fredag 30 maj 2014

Dagens citat: Miljöpartiet


"De tillåts sätta den migrationspolitiska agendan och kan lägga fram ännu mer extrema förslag."Jag skulle tro att många som läser meningen ovan, helt fristående som här, skulle tro att den handlar om Miljöpartiet, men bisarrt nog är det Miljöpartiets farhågor inför vad andras framgångar kan leda till. Vi lever sannerligen i en omvänd värld. Om det är något parti som satt den migrationspolitiska agendan, så inte är det Sverigedemokraterna, med sin mycket ödmjuka och föga extrema linje att få ner svensk asylinvandring till de nivåer som gäller i våra grannländer Danmark och Finland.

Än mer bisarr blir meningen, då den ingår i ett inlägg i DN, vars hela syfte är att visa hur Miljöpartiet fått igenom sin egen agenda och hur man avser att använda sitt inflytande även nästa mandatperiod, just genom att lägga fram ännu mer extrema förslag.

"Mer arbete återstår. Oavsett vilken regering vi samarbetat med har vi arbetat målmedvetet för human migrationspolitik. Sverige har tagit en annan väg än andra länder i Europa. Nästa regering behöver arbeta för humanitära visum till EU, och papperslösa bör ges rätt till vård på lika villkor som andra."

"2005 var vi del av påskuppropet för en human flyktingpolitik och uppehållstillstånd till de sjuka och svårt traumatiserade barn som mötts av beslut av avvisning. I förhandlingar med Socialdemokraterna drev vi igenom en tillfällig asyllag som gav 17.000 personer, främst barnfamiljer som i många fall levt här länge men som gömda utan rättigheter, möjlighet att börja sina liv i Sverige. Tre år senare arbetade vi i samarbete med den borgerliga regeringen fram ett regelverk för utomeuropeisk arbetskraftsinvandring."

"Papperslösa ges nu rätt till vård som inte kan anstå (enligt samma villkor som asylsökande) och papperslösa barn ges rätt till vård på helt lika villkor som andra. Papperslösa barn ges rätt att gå i skola."

"Allt detta är viktiga förbättringar, och man kan vara trygg med att Miljöpartiet även under nästa mandatperiod kommer att fortsätta prioritera arbetet för att stärka migranters rättigheter, oavsett om man lämnat sitt land för att man tvingats, för att söka arbete eller av kärlek. Vi kommer aldrig att försvåra för människor att komma till Sverige. I en ny regering vill vi ta initiativ till att återigen skapa en trygg majoritet för steg mot en mer mänsklig och öppen migrationspolitik."

Miljöpartiet har fått en privilegierad roll i svensk politik, där oavsett vilket block som regerar, så är det just Miljöpartiet som formar migrationspolitiken. Nästa mandatperiod kommer vi sannolikt att ha en rödgrön regering, med ett förstärkt Vänsterpartiet och ett avsevärt förstärkt Miljöpartiet. Vi kan med andra ord vara tämligen säkra på att vi får en än mer "öppen" migrationspolitik. Eller, för att använda deras egna ord:

De tillåts sätta den migrationspolitiska agendan och kan lägga fram ännu mer extrema förslag.


5 kommentarer:

 1. Dom som röstar på Miljöpartiet borde få sin rösträtt indragen. Det borde i och för sig alla som röstar på 7k då oavsett vem som leder landet gör dom sig beroende av MP.

  SvaraRadera
 2. "Oavsett vilken regering vi samarbetat med har vi arbetat målmedvetet för human migrationspolitik. Sverige har tagit en annan väg än andra länder i Europa"

  Just det, Sverige har tagit en annan väg än Europas övriga 44 länder och EU:s 28 medlemsländer vilket knappast är något att skryta om. Sveriges migrationspolitik är extrem och inget annat av de 44 länderna har kommit på den fanatiska idén att ge ett helt lands 22 miljoner invånare permanent uppehållstillstånd (Syrien).

  "I förhandlingar med Socialdemokraterna drev vi igenom en tillfällig asyllag som gav 17.000 personer, främst barnfamiljer som i många fall levt här länge men som gömda utan rättigheter, möjlighet att börja sina liv i Sverige".

  Orsaken till att de gömde sig hos bl.a. olika svenska lagbrytare och rättshaverister var att de inte fått uppehållstillstånd pga av att de inte var riktiga flyktingar. Alla asylsökande med rent mjöl i påsen får givetvis permanent eller tillfälligt uppehållstillstånd. Inget annat land har sådana möjligheter för asylsökande att överklaga beslut av migrationsverket som i Sverige. Men allt och lite till är inte nog för de ansvarslösa extremisterna i MP.

  Mycket bra avslut på din artikel, Tobbe: "De tillåts sätta den migrationspolitiska agendan och kan lägga fram ännu mer extrema förslag."

  Ett väldigt tydligt och konkret symptom på att MP inte har alla hästar i stallet var när de lämnade in en motion om att kungastatyerna Karl XII och Gustav II Adolf i Stockholms city skulle tas bort och ersättas av skulpturer som skulle symbolisera fred på jorden. Den annars så sansade Hermann Lindqvist gick i taket och sågade totalt MP:s infantila motion i en krönika på Aftonbladet.
  Det är just MP:s politik som kommer att skapa ännu fler självmordsbombare och intifador som den i Husby, anarki, vänsterextrem terror (snorungarnas diktatur) och ev. ett inbördeskrig i Sverige och mot det hjälper inga fredssymboler i Stockholms innerstad.

  Stig

  SvaraRadera
 3. När Gustav Fridolin började engagera sig i politiken, missade han en sak.
  En svensk politiker, oavsett parti, har till uppgift att först och främst väna det egna landet och dess skattebetalande medborgare.

  Fridolin verkar missförstå anledningen till att vi i Sverige går och röstar vart fjärde år...eller gör han inte det?
  Är möjligen Fridolins agenda att främst hjälpa arbetslösa, fattiga och socialt utslagna människor i andra länder, innan han börjar blicka mot problemen i Sverige?

  Generösare asylregler och fler invandrare kräver två saker som nuvarande och förutvarande regering misslyckats med, bostäder och arbeten.
  Fridolin vill samarbeta med Löfven och Löfven går till val på att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet om sex år. Det kräver att han plockar fram 170 - 180 000 nya jobb och detta bara till de 430 000 som idag är arbetslösa, plus att han givetvis måste hitta jobb till de tiotusentals som anländer till Sverige varje år och med Fridolin vid rodret kanske det rör sig om hundratusentals de kommande sex åren.

  Därutöver måste man ta fram bostäder till alla de som idag saknar och till alla de hundratusentals som kommer till Sverige de närmste åren.

  Mp vill höja skatterna med 30 miljarder, men dessa miljarder lär inte räcka på långa vägar om Fridolin ska genomföra sin "allt till alla"-politik. Höjs skatterna ännu mer eller är det andra områden som får stryka på foten och i sådana fall...vilka?

  Vi får aldrig något svar eftersom media inte vill ställa frågorna.

  När får vi höra ordet vänsterpopulister användas om Mp och FI?

  SvaraRadera
 4. Detta samtidigt som SvP utsätts för röstfusk.
  Motsättningarna skärps i det allt mer totalitära samhället. Kaos väntar.
  J_B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det nog så. De lallande dummerjönsarna i MP fattar ingenting eller så är de lönedumpande moderater i förklädnad...

   Radera