lördag 31 maj 2014

Staffan Heimerson sist ut i hatkören
Det svenska medieetablissemanget hade två huvudsakliga reaktioner på Europavalet, båda samstämmiga, enfaldiga och fullständigt groteska. Först och främst var lyckan oändlig över att Feministiskt Initiativ hade lyckats ta ett mandat, efter mediernas egen kampanj för partiet. Sedan blev det naturligtvis dags för varje krönikör och profil i varje tidning och tv-kanal att förfäras över patriotiska partiers framgångar. Det talades om en brun våg, ett mörkare Europa, ett kallare Europa, och på något sätt var dessa demokratiska partiers seger i demokratiska val ett hot mot demokratin.

Turen har till slut kommit även till Staffan Heimerson. Anledningen till att alstret låtit vänta på sig torde bero på att kön har varit lång bland krönikörerna, då inläggets intellektuella höjd knappast krävde en veckas arbete.

"Valkvällen fanns skäl att fråga: Är vi på väg att kollektivt göra oss av med Europa­tanken? Är vi rent av på väg att återuppväcka Hitler?
Intressanta frågor, minst sagt."

Nja, den första frågan är i så fall möjligen intressantare än den andra. Jag skulle snarare säga att de flesta nationalister älskar Europa, men tror inte att just EU i dess nuvarande form är vägen framåt. De som idag räknas som Europas största vänner, liberaler som Cecilia Malmström, är i själva verket Europas största fiender, då de strävar efter att utplåna hela den europeiska civilisationen och till och med byta ut ländernas befolkningar.

Nivån av vulgaritet och förakt trappas successivt upp:

"Men jag tänkte: Har vi en så jättestor folkförsamling kanske den måste rymma även några knäppskallar – jag var själv med om att fem år tidigare (jag ångrar mig) rösta in en piratpartist."

Jag har inget större förtroende för Piratpartiet, då jag ser det som extremliberalt och huvudsakligen ett enfrågeparti, men några "knäppskallar" verkar de inte vara. Tvärtom har jag tagit del av flera alster skrivna av partiets Anna Troberg, där den intellektuella hederligheten och logiken överträffar det mesta som publiceras på debattsajter. Heimerson skruvar upp retoriken:

"På mina franska hemmakanaler var det ännu tydligare: bara landets eget val var av intresse. Och vilket intresse! Den ­obehagliga Marine Le Pen sopade hem en jätteseger."

Jag skulle tro att få av de som tagit del av Marine Le Pens framträdanden skulle använda ordet "obehaglig" om henne. En liten passage om SD och FI får vi också, med en insiktsfull analys av Soraya Posts ord och handlingar:

"Ja, Sverigedemokraterna fick in två; de kan sannolikt inte som två av 751 förgöra EU inifrån. Och Fi gjorde sensation med att få in en kandidat, en kvinna, en rom med en sällsynt gripande bakgrund. Ingen har hittills frågat om hon vill förgöra EU."

Därefter kommer bottennivån:

"Vi vet samtidigt att det gick halvuselt för de obehagliga Sann­finländarna och Nederländernas äcklige Geert Wilders."

Även Sannfinländarna är alltså "obehagliga". Borde inte en person som har varit journalist hela livet kunna variera sitt språk något? Jag har dessutom här kunnat publicera runt 1500 inlägg, där jag ofta kritiserar personers göranden och yttranden, utan att någonsin använda ordet "äcklig" om någon. Det är helt uppenbart att det är Expressen och Aftonbladet som är landets största hatsajter. På Aftonbladets kultursida uppmanas var och varannan dag till våld mot politiskt oliktänkande från mäktiga näthatare som Åsa Linderborg och Petter Larsson.

Svensk media har sannerligen förlorat all trovärdighet och relevans. Varför skulle någon som är intresserad av Europavalet överhuvudtaget vända sig till dessa källor, när det enda de bjuder på är rader av likalydande, vinklade och illa formulerade små propagandabitar?

9 kommentarer:

 1. Perussuomalaiset (Sannfinländarna) vet jag något om eftersom jag är svenskspråkig och bor i Finland. Det är ett parti som lever på det gamla svenskhatet och arbetar hårt för att avskaffa skolsvenskan, tjänstemannasvenskan och stödet till svenskspråkig media i Finland.
  Åttahundra års svenskhet i Finland vill man radera ut och göra vårt land till en enspråkig enklav i norra Europa.
  Varje patriotisk svensk borde inse att perssuna är just obehagliga och aktivt motarbetar våra urgamla förbindelser mellan Finland och Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått det som så att den svenskhatiska delen av Sannfinländarna återfinns bland de äldre och att de yngre inte alls bryr sig om detta utan ser finlandssvenskarna som fullvärdiga medlemmar i Finland. Stämmer det?

   Radera
  2. Jo, det stämmer faktiskt, åtminstone som jag upplever det. Det verkar som om de som gick i skolan på 50-talet är de mest kritiska till de få timmarnas svenskundervisning som äger rum i årskurs 7-9. De yngre som nu är uppväxta med engelskan verkar mer positiva till språkutbildning och alltså även till det svenska språket och har inte alls den låsning till finlandssvenskar som "främmande" och "bättre folk".

   Radera
 2. Korrekt iakttagelse Tobbe.

  Verkar som att Staffan H i sin iver att bli accepterad i dagens "medieelit" använder samma mobbattityd och begrepp som förekommer i det sk hatandet.

  För det ändamålet finns det tydligen inte någon lägsta språklig nivå.

  Själv har jag förundrats över den vulgaritet som de senaste fem-tio åren vuxit fram i det sk normlösa samhälle som så många eftersträvar. Vilken annan 40-talist skulle använda adjektivet äcklig för att beskriva andra människor?

  SvaraRadera
 3. Japp Tobbe instämmer . . man behöver inte läsa dessa "alster" för att förstå den skräck och vånda man känner inför ett parti som får 2/751 röster nu finns det fler mandat/partier som är större som också kommer in i EU. Jaa och? Antingen så skall man väl granska t.ex. S för tvångssteriliseringar etc. under så många år,,,,,,50-60.000 har drabbats......nu för tiden görs ~50.000 aborter, ÅRLIGEN, hur "frivilliga/önskade" är dessa? Det finns så många saker, jaa förutom de ~100.000 som "anländer" årligen, som lämnar mycket i övrigt att önska från de överiga partierna...Varför skulle bara SD var samma som förr medan alla andra partier "gjort upp" med sitt förflutna? Troligtvis inte men för att få dela "vinsten" så deltager man i drevet.....och jag förstår tanken att man "tror" att man "klarar sig"....japp vänta bara tills du hamnar i någon av de "särbehandlade" grupperna...sjuka, arbetslösa, pensionärer, studerande osv så får du känna av denna regerings "berikning" av landet......först och under tidens gång sänka pensionerna...men den "smällen" skulle eventuellt pensionärerna kunna ta MEN..bristen på jobbskatteavdrag upp till ~20.000 årligen...... 20.000 mer per år i pension blir "bara" 40 Miljarder totalt....dvs det finns pengar över till annat också.....och borde det inte jobbidrag i stället för inte jobbar alla mer då de får mer i plånboken utan som med alla andra "fringisar" (a.k.a. bidrag) så anpassar människor sig dvs för att få "folk" i arbete så subventionerar man upp till 80% av lönen för många....Näe plocka bort jobbskatteavdraget och se om inte fler jobbar mer då för att överleva! Makt korrumperar vem som än får den....det finns få idealister och de som är sådana borde kanske heta något annat på i.......

  SvaraRadera
 4. "Valkvällen fanns skäl att fråga: Är vi på väg att kollektivt göra oss av med Europa­tanken? Är vi rent av på väg att återuppväcka Hitler?"

  Redan där hade jag slutat läsa smörjan om det inte varit ett citat i Tobbes medieblogg. Virrigpettern Staffan Heimerson hinner bra skriva två meningar innan ha ramlar rakt in i Godwins lag-fällan (diskussion som oavsett ämne leder till liknelser med Hitler eller nazister).

  "jag var själv med om att fem år tidigare (jag ångrar mig) rösta in en piratpartist"

  Det diskvalificerar Heimerson som seriös debattör och han har själv därmed ådragit sig idoti-stämpeln. Att knäppgöken ifråga sedan ångrar sig kan ses om sjukdomsinsikt men ändrar inte bilden av hans opportunistiska sinnelag.

  "Och Fi gjorde sensation med att få in en kandidat, en kvinna, en rom med en sällsynt gripande bakgrund. Ingen har hittills frågat om hon vill förgöra EU."

  Hon kommer att förgöra sig själv eftersom hon vill förgöra gubbväldet inom UE-parlamentet och följaktligen inom den partigrupp hon själv kanske kommer att ingå i. Dvs en grupp fylld av manliga företrädare för kommunistiska partier.

  "Nederländernas äcklige Geert Wilders"
  Utseendemässigt är Geert Wilders provokativ med sitt stora blonda hårsvall, ljusa hy och överklassutstrålning för alla antirasister som hatar allt blont och blåögt, enda ursäkten att få vara det är om man är oikofobiker och muslimkramare som Heimersson och övriga PK-banditgänget på Aftonbladet.

  "Det är helt uppenbart att det är Expressen och Aftonbladet som är landets största hatsajter."

  Instämmer. När de pratar om "näthatet" så är det det gamla klasiska fenomenet Projicering av egna usla egenskaper på andra. Att kalla sina egna kommentarsfält för "pissrännan" för att vanligt folks kommentarer inte är en karbonkopia på journalisternas alster är ännu ett tecken på att AB och Expr. är hatsajter som hyser avgrundsdjupt förakt mot vanligt folk. "Tyck & skriv som oss annars är ni äckliga pissränne-skirbenter" är mottot hos dessa "försvarare av det fria ordet"...
  Stig

  SvaraRadera
 5. Mycket bra skrivet.

  SvaraRadera
 6. Expressen och Aftonbladet är landets största hatsajter, ja!
  Soraya Post har berättat att hon lät sin dotter gifta sig när hon var 16 år och stöder romernas syn på barnäktenskap. F! stöder tydligen också barnäktenskap eftersom de valt Soraya Post att representera partiet i EU.
  Ina Höst

  SvaraRadera
 7. Staffan Heimerson har själv skrivit om hur han ser fram emot att vita utrotas.
  http://unvis.it/wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0001/01/staffan.htmlhtml

  Antirasist är kodord för antivit!

  SvaraRadera