onsdag 28 maj 2014

Marine Le Pen om sin europeiska allians
Idag höll Marine Le Pen en presskonferens, för att bjuda på en analys av det extremt framgångsrika valet till Europaparlamentet. Under efterföljande frågestund dök, intressant nog, ett par frågor upp om hennes arbete för att skapa en patriotisk partigrupp i parlamentet. Vi får bland annat veta att hon imorgon kommer att möta ett antal tänkta allianspartier i Bryssel, samt höra hennes syn på Nigel Farages distans till partiet.

Låt mig inleda med ett par kommentarer till inslaget:

- Den händelse Marine Le Pen inleder med att nämna var att nyhetsbyrån Reuters skickade ut ett pressmeddelande med innebörden att hon avsåg att bilda allians med Jobbik, Ataka och Gyllene Gryning, när hon i själva verket hade besvarat en fråga om vilka partier hon inte avsåg att bilda allians med.

- En journalist ställer den tämligen imbecilla frågan om inte Vlaams Belang är ett franskfientligt parti. Partiet vill ta Flandern ut ur det officiellt trespråkiga Belgien, och försvarar det nederländska språket framför allt i Bryssel med omnejd, men har naturligtvis ingen motvilja mot det franska språket i sig, eller landet Frankrike. Denna skillnad förstår Marine Le Pen och de flesta andra människor, men inte denne journalist.

- Observera hur man i Frankrike försöker koppla ihop Front National med exempelvis Jobbik, på samma sätt som journalister i Sverige försöker använda just Front National mot Sverigedemokraterna. Värt att notera är också hur Marine Le Pen hanterar frågan.9 kommentarer:

 1. Nu kritiserar SDU moderpartiet för att det inte vill samarbeta med EU:s nationalistiska partier.
  http://www.dn.se/nyheter/sdu-k...

  Ett verkligt nationalistiskt parti tar givetvis inte avstånd från Front National, PVV och Vlaangs Belang och föredrar att vara grupplösa och därmed mista rätten att rösta i EU-parlamentet.

  SD har alltid förändrats och nu är det solklart att SD inte är ett nationalistiskt parti längre utan ett lätt invandrarkritiskt parti som Dansk Folkeparti och Fremskrittspartiet. SD vill nog ha ett mindre islamiserat Sverige men ändå blandkulturellt, utan speciella etniska enklaver, kulturberikning i lite långsammare tempo bara.
  Frågan är om SD snart kommer att bli som 80-talets Moderaterna eller 90-talets Folkpartiet med petitesser som språkkrav för invandrare o likn.

  Jag anser att vi SD-väljare har blivit blåsta av SD när de först nu säger att de inte vill ha minsta samarbete med Marine Le Pen och Geert Wilders.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din länk har delvis fallit bort;

   http://www.dn.se/nyheter/sdu-kritiserar-moderpartiet-efter-eu-valet/

   Radera
 2. Söndra och härska...

  Det är så gammal taktik att Julius Caesar använde sig av den..

  SvaraRadera
 3. Ska SD ha någon som helst trovärdighet kvar då MÅSTE de ansluta sig till Front Nationals grupp i EP...då växer SD´s inflytande exponentiellt..inte bara i EP utan även nationellt här i Sverige.

  Om dom väljer att INTE göra detta då har dom en gång för alla visat för de svenska folket som trodde och röstade på dem att de inte alls vill oss väl och så som dom säger sig vilja göra..! Då är dom enbart sionisternas kontrollerade opposition ..och man behöver inte vara någon större tänkare för att lista ut just det..!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taktik min vän... taktik. Sluta bröla om att SD sviker nu, det är endast kontraproduktivt.

   Radera
 4. Hon nämner gränsen på 25 mandat, som ju inte lär innebära några som helst problem för gruppbildandet, men hon undviker frågan om kravet om ledamöter från 7 nationer, som innebär en betydligt större utmaning.
  /Andreas

  SvaraRadera
 5. Hon är inte dum! Och hon är rak och tydlig! En mycket bra ledare!
  Jobbik verkar vara rabiata antisionister med fantasifulla konspirationsteorier och bejakar hellre islamister. Israel kämpar för sin existens i en fientlig omvärld och vill nog inte ta över världen utan är glada om de får behålla sitt land i fred. Fast det är lite för lite för att ge alla judar i diasporan en fristad som jag ser det.
  Ina Höst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske aldrig har hört detta...https://www.youtube.com/watch?v=vkQ-wlQIlTI ..hur kan du tillåta dig själv att var så okunnig om saker och ting som du så självklart verkar uttala dig om..??

   "Konspirationsteorier"..?? Hur är det med uttrycket ingen rök utan eld..?

   Radera