onsdag 28 maj 2014

Presskonferens med Le Pens allians i Bryssel
Idag träffades de partier som utgör det första underlaget till den grupp som Marine Le Pen försöker skapa i Europaparlamentet. Med sina 24 mandat är Front National och Marine Le Pen den naturliga ledaren för denna allians som, att döma av presskonferensen, i dagsläget består av fem partier, som tillsammans samlar 38 mandat. Förutom franska Front National, handlar det om italienska Lega Nord (5), österrikiska FPÖ (4), nederländska PVV (4) och belgiska Vlaams Belang (1).

Gruppen har alltså med råge uppnått de nödvändiga 25 mandaten för att officiellt bilda en grupp, men behöver ytterligare två länder. Bedömare i media uttrycker gärna misstro över att det kommer att lyckas, men Marine Le Pen tvivlar inte:

"Självklart kommer vi inte att berätta för er vad som sker, eftersom förhandlingar pågår och de behöver diskretion. Låt oss ha den diskretionen, så kommer vi att deklarera en grupp inom några veckor."

Jag tänkte denna gång lägga upp Euronews engelska, simultantolkade och direktsända inslag från presskonferensen, men då de av någon anledning har missat de första två minuterna, när gruppen presenteras, har jag tagit dessa minuter från en fransk sändning:

Kommer Nigel Farage att ringa tillbaka?

14 kommentarer:

 1. Edward Ulfertz28 maj 2014 22:17

  När man ser skillnaden mellan de två minuterna som du textat på svenska och resten, med en tolk som ligger 20-30 sekunder efter, så inser man vilket fantastiskt jobb du gör med dina textade videor.
  I dina videor får man en helt annan personlig kontakt med den som talar, man hör tonfallet och ser minspelet.
  Så sluta, för guds skull, inte med dina textningar. Dom är helt underbara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Edward, det är trevligt att höra, då själva översättningen faktiskt bara tar en bråkdel av den tid som synkroniseringen gör. För att de textade klippen ska bli optimala att följa, måste jag förstås stycka upp texten i lämpliga avsnitt om 3-5 sekunder och sedan ange start- och sluttid för vart och ett av dem i tiondels sekunder. Det gör att varje minut film är förvånansvärt tidskrävande, men så länge dessa textade inslag verkar uppskattas av många, kommer jag förstås att fortsätta producera dem.

   Radera
  2. Du gör ett mycket uppskattat jobb och ger information till många intresserade svenskar.. du är en hjälte!! :)

   Radera
 2. SD och Åkesson har fortfarande inte tagit ställning. De vill ha lugn och ro att sondera terrängen under sommaren.
  Ina Höst

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kan sitta och grubbla hela sommaren om de vill, men grupperna måste bildas inom tre veckor.

   Radera
  2. Att SD vill vara ihop med DF är förståeligt. Det är DF som är bromsklossen, DF måste tänka om och göra sig av med sina okunniga fördomar mot FN och det snabbt. SD ska inte bry sig om svensk media, allt de gör och säger är fel ändå. Om de kryper, vinner de inget, tvärtom! Lammets bräkande eggar tigern!

   Tack Tobbe för ditt upplysningsarbete! Skulle önska jag hade råd att skicka bidrag till ditt viktiga arbete. Men jag är fattigpensionär för att jag ägnade flera år åt barnen (och sparade samhället stora kostnader för barnomsorg)

   Ina Höst

   Radera
 3. Instämmer Edward. Tobbe har öppnat ett nytt fönster för oss och betyder mycket för vår rörelse.
  Tack så mycket Tobbe!
  J_B

  SvaraRadera
 4. Mina pengar varje månad till Tobbe är definitivt inte bortkastade.Brygger man sitt öl själv (Coopers.se) och gör sitt eget snus (Swedsnus.se) får man pengar över till det som egentligen är viktigare. Tobbe, Du är en klippa.

  SvaraRadera
  Svar


  1. Swedsnus.nu. Men var finns coopers? Får hela tiden fram pwc

   Radera
 5. Tack ska ni ha, ovanstående! Både en slant här och där och uppmuntrande ord som ovan betyder mycket och ger mig en extra sporre att fortsätta! Särskilt glad är jag att de textade klippen har funnit en publik, då de som sagt tar lite mer tid, och jag också tycker att det är viktigt att ge en motbild av våra europeiska vänner, då svensk etablerad media antingen inte nämner dessa alls, eller ger groteska nidbilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tobbe.SD bör tillhöra Grupp FN Vi har tagit mot så mycket stryk
   vi tål och överlever Ebola Det gäller hela tiden att sköta sin hygien.
   Ska man få något gjort får man ibland ta i skit och få skit tillbaka.
   Det är bara svälja och gå vidare.
   Bertil

   Radera
 6. Till att börja med gör Tobbe ett fantastiskt jobb med sina översättningar och sin bevakning av politiken i Europa. Stort tack!

  Sedan gällande SD och grupptillhörighet så är jag ambivalent gällande vad jag tycker. Om vi helt kunde bortse från valet i höst så tycker jag SD utan pardon borde deklarera att de vill tillhöra Le Pens grupp. Men dessvärre går valet inte att bortse ifrån.

  Skulle partiet nu gå ut med att de vill vara i samma grupp som NF, PVV med flera så kommer harangerna "Ebola" och "förintelsen är en detalj" upprepas av media och politiska motståndare under hela valrörelsen och under varenda debatt eller utfrågning. Det spelar ingen roll vad Åkesson eller andra svarar så kommer detta ständigt att upprepas och nötas in i folks medvetande. Det är tyvärr så svensk media fungerar.

  SD valde den enkla och kanske fega vägen i och med sitt uttalande i måndags men frågan är nog ändå inte om det var det mest taktiska med tanke på valet i september.


  SvaraRadera
 7. "SD valde den enkla och kanske fega vägen i och med sitt uttalande i måndags men frågan är nog ändå inte om det var det mest taktiska med tanke på valet i september."

  Är det en "enkel och feg" väg att av allt att döma bli grupplösa? SD blir då helt isolerade i Europaparlamentet och riskerar en svekdebatt, särskilt om deras besked fäller Le Pen och Wilders gruppbildande. Nej, partiledningen har valt en allt annat än enkel väg, inte för att de viker sig för media, utan för att de vill värna banden med Dansk Folkeparti. De är uppenbarligen beredda att sitta fem år som grupplösa för att fortsatt ha en god relation till DF. DF har också omgående belönat SD för att de avvisade Le Pen:

  "Det som var problemet var att vi fick en uppfattning om att Sverigedemokraterna skulle vilja samarbeta med Nationella Fronten. Men om Sverigedemokraterna avvisar ett samarbete med Nationella Fronten och andra partier som vi inte vill samarbeta med ser jag inget problem med att samarbeta med Sverigedemokraterna, säger Karsten Lorentsen, som bland annat är utrikespolitisk rådgivare hos Dansk folkeparti."

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5875495

  SvaraRadera
 8. En sak till:

  "Skulle partiet nu gå ut med att de vill vara i samma grupp som NF, PVV med flera så kommer harangerna "Ebola" och "förintelsen är en detalj" upprepas av media och politiska motståndare under hela valrörelsen och under varenda debatt eller utfrågning."

  Det är ju precis vad media och motståndare gjort innan EUP-valet, då SD inte avvisade Le Pen och Wilders. Om SD planerar valtaktiken utifrån angreppen från media borde de alltså redan från början ha avvisat Le Pen. Deras brist på besked inför valet, och "vi sonderar terrängen", tror jag bottnar i att de inte ville visa för väljarna att de av allt att döma blir grupplösa. Och det sista som en konsekvens, återigen, av att de fortsatt vill ha en god relation till DF. Den kan visa sig vara oerhört betydelsefull för SD. Tänk bara om deras broderparti i vårt grannland blir ett regeringsbärande parti snart; en mardröm för det svenska etablissemanget.

  SvaraRadera