måndag 26 maj 2014

...och grattis till svensk media, förstås!
Den stora vinnaren igår var inte något enskilt parti, utan de svenska medierna och vår omhuldade demokratur. De lyckades få igenom ett par tämligen anmärkningsvärda segrar och de är inte för blyga för att berätta om dem nästa dag. De två rutorna ovan visar två inslag från morgonens Gomorron Sverige. Det fanns en tredje vinnare, som nästan tredubblade antalet röster och för första gången kom in i Europaparlamentet. Om detta parti fanns inget inslag i morse, ty det var ett parti som mediekåren tycker illa om och dess seger var inte en del av dramaturgin. Expressen bjöd på en löpsedel som nog kan mäta sig med den hopknycklade valsedel man visade 2010:

Expressens löpsedel idag

Egentligen är det naturligtvis helt fantastiskt att Sverige, som trots allt är öppet mot omvärlden, fortfarande kan ha så fullständigt agendastyrda och enhetliga medier. Det är nu inga konspirationsteorier vi talar om. Det är allmänt känt att Miljöpartiet aldrig granskas eller får kritiska frågor, och kampanjen vi såg för Feministiskt Initiativ veckorna fram till valet saknar troligen motstycke, bortsett från de lika intensiva kampanjerna mot Sverigedemokraterna.Det ledsamma är att det fungerar. Det är svårt för vanliga medborgare att värja sig mot dagliga injektioner av både grov och subtil propaganda. För hundratusentals människor räcker det tydligen att höra att nu har FI vind i seglen, så går man själv och lägger sin röst på dem.


Så passa på att fira, kära etablissemang. Betänk dock att detta är det bästa ni har kunnat prestera. Trots miljarder i ryggen och daglig propaganda, så har Sverigedemokraterna minst fördubblats vid varje riksdagsval och nu tredubblats in i Europaparlamentet. Varken FI eller MP kommer knappast att bli större än vad ni lyckats åstadkomma i år, för ni kan inte gärna öka era egna insatser. Låt mig, för att avsluta lite högtravande, citera Abraham Lincoln:

“You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”


7 kommentarer:

 1. Tänka sig, en gång i tiden var väl Expressen den borgerliga kvällstidningen.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 2. Expressen,är,´´Knallkorksposten´´.Marxistiskt lögn blaska,Inget annat

  SvaraRadera
 3. Jag letar efter synonymer på en synonymsajt med finner bara ord som: Fräck, tarvlig, oanständig, svinaktig, vidrig, äcklig, tarvlig , lågsinnad... plus många fler synonymer men inget ord är grovt nog för att passa in på fulmedias asociala beteende och mobbing av SD. Inte ens alla nedsättande invektiv sammanlagt räcker för att ge en rättvis bild av dem. Att flumliberala Expressen lackar ur totalt är inte förvånande men det var helt annat ljud i skällan för många år sedan när Sverige förlorade mot Vitryssland i ishockey-VM och missade en medalj: LANDSFÖRRÄDARE!!! stod det då i fetaste skrift på löpsedlarna... En missad VM-medalj är alltså värre landsförräderi än att med pennan som vapen i åratal verka för att köra sitt eget land i botten ekonomiskt, socialt och kulturellt... Kanske för all framtid.

  "Politiskt neutrala" SVT borde man kunna ha högre förväntningar på än s.k. "partipolitiskt oberoende" kvällsblaskor som ingen betalar för att läsa längre men på SVT har kulturmarxisterna kopplat ett fast struptag och kastat all anständighet överbord. Om SD så skulle få 40 % i riksdagsvalet och F! (eller annat Kalle Anka-parti) kommer in på 4,1 % då vet vi redan nu vad som kommer att ge stora rubriker och vilka "vinnare" som sitter i morgonsofforna.

  Stig

  SvaraRadera
 4. Einsteins kvinnliga efterträdare - i form av krönikör - Lena Ernman är i farten på Aftonbladet och analyserar igen!
  "Rasistiska UKIP gjorde som väntat ett jordskredsval i Storbritannien i torsdags."
  När blev UKIP rasistiska? Vilken ras står längst ner i deras rashierarki och vilka länder vill de exploatera? Vilka folkslag vill de vara herrar över och förslava? (Utan grundpelarna i rasism kan ett parti inte vara rasistiskt)

  "När man ser Sverigedemokraternas sentimentala drömbilder om ett annat, lyckligare Sverige, med bullerbybarn på grusvägen, eller en lintott på sensommarängen, så är det lätt att låta tankarna fara i väg till soliga barndomsdagar i folkhemmets trygga famn."

  Med sådana burleska föreställningar om SD:s partiprogram och målsättning är det inte konstigt att hon inte gillar SD. Folkhemmet var mest en utopi men en fan så mycket bättre utopi än kulturmixning, islamisering och utplåning av Europas nationalstaters unika särart. Varför propagerar inte sådana som Ernman för massinvandring av östasiater till centralafrika och katolska latinamerikaner till Abiska halvön eller är sådan blandkultur inte tillräckligt fiiiin och spännande i en soprans ögon. Varför bidrar hon inte med kulturberikning själv genom att flytta till Mellanöstern. Hon kan ju yla ihop med minaretutroparna!

  "Vi söker oss till varandra, vi samarbetar, vi enas, vi löser problem och vi utvecklas. Det är människans natur att alltid bli bättre."

  Knappast en historiker som är i farten och spekulerar. Var det bättre i Italien, Tyskland och Spanien på 30-talet än på 1890-talet? Var det bättre i norra Frankrike och Belgien 1914-1917 (västfronten) än de föregående 30 åren? Är Iran ett mycket bättre land idag än på Shahens tid? Är det färre jihadister idag än på 1930-talet?
  Den vetenskapliga och tekniska utvecklingen har alltid gått framåt men mången annan utveckling har periodvis gått bakåt och nedåt eller käpprätt åt helsike.

  Sedan byter Malena "Einstein" Ernman skepad och låter plötsligt den lyriska ådran flöda: "Vår historia är en stig, en flotte, en väg, ett fartyg, en bro till ett bättre liv. Vår historia är vägar till varandra, vägar som skapar samhällen, vägar och samhällen som aldrig slutar att utvecklas."


  Haleluja! Vilka underbaaara metaforer!!! Sedan 20 år tillbaka är stigen en kostig som luktar illa av "komackor", vägen är en brant nerförsbacke utom när det gäller brottsstatistiken, fartyget ms Europa vår tids Titanic och broarna till en trygg framtid har PK-mupparna snart bränt om de tillåts fortsätta som hittills. Det är inte lyriskt trams som Ernmans Sverige och Europa behöver i en tid som är den mörkaste i mitt halvsekels-långa liv.

  "Alla vi som vet att invandring inte är en kostnad utan en väldigt lönsam investering. Vi som vet att mångfald och mångkultur är den självklara vägen framåt."

  Jag avskyr att säga det men hon verkar faktiskt vara korkad på riktigt och det är synd på en annars så sympatisk dam.

  "Vi som VET att invandring INTE är en kostnad... utan en LÖNSAM investering. Vi som VET att mångkultur är den SJÄLVKLARA vägen FRAMÅT".

  I hur många år och decennier ska dessa "Vi" undanhålla sanningen om invandringens fantasiska lönsamhet. Varför får aldrig vi andra som inte sväljer plattityder hur som helt få veta HUR lönsam invandringen är? 1 miljard per år? 10 miljarder? 100 miljarder? Varför är mångkultur "den SJÄLVKLARA vägen" och på vilket sätt går den framåt? Är det ökade våldtäkter, skottlossningar, bilbränder, Husbyupplopp, större ghetton, organiserad brottslighet och dessa konstant kränkta muslimer och afrosvenskar som är en väg FRAMÅT...?

  Stig

  SvaraRadera
 5. Måste tipsa om en artikel av Jan Myrdal som faktiskt är rätt intressant som handlar om Nationella Fronten.
  Rune
  http://steigan.no/2014/05/26/om-franska-valet-och-front-national/

  SvaraRadera
 6. Det där med kvinnlig rösträtt, som infördes 1921, var det så lyckat egentligen?

  SvaraRadera
 7. Till anonym 21:18
  Årets statement, såklart!

  Hälsning från en tant

  SvaraRadera