måndag 23 juni 2014

Anders Lindberg vill gripa svenskpartister i Almedalen
Det här med yttrandefrihet, demokrati och lagstiftning verkar vara mycket komplicerat för den svenska vänstern, inklusive människor som trots allt har någon form av utbildning. De flesta inom denna vänster verkar på fullt allvar tro att demokratin begränsas till det som de själva kan acceptera och att polismakten har att arrestera dem som vänstern själva ogillar, oavsett om något faktiskt brott har begåtts eller inte. För dem själva gäller det omvända; eftersom de har rätt, är det alltid fel när polisen ingriper mot dem, oavsett vad de gör sig skyldiga till. I denna anda skriver idag den alltid patetiske Anders Lindberg under "Som omväxling borde polisen gripa nazister". Han inleder med att, givetvis hårdvinklat, berätta om en liten händelse under Svenskarnas Partis sammankomst i Jönköping:

"Flera personer greps ­under nazisternas demonstration i Jönköping första maj. En av dem var Elias Ytterbrink, 25 år, från Miljöpartiet. Han sjöng psalmen ”Tryggare kan ingen vara” och deltog i en kristen andakt på gatan där Svenskarnas parti skulle marschera.
I tisdags blev han delgiven åtal för ohörsamhet mot ordningsmakten.
– Det är en märklig prioritering att polisen griper oss som ­håller andakt men inte nazister som gör sig skyldiga till hets mot folkgrupp, säger Elias Ytterbrink till Aftonbladets ­ledarsida."
I verkligheten greps Ytterbrink för ohörsamhet mot ordningsmakten för att han vägrade flytta på sig efter polisens uppmaning, utan valde att försöka sitta kvar för att spärra vägen för SvPs fullt legitima demonstration. Ohörsamhet alltså. Att några "nazister" inte greps för hets mot folkgrupp berodde troligen på att något sådant inte begicks. Vänstern tycker att man ska gripa alla som tillhör nationalistiska partier för detta brott, men så är lagen inte utformad, utan kräver en faktisk handling.

Mot slutet tappar så Anders Lindberg alla koncept:

"Efter nazisternas våldsamma ­attack på den fredliga demonstrationen i Kärrtorp och mordförsöken den 8 mars i Malmö får man hoppas att polisen kan garantera säkerheten i Alme­dalen.
Säkerhetspolisen har tidigare varnat för att nazistiska grupper blir allt mer aktiva. I höstens budgetproposition borde regeringen återigen instruera polisen att särskilt prioritera hatbrott.
Tills dess är minimikravet att polisen tillämpar de lagar som finns. Eller för att låna Moderaternas gamla slagord:
”Brottslingar ska sitta inne – du ska våga vara ute.”
Det borde gälla även i Almedalen."

Eftersom det alltid är kravallvänstern, och knappast SvP, som står för våld, så skulle man hoppas att polisen ingriper lite mer resolut mot mötesstörning än vad de brukar göra. Personer som befinner sig på ett möte enbart i syfte att störa det, borde omedelbart avlägsnas, vilket inte sker idag.

Lindbergs sista rader är talande för den svenska vänstern. Innerst inne vill de uppenbarligen att all verklig opposition inte bara ska störas och förbjudas att hålla möte, utan helst också fängslas.


3 kommentarer:

 1. Jeg vet at fakta også er et vanskelig konsept for venstrefolk. Fakta kan for dem være rasistiske - siden det strider mot den gode varme følelsen de har inne i seg når de argumenterer for å bruke andre folks skattepenger til å ukritisk importere problemer. Men her kommer likevel noen fakta:

  Sverige Radio har nevnt ”høyreradikal” vold 22 300 ganger over en tidsperiode, samtidig som de bare hadde brukt uttrykket ”venstreradikal” 457 ganger. Ut fra informasjonen gitt av SR kunne en få inntrykk av at de høyreekstreme var 49 ganger mer truende enn de venstreekstreme. Tilsvarende tall fra Dagens Nyheter var fem ganger mer, for Aftonbladet sju ganger mer.  På samme tid kunne EUROPOL melde at i perioden 2006-2010 var det i registrert 2.065 terrorhandlinger i EU-området. Av disse sto separatister bak 1.750. Grupper registrert som venstreekstreme sto bak 189, høyreekstreme 6. (Separatister - flertallet muslimer)

  http://www.document.no/2014/06/om-hoyre-og-venstrevold/

  https://www.europol.europa.eu/latest_publications/37

  SvaraRadera
 2. Polisen har flyttat resurser från prioritering av hatbrott till bekämpning av terrorism. En felaktig prioritering enligt Lindberg? Och han har ändå varit politisk sakkunnig till utrikesminister Laila Freivalds. Kaka söker maka

  SvaraRadera
 3. Lindberg vill kanske ha en återuppväkt Gestapo polis eller ett nytt Gulag?
  Ina Höst

  SvaraRadera