måndag 14 april 2014

Dagens rubrik: SD och 30-taletMed tanke på att Sverigedemokraterna bildades 1988 är det ju helt fantastiskt. Visst är vi vana vid ständiga påminnelser om att framgångar för partiet innebär att vi står inför en direkt upprepning av 1930-talet, men detta var nog en av de grövre parallellerna. Det är också lite förvånande att se rubriken i SvD, snarare än i Aftonbladet.

Vad artikelförfattarna, och rubriksättarna, menar, är förstås att det ända sedan 1930-talet förekommit protester, då mot nationalsocialister och nu mot sverigedemokrater. Jag vågar dock påstå att nationalsocialister på 1930-talet är någonting helt annat än sverigedemokrater 2014. Troligen såg inte heller "antirasister" då ut på samma sätt, om begreppet överhuvudtaget fanns.

Sammanfattningsvis kan vi återigen konstatera att svensk media blir alltmer desperat, slarvig och tendentiös. Med en rubrik som den ovan visar man endast sin egen idioti, utan att någon skugga faller på SD.
2 kommentarer:

 1. Det verkar vara någon slags ny kampanj som har dragits igång i medierna?
  I Nerikes Allehanda ser det ut så här sen ett par dar: http://na.se/nyheter/ljusnarsberg/1.2452642-ronny-blev-en-symbol-for-de-goda-krafterna
  Rune

  SvaraRadera
 2. Såg nyss den där rubriken på SvD. Måste säga att jag blev ganska förvånad att SvD gör bort sig så totalt...
  Hade faktiskt tipsa dig om detta Tobbe, men du var för snabb =) Hoppas du fortsätter blogga/publicera texter, stort tack för en bra blogg!

  SvaraRadera