torsdag 24 april 2014

Miljöpartiets groteska EU-visioner


"Politiken måste bli varmare. Inte klimatet."

Tydligen drog idag Miljöpartiet igång sin kampanj inför Europavalet och det gör förstås att våra medier får en anledning att ge lite okritiskt utrymme till partiet. En av de stora valfrågorna för Miljöpartiet är infrastrukturen, vilket Gustav Fridolin specificerar som den problematik han erfar när han bokar tågbiljett mellan Malmö och Berlin för en helg. Det är inte nödvändigtvis en dum idé med ett enhetligt biljettsystem eller snabbtåg inom Europa, men jämfört med de enorma problem som Miljöpartiet samtidigt vill ge Europa är det naturligtvis försumbart.

Ty sedan kommer man in på en annan fråga som oroar Fridolin, nämligen de berömda "främlingsfientliga krafterna". Lyssna noga på vad han faktiskt säger och betänk att var tionde svensk stödjer detta parti. Fridolin säger på fullt allvar att om exempelvis Grekland eller Bulgarien bygger ett stängsel för att förhindra omfattande illegal invandring, så ska EU kunna gå in och riva det. Givetvis kryddar han sitt patos med romer. Inslaget nedan kommer från SVT Rapport:
Jag må vara den störste, och kanske ende, beundraren av Jean-Marie Le Pen i Sverige, men jag har alltid tyckt att det har varit en smula överdrivet när han har talat om L'Union Soviétique de l'Europe. I själva verket är jämförelsen inte helt långsökt, då det blir allt tydligare att striden om Europa idag står mellan de som vill skapa en federal stat, med öppna gränser och kaos, och de som vill ha ett nationernas Europa, där folkens välfärd och framtid kommer först. 
3 kommentarer:

 1. Vi är fler som upptäckt släkten Le Pen. Mycket tack vare dig Tobbe.

  Det blir ju uppenbart att kommunisterna i V och MP, som i början var skeptiska mot EU, nu börjat inse att det utvecklas mot ett kommunistiskt EUSSR då de aldrig pratar EU-kritik längre. Allt som har med EU att göra är nu gränslöst härligt enligt dem.

  Europas Undergång skulle jag vilja kalla det..

  SvaraRadera
 2. Men allt detta verkar vara styrt uppifrån där politikerna har påtagit sig rollen av att vara sprattelgubbar - och journalisterna sprattlar med. Vad är det Obama brukar säga "leading from behind". Det skall inte synas vilka det är som styr utan allt skall se ut som om de folkliga krafterna är i luven på varandra. Jag skulle gärna se att motståndarna till Europas förstörelse söker reda på och identifierar vilka som driver fram denna utveckling. Och jag tror nog att Jean-Marie Le Pen har gjort detta för länge sedan. Han är inte dum.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 3. Torbjörn Lasson25 april 2014 15:46

  Vi bor i Marine Le Pens hemtrakt och hon förkommer flitigt i samtliga media här, liksom fadern, som har sin veckojournal. Festliga och uppriktiga människor, så du är inte ensam om att tycka om familjen Le Pen. Skönt för övrigt, att du är på skrivhumör igen!

  SvaraRadera