mélenchon är partiledare för Vänsterfronten, en sammanslutning av ett antal mindre partier på vänsterkanten. I 2012 års presidentval fick han 11% av rösterna.5 kommentarer:

 1. Underbart med en människa som talar rakt ur hjärtat, utan krusiduller. Och dessutom är klarsynt och intelligent, till skillnad från alla zombies vi har i Sverige.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 2. Tack för detta klipp Tobias. Av ren nyfikenhet så undrar jag om du talar "flytande" franska och nederländska?

  Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med alla som är intresserade. Jo, det tycker jag nog att jag gör....

   Radera
 3. Gillar ditt ordval "husgud".

  SvaraRadera
 4. Tackar för detta inslag och för det storartade arbete du gör för att hålla oss informerade och vidga våra vyer i den skrämmande isolatbubbla som Sverige blivit tack vare de horder av quislingjournalister som häckar i våra MSM-medier.

  SvaraRadera