torsdag 8 maj 2014

Reinfeldt hånar och fnyser igen
Tämligen snabbt har Sverige fått ett mycket synligt problem, i form av de östeuropeiska romer som reser hit för att sätta sig i gathörn. Redan den beskrivningen är dock generös i överkant, då fenomenet egentligen inte är svenskt, eller ens ett problem, eftersom vi naturligtvis varken ska släppa in dem eller låta dem bedriva tiggeri här.

I Statsministerns frågestund idag, där vilken fråga som helst kan ställas, tog Björn Söder upp problematiken kring de tillresta romerna. Låt oss inleda med Fredrik Reinfeldts avslutande svar och samtidigt betänka att denne man är 48 år gammal och har varit vår statsminister i sju år. Jag tänkte sedan kort kommentera vad statsministern faktiskt säger; både barnsligheterna och de rena lögnerna. Anledningen till att jag väljer att presentera replikskiftet i denna något omvända ordning, är för att understryka hur bisarrt Reinfeldts sista svar är.Den här Reinfeldt känner vi tyvärr endast alltför väl igen. Han är egentligen fullt kapabel att föra intelligenta diskussioner, men när han talar med sverigedemokrater kommer ofta istället den här gestalten fram, med en retorik på lägsta möjliga nivå och med en ton som, ytterst välvilligt, skulle kunna kallas sarkastisk, men är allt annat än värdig en statsman. När Jimmie Åkesson vill tala om invandringspolitik, får han höra exakt denna hånfulla stämma fnysa "jaha, SD skyller på invandrarna, det var ju förvånande". I dagens debatt talar denna hånfulla stämma istället om "ett lyckligt land som heter Rumänien" och "ja, så kan man tro att världen ser ut". Sin vana trogen avfärdar han i själva verket hela Björn Söders fråga ungefär med att han "skyller på romerna".

Låt oss titta på den föregående ordväxlingen mellan Björn Söder och Fredrik Reinfeldt, som tydligen förtjänade den hånfulla beskrivningen i avsnittet ovan. Först ut är Söders inledande fråga:Nu var det ju ingen som talade om att förbjuda människor som är fattiga att be om hjälp. Diskussionen handlar alltså om det är vettigt att locka hit människor från exempelvis Rumänien, för att tigga vid varje gathörn, i varje stad. Våra egna medborgare ska tas om hand av det sociala skyddsnätet. Återigen bjöds vi på ett nedlåtande och infantilt svar från vår statsminister. 

Nej, de kommer inte hit i hopp om att hitta ett arbete. De vet precis vad de ger sig in på, då de antingen känner någon som har varit här, eller själva har varit här tidigare. De skulle kunna tigga även i hemländerna, men i Sverige ger tiggeriet avsevärt mer. Här var statsministerns svar inte barnsligt, utan en direkt lögn.

När Reinfeldt talar om en jakt på enskilda, kan jag tänka mig att det skaver lite i de vänstermänniskor som menar att Alliansen just bedriver en hetsjakt på de sjuka och arbetslösa. Framför allt gör ju Björn Söder exakt det som Reinfeldt uppmanar honom till, nämligen att angripa människorna som har makt och inflytande, i det här fallet självaste statsministern. Söder står inte och ställer frågor till en romsk tiggare på gatan, utan just till Reinfeldt, därför att han är ytterst ansvarig. Dennes taktik är dock sedan länge att flytta över all skuld från honom själv, genom att låtsas att det är "invandrare" som skuldbeläggs, eller nu romer. 

Att han sedan, på fullt allvar, får in ordet "vi-och-dom-tänkande" är ju i sig så löjeväckande att det inte behöver kommenteras ytterligare. Möjligen saknades ett "människosyn" för att göra komiken fulländad.Observera att Fredrik Reinfeldt direkt efteråt fick beröm av Jonas Sjöstedt (v), en händelse som i sin tur hyllades i socialdemokratiska Aftonbladet. Caroline Szyber, som gör sin karriär inom Kristdemokraterna, men framför allt är för allt som är fint, känner som vanligt att det även måste delges på Twitter:

"mycket bra svar av statsministern om tiggeri, ledamöter från alla partier utom SD applåderar."

Är det någon som, med handen på hjärtat, kan säga att vi har en sund debatt i den här frågan? Är det någon som tycker att Fredrik Reinfeldt höll en högre nivå än Björn Söder? Har vi en vital pluralistisk demokrati om en vänsterpartist känner att han måste berömma den moderate statsministern, som i sin tur hyllas av en socialdemokratisk tidning, och genererar någon förtjust rad från en kristdemokrat?

Medan dessa människor är upptagna med sitt eget poserande, händer ingenting med situationen som Björn Söder försökte lyfta upp. Slutligen, ni människor i etablissemanget som tycker att det är fruktansvärt att Björn Söder får ställa frågan, eller ens sitta i kammaren, ni har mycket mer att vänta.

Även Frankrike har ett romskt problem och Marine Le Pen talar klarare än vilken sverigedemokrat som helst i frågan. Egentligen borde ett av hennes svar nedan återges varje gång dessa frågor debatteras och problematiseras in absurdum; "Det här är vårt hem".

7 kommentarer:

 1. Vi får väl trösta oss med att det inte lär bli så många fler "statsministerns frågestund" med Fredde. Han kommer nog att gå till historien som en katastrof för svensk borgerlighet. Och allt på grund av hans vansinniga vägval i invandringsfrågan, där han har fyllt på vänstersidan med nya väljare genom den exempellösa invandringen och samtidigt drivit bort en stor del av sina egna väljare till SD (efter SD är Moderaternas väljare de mest invandringsrestriktiva). Tänk så mycket bättre och starkare Sverige hade varit utan den sanslösa belastning regeringen Reinfeldt utsatt landet för genom invandringspolitiken. Inte undra på att alliansväljarna är missnöjda och att alliansen verkar gå mot sin totala undergång i riksdagsvalet. När han avvisar tiggeriförbud lär han även där gå emot en majoritet av sina egna väljare, så det här kommer förhoppningsvis att driva över ytterligare moderatväljare till SD.

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att vi förstått Fredrik Reinfeldts målsättning med sitt statsministerjobb. Han är en kugge i skapandet av "den nya världsordningen" med ledare som Georg Soros m. fl. För att den lilla klick av superrika och inflytelserika människor skall kunna ta över hela världen så måste alla länder splittras upp (=härska genom att söndra). Det är därför alla europeiska länder inklusive USA, Australien etc. skall blandas upp och alla folkgrupper skall komma i motsättning till varandra. Reinfeldt välkomnar allt som river upp det svenska samhället (nyckelord: "hjälpa", "tolerans", "utsatta människor" etc.) och även river upp och förstör alla andra europeiska länder, t.o.m. kriminalitet, våld och tiggeri. När man insett detta så förstår man Reinfeldts handlande. Detta kan naturligtvis leda till att Alliansen förlorar, men Reinfeldt kan ändå fortsätta sitt förstörelsearbete om han kan samregera med Löfvén och dominera honom. Jag tror att det är så han lagt upp sin strategi.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, allt tyder på att det är så det är Gunnar. Hur fan ska vi få stopp på det? Många som försöker påvisa det tycks ju på olika sätt tystas.

   Marve

   Radera
  2. Det där är vad de flesta skulle kalla för en konspirationsteori för sådana hemska dolda planer förekommer inte i vårt lilla fridfulla och demokratiska land. Ja, ungefär så tänker de flesta fredsskadade svenskar i landet som haft fred i över 200 år, kom undan de båda världskrigen och varit ett tryggt land i fritt från korruption i flera decennier. Denna pursvenska blåögdhet och aningslösa förtröstan på att vi har ett tryggt samhällssystem är lika farlig som kaiser Reinfeldts djävulska planer. "Vuxna" män och kvinnor säljer vid valurnorna sitt land, sitt enda hem på jorden, för en sketen skattesänkning men kommer i slutändan att stå där helt nakna och försvarslösa och i värsta fall mitt i ett inbördeskrig.

   Stig

   Radera
 3. "Detta kan naturligtvis leda till att Alliansen förlorar, men Reinfeldt kan ändå fortsätta sitt förstörelsearbete om han kan samregera med Löfvén och dominera honom. Jag tror att det är så han lagt upp sin strategi."

  Att alliansen ska förlora så att han ska kunna samregera med sin huvudmotståndare? Öh... Ni konspirationsteoretiker är ju för roliga. Nej, Reinfeldts självdestruktiva beteende drivs av ett irrationellt hat mot SD med medföljande vilja att isolera detta parti, kosta vad det kosta vill. Själv rättfärdigar han sitt beteende med att han "tycker sig ha sett" att partier som SD växer om man anpassar sig till dem och han berömmer sig därför med att vara den enda ledaren i Europa som inte gjort det.

  SvaraRadera
 4. "Ett lyckligt land som heter Rumänien...Ni tar fattiga människor som gisslan för att föra er argumentering framåt"

  Varför står en (troligvis) någorlunda mentalt frisk man i en talarstol och framställer sig själv som utvecklingsstörd alternativt starkt drogpåverkad? Varken Reinfeldts ordval eller ansiktuttryck ser riktigt friskt ut och denna politiska lodare i Armani-kostym ska alltså föreställa Sveriges statsminister. Man skäms!!

  Varför ska Rumäniens olycka vara Sveriges olycka. Varför ska planetens hundratals olyckliga länders problem importeras och bli Sveriges olycka? Varför ska Rumäniens tiggare, slum, kriminella ligor och zigenarlägrens miljöförstöring omvandlas till Sveriges tiggare och kriminella ligor och Svensk slum och miljöförstöring...

  Ingen statsminister eller regent i Sveriges historia har föraktat, hatat och socialt misshandlat Sverige och det svenska folket så gränslöst och ohämmat som Reinfeldt. Han hatar till och med den svenska naturen som han tycker gott kan bli våldtagen av romernas miserabla lägerkultur. För bara hundra år sedan var även Sverige fattigt men den svenska allmogen spred inte 120 ton avfall runt varenda statarlänga och torp för den sakens skull (som i zigenarlägret i Högdalen). Reinfeldt ser alltså gärna att hela Sverige (eller iaf stora delar av det) blir värre än det var för hundra år sedan och kallar det för "humanitet".

  Reinfeldt utgår också från att romerna är dumma i huvudet. De flesta romer som tar sig hit vet att det är arbetslöshet i Sverige och att landet är rejält avindustrialiserat och att några jobb för outbildad arbetskraft således knappast finns. När de sedan märker att det inte finns några jobb här borde de återvända eller söka jobb i ett mindre utvecklat land där deras chans till jobb skulle vara bättre. I sitt hemland kan de också språket vilket är en enorm fördel på en arbetsmarknad jämfört med att vara analfabeter i Sverige.

  Det är alltså så här Reinfeldts våta dröm om det framtida Sverige ser ut:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2486333/Kosice-won-51million-grants-named-Europes-Capital-Culture--thousands-Roma-children-living-slums.html

  men med den skillnaden att svenska arbetslösa, fattigpensionärer, sjuka och låginkomsttagare ska ingå i dessa bilder. Först då blir denne politiske sadist nöjd (om ens då...).

  Stig

  SvaraRadera
 5. Hoppas EU rasar ihop snart

  SvaraRadera