måndag 26 maj 2014

Dagens citat II: Cecilia Olsson Carlsson (s)


"Det här är någonting som vi måste jobba mot. Det blir en utmaning för oss. Vi måste bli tydligare och prata med folket om att vi historiskt måste se bakåt, 30-talet, andra världskriget och Hitler. Vi måste lyfta det mer. Folk måste inse allvaret om vi är för trångsynta. Att vi i Sverige kan behöva hjälp en dag, då kan vi inte stå utanför EU. Det är en framtidstro som vi måste förbättra ute hos folket. Mångfalden är faktiskt viktig och solidariteten."

Aftonbladet


Oppositionsrådet i Sjöbo kommun resonerar lite kring förnuftiga argument mot Sverigedemokraterna och kan direkt lyfta ett antal relevanta aspekter som Folket måste bli medvetet om.

Citatets få rader rymmer så mycket humor att det är svårt att veta var man ska börja. Innan någon nu invänder att det är lyteskomik att skämta om individer av den här typen, vill jag påpeka att Cecilia är en välbetald makthavare, och om hon nu ska ut och upplysa folket, tycker jag att en man av folket även kan få kommentera det.

Till att börja med är det uppfriskande med en sosse som tycker att det är viktigt att blicka bakåt. När nu Europavalet kommit i vägen, tror jag inte jag har hört ett ord om statare eller Tage Erlander på flera dagar. Sedan är det en intressant tanke att Sverigedemokraternas framgångar kräver att man kopplar det mer till 30-talet, andra världskriget och Hitler. Om en socialdemokrat nu möter någon ur folket som funderar på att rösta sverigedemokratiskt, hur mycket 30-tal och Hitler är lagom? Låt oss uppskatta att idag ungefär 70% av tidningars krönikor som berör partiet drar paralleller till 30-talet. Bör vi då lägga oss på, säg, 85%, för att omvända folket? Eller bör namnet Hitler förekomma mer intensivt i krönikorna? Slutligen skulle det vara mycket intressant att få höra hur mycket Cecilia själv vet om 1930-talet, andra världskriget och Adolf Hitler. Jag betvivlar att det ens är så mycket att det är värt att besvära folket om det.

Resten av uttalandet behöver väl egentligen inte heller kommenteras, men jag kan inte låta bli att undra hur det är viktigt att vara med i just EU om man "behöver hjälp". Vad tror oppositionsrådet att EU egentligen är?

Låt oss avsluta med några sista visdomsord från Cecilia till folket:

"En del menar att vi ska tänka på oss själva, att vi ska värna Europa, att inte släppa in något annat. Jag förstår inte själv den ståndpunkten eftersom vi alla bor på samma planet."

Ibland undrar man.


4 kommentarer:

 1. Dagens citat (2). Ja visst efter den här alice-i-underlandet dagen, kan du nog räkna till citat 35 och ändå ha lite material över.
  Denna dag har varit sprängfylld med statlig propaganda från alla håll och kanter. Så mycket att jag faktiskt började skratta högt när det var tid för agenda.
  Herregud! Om någon läsare missade intervjun med miljöpartiet ikväll så kan ni skatta er lyckliga.
  Det var det värsta skådespel av partiskhet och upplägg för volley till Fridolin och co. som vi förhoppningsvis aldrig behöver uppleva igen
  Anna hedenmo ställde MP mot väggen med tuffa frågor som "Hur sugna är ni på att gå vidare från att vara ett stödparti till att bli regeringsbärande"(Obs ironi).
  Den här dagen har varit det värsta jag har sett och då lever jag ändå i sverige och borde vara van.
  /Emil

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att vi ska titta tillbaka till 1930-talet..

  På 1930-talet genomförde Sovjetunionens socialistdiktator Stalin "den stora utrensningen". Antalet dödsoffer är osäkert men det handlar om mer än 600.000 människor som avrättades. På 1930-talet genomförde Stalin även den stora svälten i Ukraina. Där räknas dödsoffrena i miljoner.

  På 1930-talet var Internationalen Sovjetunionens nationalsång. Av den anledningen kan man tycka att socialdemokraterna borde ha den goda smaken att INTE framföra den där sången i tid och otid.

  På 1930-talet gick Vänsterpartiet under namnet "Sverges Kommunistiska Parti - Sektion av Komintern". (Observera de progressiva felstavningen av Sverige). På den tiden var V ingen självständig parti, med eget partiprogram, utan var bara en sektion av den Kommunistiska Internationalen. Och man hade Josef Stalin som de facto partiledare.

  SvaraRadera
 3. Stefan i Std27 maj 2014 01:07

  Socialdemokrater som tycker det är en bra ide att blicka bakåt bör först snegla bakåt för att se om där finns något eget lik i lasten först.

  Alla som idag sitter med fina tänder utan karies kan skänka gravt förståndshandikappade som grymt plågades i det sk. Vipeholmsexperimentet ett tack!

  Socialdemokraterna plågade sängliggande förståndshandikappade med smärtfylld karies som man provocerade fram med hjälp av den så kallade ”Vipeholmskolan”

  Det är bara ett exempel på allt elände som Socialdemokraterna har utsatt den egna befolkningen för.

  Läs på eller håll käften satans hycklare!
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Vipeholmsexperimenten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Andra generationens invandrare27 maj 2014 08:39

   Helt enig. Vi behöver mer, inte mindre, tillbakablickande i svensk politik. Vi borde aldrig låta de anrika och förment rumsrena partier glömma sin historia av steriliseringar, lobotomeringar, rasbiologiska institut, synen på "ogifta imbecilla mödrar" och andra som inte passade in deras samhällsbygge, samarbete med diktaturer… Listan är lång men jag ger mig där.

   Alla har vi skelett i garderoben, privatpersoner, offentliga personer och organisationer. Jag ser helst att vi låter gamla synder vara glömda i de fall där bot och bättring har gjorts men jag tillhör väl en utdöende sort. Preskriptionstiden för politiska snedsteg har uppenbarligen tagits bort i det här landet och då ska det gälla för alla, inte minst de som idag utmålar sig som så mycket bättre än andra.

   Det var en gång en känd snickare som tyckte att bara den som är utan egen skuld kan ta på sig rollens som åklagare, domare och bödel. Ganska många som borde ta till sig det i den offentliga debatten idag.

   Radera