fredag 9 maj 2014

Cecilia Malmström i högform
Vid det här laget känner vi alla till Cecilia Malmström och vad hon står för. Som EU-kommissionär besitter hon betydande makt och som liberal bjuder hon oss på förödande förslag, som alla brukar kunna sammanfattas med att Europa ska fyllas med världens nödställda.

Idag lyckas hon få hela två inlägg publicerade, varav det ena tillsammans med den liberal som troligen är näst minst omtyckt, Birgitta Ohlsson. Det senare inlägget har fått rubriken "Hög tid att inse att nazismen mobiliserar", vilket egentligen sammanfattar hela inlägget. Själv har jag numera svårt att hålla mig helt allvarlig när jag ser ordet "nazist". Jag talar då förstås inte om den riktiga och historiska nationalsocialismen, vars konsekvenser blev ytterst allvarliga, utan hur komiskt ofta ordet används i svenska tidningars rubriker. Den senaste höjdpunkten var när en ung man, som genomgick någon sorts utbildning i explosiva ämnen, fick bli "Bombnazisten" med hela svenska folket. När nu till och med Janne Josefsson kallas "nazist", för att han gjort ett program om vänsterextremister, har ordets betydelse helt försvunnit.

Malmströms och Ohlssons inlägg inriktar sig på SvP, SMR, Gyllene Gryning och Jobbik. Liberalers besatthet vid "högerextremism", eller nu "nazism", är ett intressant fenomen, då jag inte alls tror att de ser dessa rörelser eller partier som reella hot. Jag är övertygad om att det handlar om ren posering och positionering, där de genom att dra fram det ondaste de kan föreställa sig, själva framstår som ännu godare, inte minst hos likasinnade. Tänk er själva hur många sympatipoäng de skulle ha förlorat, om de skrivit en artikel om hotet från Miljöpartiet eller Feministiskt Initiativ. Då är det naturligtvis mycket mer taktiskt, och mjukt för själen, att skriva ett inlägg om nazism. Nu ska ingen tro att de båda endast skriver, ty de berättar även om europeiska projekt:

"EU-kommissionen startade för snart tre år sedan ett nätverk, Radicalisation Awareness Network, med lokala aktörer som arbetar mot våldsbejakande extremism. Nätverket finns representerat i alla EU:s medlemsländer och planer finns på att upprätta ett europeiskt kunskapscentrum nästa år. Sverige har parallellt tagit initiativ till ett tvåårigt EU-projekt mot högerextremism som finansieras av EU-kommissionen. Deltagande länder är Sverige, åtta andra EU-länder samt Norge. Slutkonferensen hålls i Stockholm den 25–26 juni och vi kommer båda att medverka."

Självklart kommer ni båda att medverka, då dessa verksamheter är till för människor som ni, men vad tror ni att detta nätverk och kunskapscentrum kommer att uppnå? Ingenting alls, gissar jag själv. De båda liberalerna avslutar dock sitt inlägg med en förhoppning:

"Vi hoppas att vår konferens i juni i Stockholm kan bli en väckarklocka och att vi tillsammans kan identifiera en kraftfull strategi mot dessa farliga rörelser."

Nej, ni kommer inte att åstadkomma någonting och allra minst "en kraftfull strategi". Det är just personer som ni, som år efter år föder nationalism, genom att hetsa för överstatlighet och massinvandring. Den dagen européerna får tillbaka sina länder, då kan ni nog också sluta bekymra er om "nazism".
Dagens andra verk av Cecilia Malmström heter, föga originellt, "Stäng inte Europa". Det är det ju inte heller någon som vill, men när Malmström skriver så, förstår vi att det inte handlar varor, idéer eller fotbollslandskamper. Hon inleder med en tämligen bisarr övergång:

”'Ett enat Europa byggs genom konkreta resultat, genom vilka verklig solidaritet skapas.'
Så sa Frankrikes utrikesminister Robert Schuman för 64 år sedan i dag, och lade med de orden grunden för det som är Europeiska Unionen. Schuman tittade ut över ett krigshärjat, sargat Europa. Dåtidens utmaningar behövde nya samarbetsformer, bortanför skyttegravarna. På Europadagen 2014, ett par veckor före valet till Europaparlamentet, står EU inför många utmaningar. En av dem är hur vi ser till att Europa kan garantera skydd till människor på flykt. Och hur garanterar vi att Europa inte stänger sina gränser mot omvärlden?"

Jag vågar lova Malmström att ingen efter andra världskrigets slut fokuserade på hur Europa skulle kunna ta emot en så stor invandring från Afrika och Mellanöstern som möjligt, knappast heller Robert Schuman. Meningen som Malmström citerar kommer från den så kallade Schuman-deklarationen 1950, som naturligtvis inte alls handlade om "ett öppet Europa", särskilt inte som man då var inriktad på en kol- och stålunion, mellan främst Frankrike och Tyskland. En längre del av det stycke ur deklaration som Malmström citerar lyder:

"Ett enat Europa kan inte bli verklighet på en enda gång och inte heller genom en helhetslösning. Det kommer att bygga på konkreta resultat, varigenom man först skapar en verklig solidaritet. Sammanslutningen av Europas nationer kräver att det gamla motsatsförhållande som rått mellan Frankrike och Tyskland undanröjs. De åtgärder som vidtas måste i första hand avse dessa två länder.
Därför föreslår den franska regeringen att åtgärder omedelbart vidtas på en avgränsad men avgörande punkt.
Frankrikes regering föreslår att den fransk-tyska kol- och stålproduktionen underställs en gemensam hög myndighet, inom ramen för en organisation som är öppen för deltagande av övriga europeiska länder."

Varför Cecilia Malmström väljer att inkludera en mening ur den deklarationen för att underbygga sina groteskerier om öppna gränser är för mig en gåta. Gissningsvis tyckte hon att det var storslaget att nämna "Europas fader" och hoppades att ingen skulle fundera närmare på huruvida citatet hade någonting med texten att göra. Den långsökta kopplingen hon försöker göra, är förstås att Europas länder idag måste vara solidariska i att fördela flyktingar. Det är dock en enorm skillnad på att solidariskt dela på en tillgång, som kol, och en börda, som flyktingar. Nåväl, Malmström är inte den som ger sig och skulle aldrig låta verkligheten komma i vägen:

"Robert Schumans ord om hur resultat bygger solidaritet är i högsta grad aktuella än idag. Från inbördeskrigets Syrien flyr just nu tre miljoner människor undan bomber och förföljelse, och en liten del av dem - omkring 75 000 personer - har tagit sig till Europa. Här måste alla EU-länder ta sitt ansvar och ge skydd till dem som flyr. I dag är det bara ett tiotal länder som tar emot dem."

Nej, aktuella är just vad de inte är, eftersom Kol- och stålunionen numera heter Europeiska Unionen och ett krig mellan Frankrike och Tyskland känns mycket avlägset. Sedan sker återigen den här märkliga övergången till en ökad invandring från Tredje världen. Jag får be mina återkommande läsare om ursäkt om jag upprepar mig, men det beror i så fall på att våra motståndare ytterst sällan har något nytt att komma med.

Inget EU-land har något ansvar att ta emot flyktingar från Syrien, särskilt inte Sverige, som ändå tar emot absolut flest. Man får absolut lov att tycka att det vore humant, men det här eviga mantrat om "ansvar" börjar kännas mycket tröttsamt. Nu är ju inte humanismen det enda gamla kortet Cecilia Malmström har i rockärmen. Det finns fler som är minst lika gamla, blivit motbevisade ett otal gånger, men som ändå måste serveras:

"Utöver vårt moraliska ansvar har vi också ett egenintresse i att hålla EU öppet mot världen. Europa, med sin åldrande befolkning, får inte stänga sina dörrar för den arbetskraftsinvandring som vi behöver om vår ekonomi ska kunna stå sig stark i framtiden. På migrationspolitikens område har vi nått ett par konkreta framsteg de senaste åren. Framsteg som, trots allt, drar Europa i rätt riktning."

När jag hör det här argumentet, om att nya folkslag ska fylla upp våra alltför små barnkullar, undrar jag ofta hur dessa personer föreställer sig detta framtida samhälle. Låt oss säga att vi uppfyller Malmströms dröm fullt ut och ser till att kommande skolklasser nästan uteslutande består av syrier, eritreaner och somalier. Kommer detta samhälle nödvändigtvis att vara en stark ekonomi? Kommer det att vara ett fredligt och harmoniskt samhälle? Slutligen finns det naturligtvis en etnisk aspekt: finns det inget värde i att bevara det svenska folket och språket på detta lilla geografiska område?

Destinationer för syrier 2012- maj 2013.
Hittills i år har det kommit närmare 7000 till Sverige.
Vi är fortfarande det enda EU-landet med fri invandring från Syrien.

Cecilia Malmströms arbete verkar idag främst gå ut på att vädja till övriga länder att "ta sitt ansvar". Ty vädja är allt hon kan göra, även om hon naturligtvis helst skulle tvinga dem till svensk självutplåning. Hon stöter också på motstånd, inte från enkla nationalister, utan rentav "extremnationalister":

"Och extremnationalistiska partiers inflytande gör att många EU-länder mycket hellre fokuserar på hårdare gränskontroll än hur vi ska hålla Europa öppet, välkomnande och humanistiskt."

Malmström avslutar med den komiska uppmaningen att folk ska rösta, för att inte riskera att de berömda högerextremisterna får för stort stöd:

"De närmaste åren blir avgörande för att se till att Europa inte upprättar fler murar mot omvärlden. Därför är också röstdeltagandet i Europaparlamentsvalet den 25 maj så viktigt, för att garantera att extrempartier inte tågar in i parlamentet under samlad fana. Förtidsröstningen har redan öppnat, så varför inte fira Europadagen genom att tycka till om vilket Europa du vill se?

Vi européer delar i mångt och mycket samma dröm som flyktingarna i rangliga båtar på Medelhavet - att ha möjlighet att leva våra liv i fred och frihet, att tjäna vårt uppehälle och ge våra barn en framtid. Den drömmen är någonting att värna om, och just därför spelar det roll vilket Europa vi röstar fram."

Jag lovar dig härmed, Cecilia Malmström, att jag kommer att rösta den 25e maj. Det är nu oerhört viktigt att få in så många patrioter som möjligt i parlamentet, om vi överhuvudtaget ska ha ett Europa imorgon. Med öppna gränser mot Afrika och Mellanöstern kommer våra barn knappast att leva i fred och frihet. 

4 kommentarer:

 1. BRA skrivet som vanligt Tobbe. Det som sägs är ju inte en investering eller förändring eller vad det nu kan kallas som löper inom en för oss överskådlig tid...denna vinst som man pekar på kommer att ta generationer innan den genererar ett överskott, om någonsin. Men vad händer under ett antal generationer . . vi vrider klockan till 1934 . . eller 1955 . . . eller jaa vi har inte en susning hur världen ser ut lika långt framåt i tiden och ju större grepp man tar desto svårare att uppnå det man vill...Om man ens vill något, jaa mer än vara god då. Det enda som dessa ors skapar är ett mervärde för de som uttalar dom samt deras vänner.....men vad blir det för gemeneman? Inget vet men det som hänt i sverige de senaste 40 åren är långt ifrån de löften som fanns...ATP.....någon som minns alla vackra ord kring detta...vad hände? Jaa Miljarder användes till annat än pensioner, miljarder användes till pensioner för andra än de som betalt....dessutom blev systemet instabilt eftersom lånekarusellen med fulla ränteavdrag behövde finansieras...pengarna togs från småspararna till de som hade/köpte fast egendom....då det var som värst kunde du betala ett hus på 10 år med rimlig månadskostnad och sedan få 5 gånger köpeskillingen i ren vinst...jaa politikernas löften har inte alltid hållits...varför skulle deras löften idag hållas som de är sagda? Naturligtvis finns en "hidden agenda" även idag.....problemet är att hitta och belysa och informera om den innan valen.......

  SvaraRadera
 2. Inte ett ord om att det nazistiska Svoboda har fem ministerposter i Ukrainas regering. Inte heller nått om att t.f premiärministern Arseniy Jasenjuk gjort nazihälsning Svoboda-ledaren Oleh Tyahnybok

  SvaraRadera
 3. Som jag ser det är Cecilia Malmström en simpel tjuv när hon tar och förvanskar ett citat av Europas fader.

  SvaraRadera
 4. HEN ÄR SVERIGES STÖSTA LANDSFÖRRÄRARE + ULLENHAG+ALLA 7 PARTI NU ÄR SISTA DAG ATT KASTA DOM UT MAN KAN INTE ANDAS HÄR ISLAM+ MUSLIM + SOMALIA TAGIT ÖVER

  SvaraRadera