onsdag 7 maj 2014

Dagens citat: Anders Lindberg


"Regeringen kontrollerar i praktiken både privata och statliga medier. Det pågår dess­utom en fruktansvärd smutskastning mot oppositionen."


En svensk oppositionell, som läser citatet, skulle kunna tro att Anders Lindberg plötsligt bytt sida och lämnat värmen på Aftonbladet. Så är inte fallet. I själva verket försöker han under dessa dagar svartmåla svenska Moderaterna, genom att koppla ihop dem med ungerska Fidesz, som de delar grupp med i Europaparlamentet. Eftersom högerpartiet Fidesz inte är tillräckligt avskräckande, måste han dessutom blanda in det betydligt mer kontroversiella Jobbik:

"Viktor Orbans utpräglat nationalistiska retorik är dess­utom utmärkt grogrund för fascistpartiet Jobbik som aktivt förföljer romer och hetsar mot judar och politiska motståndare. Jobbik ökade till 21 procent enligt en opinionsmätning i går."

För säkerhets skull är artikeln, som vanligt, illustrerad med en bild på Ungerska Gardet, som visserligen förbjöds för några år sedan, men som alltid ger en spektakulär bild med sina uniformer. När du nu oroar dig för den ungerska demokratin, Anders Lindberg, hur ser exempelvis mediebilden ut här hemma?

Aftonbladet
3 kommentarer:

  1. Hahaha,,, snacka om att kackla i eget bo. Hans uttalande, omformat att appliceras vs Sverige, är klockrent korrekt. Han är själv en del av den smutskastning mot "oppositionen" (sd), som han av någon politisk/grumlig anledning fokuserar till ungersk inrikespolitik (vem bryr sig?). Utan att inse att bumerangen nu träffar honom i nacken med full kraft. 'Tänk först, och tala sedan'. Men, tack hursomhelst, vänstermedia har som bekant inte dom skarpaste knivarna i sin låda.

    SvaraRadera
  2. Nog är det väl konstigt, Anders Lindberg försöker använda sig av Jobbik för att smutskasta M. Men om han verkligen vill ställa till problem skulle han istället peka på att Carl Bildt stödjer nazisterna (Svoboda) i det Ukrainska parlamentet. Och därmed låtsas som det regnar inför ökningen av antisemitismen i Ukraina. Jag har en känsla av att man åter offrar judarn för att skapa ett stor Europa. (lite utanför ämnet men i alla fall).

    SvaraRadera
  3. För mig går det en röd tråd,mellan Bildt,s stöd för Svoboda i Ukraina,Turkiets framtida medlemskap i EU,Usa,s övervakning via NSA och de nya moderaternas stöd för invandring från muslimska länder.Den perfekta diktaturen Islam plus total elektronisk övervakning av medborgarna.

    SvaraRadera