söndag 25 maj 2014

Front National anmäler omfattande valfusk
Pressmeddelande från Front National

Ett mycket stort antal oegentligheter har anmälts till oss vad beträffar valets korrekta genomförande. Det omfattar flera departement. I många vallokaler har man noterat frånvaron av Front Nationals valsedlar, eller så har de utlagda valsedlarna inte motsvarat vallokalens valkrets.


Detta gäller till exempel det 3e arrondissementet i Paris och städerna Evry och Sainte-Geneviève. Det gäller också kommuner i framför allt Nièvre, Seine-et-Marne, Saône-et-Loire och Moselle. Spridningen av dessa tilltagande anmälningar får oss att tro att valfusket är massivt.


Inrikesministeriet har valt att försöka förhindra Front Nationals seger genom att helt enkelt förbjuda partiet att delta på vissa platser i landet. Det är ett mycket allvarligt hinder för demokratin.

Front National anklagar följaktligen Manuel Valls regering, och dess minister Bernard Cazeneuve, för att manipulera fransmännens röst, med de mest avskyvärda medel. Denna industriella manipulation av fransmännens röst måste omedelbart avbrytas, och prefekterna måste vidta alla åtgärder, med omedelbar verkan, för att förse alla Frankrikes kommuner med Front Nationals valsedlar.


Inrikesministeriet har kontaktats flera gånger sedan i morse, men har endast svarat med ett vagt ointresse, vilket bevisar viljan att skada valets goda genomförande.


Front National kommer under alla omständigheter att efter valet belysa manipulationerna som makten har genomfört. Vi upprättar för närvarande listor över de kommuner där dessa skamliga attacker mot demokratin har förövats.


Pressmeddelandet på Front Nationals hemsida


Exempel på FNs valsedlar i Europavalet.
Här för valkretsen Sud-Ouest, vars förstanamn
är partiets vice-president Louis Aliot

3 kommentarer:

 1. Har de samma system med lösa lappar i Frankrike som i Sverige?
  Det vanligaste världen över är väl att alla partier som ställer upp i val är listade på samma valsedel och där väljaren sätter ett kryss för det parti som han väljer.
  Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rune! Jag har nu kompletterat med ett exempel på FNs valsedlar i detta val.

   Radera
 2. Hej Tobbe! Se fram mot din recension av SVTs valvaka. jag är så arg att jag vill spricka, men du har orden jag inte har. Snälla skriv ihop någonting!

  SvaraRadera