fredag 25 april 2014

SVPs demonstration och vänsterns hyckleri
Den 1a maj i år kommer, liksom förra året, Svenskarnas Parti att genomföra en demonstration i Jönköping. Kommunpolitikerna har försökt stoppa den, med det märkliga argumentet att oroligheter kan väntas, en invändning som är tveksam, då det är vänsteraktivister som i så fall kommer att stå för tumultet. Jag har tidigare skrivit om detta här, men finner nu anledning att återkomma till det, då det togs upp i gårdagens upplaga av SVTs Debatt.

Jag tillhör inte själv SvP, då jag tycker att de är alltför fixerade vid etnicitet och genetik. Min egen invandringskritik grundar sig inte på "ras", utan främst på tankar kring de följder den förda politiken kommer att få för själva samhället. Diskussionerna kring denna demonstration är dock intressanta, då de som vanligt visar upp etablissemangets hyckleri och märkliga demokratisyn.

Gårdagens Debatt inleddes med en liten uppräkning av vad SMR hade gjort sig skyldiga till. Visserligen har det ingenting med SvP, eller den kommande demonstrationen att göra, men det löste man genom att helt enkelt kalla alla för "nazister".

Det stora hyckleriet kan sedan börja, när man som gäst har bjudit in den märklige Dror Feiler, som nu tydligen kandiderar till Europaparlamentet för Vänsterpartiet. Han är ursprungligen israel, men har sedan som konstnär glorifierat palestinska självmordsbombare, samt åkt med på Ship to Gaza. Observera att han i studion inte bär Vänsterpartiets nejlika, utan en röd stjärna, som ser ut att komma från någon försäljning av öststats-dekorationer.

Feiler inleder med att uttrycka sin avsky för nazismen, vilket är helt rimligt, och en inställning som delas av de flesta svenskar. Därefter förklarar länspolismästaren precis hur lagen ser ut och vilka principer som gäller, men detta vill Feiler inte riktigt ta till sig, utan använder direkt argumentet om att det kan bli tumult vid demonstrationen. Vi kan nog gissa oss till att han inte skulle acceptera att Vänsterpartiets tåg förbjöds om det anfölls av motdemonstranter.

Vidare menar han, vilket vi också hört förut, till exempel vid SDUs skolbesök, att SvPs närvaro i staden skapar otrygghet för många människor. Det är också ett mycket tveksamt argument, då man i en demokrati får acceptera att meningsmotståndare syns på gator och torg. Jag tycker inte att det är en trevlig syn med de radikala kommunistpartier som tågar samma dag med nordkoreanska och kubanska flaggor, men det får jag leva med.

1a maj i Västerås, ett av alla de tåg som inte
var kontroversiella, eller skulle stoppas.

Jag förstår att Dror Feiler, särskilt med sin judiska bakgrund, känner motvilja inför nazism. Vad han dock inte tänker på, och här kommer hyckleriet in, är alla de människor som förföljts och flytt från kommunismen. Vi har i Sverige exempelvis en generation ungrare, som flydde från Ungern vid den sovjetiska invasionen 1956. Hur känner de när Dror Feiler står och poserar med sin röda stjärna och vill sitta i Europaparlamentet? Självklart måste han också referera till 1930-talet, med vilket han åsyftar nazisterna, men som också var årtiondet då Stalins utrensningar i Sovjetunionen, under den röda stjärnan, var mer intensiva än någonsin och miljoner förvisades och mördades. Det var också årtiondet då Vänsterpartiets föregångare såg till att svenskar åkte till arbetarparadiset Sovjetunionen, där många försvann. En överlevande släkting till en av dessa så kallade "kirunasvenskar" vägrade för några år sedan att bli fotograferad tillsammans med Gudrun Schyman av detta skäl.

För dessa vänstermänniskor handlar det naturligtvis inte om att de är oroliga för tumult, eller att vanliga människor skulle känna sig otrygga. De vill helt enkelt stoppa oliktänkande, vilket blir än tydligare mot slutet av debatten, då Dror Feiler menar att man ska stoppa exempelvis SvP, för att de annars "normaliseras". Man kan iallafall konstatera att kommunismen är ordentligt normaliserad i Sverige, där Dror Feiler utan vidare kan stå med sin röda stjärna i ett TV-program och kandidera till Europaparlamentet, där Vänsterpartiet samarbetar med partier som är uttalade kommunister och har hammaren och skäran i sina partisymboler.
6 kommentarer:

 1. Så jäkla bra skrivet och analyserat! Tack!

  SvaraRadera
 2. SHIP to GAZA är SHIP to HAMAS!
  Dror Feiler, Helle Klein och övriga vänsterjudar vet att det första kriget Israel förlorar mot muslimerna är det sista. Varken Fatah eller Hamas erkänner staten Israels rätt att existera. I Hamas Charter/Stadgar §7 längst ned står att domedagen inte kan komma förrän judarna är utrotade.


  "The Day of Judgement will not come about until Moslems fight the Jews (killing the Jews), when the Jew will hide behind stones and trees. The stones and trees will say O Moslems, O Abdulla, there is a Jew behind me, come and kill him. Only the Gharkad tree, (evidently a certain kind of tree) would not do that because it is one of the trees of the Jews." (related by al-Bukhari and Moslem).]" http://avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas.asp

  De vet om det här precis p.s.s. HBTQ-folket kan titta på otaliga offentliga böghängningar i Iran. Någon kritik? Feminister som vet precis hur det ser ut för kvinnor i den muslimska världen. Någon kritik? Nej allt är den vite heterosexulle kristne västerländske mannens fel. Dessutom är USA, Israel och resten av västvärlden roten till allt ont i världen.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 3. Gratulerar till att ha en av Sveriges få välfungerande hjärnor och verbala förmåga. Det är en ren lisa för själen att läsa dig, Tobbe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carina och Urban! Det värmer!

   Radera
 4. Har snott en sak från dig, Tobbe, hoppas ett litet tacksamt f´låt täcker upp för det. Hahahaha, det kom som direkt från mitt eget hjärta!

  SvaraRadera
 5. "Jag tycker inte att det är en trevlig syn med de radikala kommunistpartier som tågar samma dag med nordkoreanska och kubanska flaggor, men det får jag leva med".

  Roligt och bra sagt,Tobbe, problemet är ju att motståndarsidan inte är förmögen till samma genorisitet.

  Tobbe och andra, läs även Hbl:s webbtidning, Matts Lindqvists blogg, så får ni se hur finlandssvenska Hufvudstadsbladet ser på frågan.

  SvaraRadera