onsdag 30 april 2014

SDs stoppade reklamfilmSå har då återigen en reklamfilm från Sverigedemokraterna stoppats. Denna gång var det SD Göteborgs lokala film som stoppades från att visas på SF Bio. Den fantastiska förklaringen är att biografernas personal inte känner sig trygga, då de tydligen har blivit konfronterade av besökare, gissningsvis samma typ av individer som just vill stoppa partiet i alla andra sammanhang. SF Bios informationschef Thomas Runfors säger:

"Vi tog bort den för att vi fått så mycket reaktioner från publiken. De tyckte att det var besvärande att vi visade reklam för Sverigedemokraterna med tanke på vad partiet står för."

Hur tänker egentligen människor som konfronterar personalen med vilka reklamfilmer som visas? Jag blir besvärad av vad de övriga partierna står för, men jag känner inte att jag måste stoppa deras kampanjer för det och jag skulle definitivt inte skälla på biografens personal. Naturligtvis finns det en demokratisk aspekt på det här, där man som vanligt låter en liten pöbel avgöra, vilket Runfors också tydliggör:

"Vi vidhåller att det bör finnas en demokratisk princip, givetvis, men måste också titta på konsekvenserna. I det här fallet uppfattar vi att vår personal känner sig hotad, och då får det gå före."

GPs artikel innehåller ett par märkliga, insinuanta meningar:

"SD-reklamen skulle visas inför samtliga filmer på repertoaren inklusive familjefilmer."

"Den aktuella reklamfilmen visar fyra vita män, en busschaufför, en hamnarbetare, en grafisk formgivare och en produktspecialist, som ställer sig bakom SD:s politiska budskap till tonerna av rockmusik."

Låt oss då titta på denna upprörande film, som till och med barnfamiljer riskerade att få se. De fyra personer som deltar, gör det inte för att de är "vita män", utan för att de är förstanamn i kommande kommunalval.


5 kommentarer:

 1. Att filmen gjort personal otrygg är naturligtvis rent nonsens. Sanningen är snarare att Runfors eller hans kollegor utsatts för påtryckningar, antingen utfrån eller internt. Runfors var för övrigt samme figur som försvarade livs levande islam-reklam på salongen Bergakungen i Göteborg i fjol sommar. Biografen gjorde till och med reklam, "Kom och fira Eid med oss".
  Demokratins dödgrävare är närvarande över allt.

  Men med tanke nivån bland lokalpolitiker kanske man inte ska vara förvånad...
  http://blogg.vk.se/maria-kristoffersson-vilhelmina/2014/04/30/vill-du-vakna-i-ett-brunt-land/

  Eller detta praktexempel:
  http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/ge-spadbarn-rostratt

  SvaraRadera
 2. Video "privat" kan ikke ses

  SvaraRadera
 3. "Video removed by user"

  Men jag antar att den var harmlös.. Sverige är snart rökt...

  SvaraRadera
 4. Videon borttagen eftersom Göteborgs Hamn (vars logga syntes i ett par sekunder) fick kalla fötter och "kunde förknippas stå bakom denna hemska politik" och därmed bli föremål för besök av vänsterns fotsoldater. Nya video på Youtube måste läggas upp där den är retuscherad bort och den gamla videon tas bort...

  SvaraRadera
 5. Hej Tobbe saknar dina krönikor och analyser. Mvh. Kenneth

  SvaraRadera