måndag 23 juni 2014

Mina två senaste alster i övrig media


Förutom denna blogg, skriver jag med jämna mellanrum i några andra publikationer. Eftersom jag inte kan lägga upp dessa texter här, vill jag länka till dem där de publiceras och då samtidigt slå ett slag för dessa tidningar. Nedanstående är mina senaste alster för Nya Tider och Dispatch International:


Nationaldagen i perspektiv


Debattören Tobias Svensson har analyserat flera tal som hölls av politiker den 6:e juni, bland annat i Rinkeby för att höra vad Socialdemokraternas partiledare hade att säga till publiken i den invandrartäta Stockholmsförorten på den svenska nationaldagen.

Kommer Marine Le Pen lyckas bilda en grupp?

Kommer Marine Le Pen lyckas bilda en grupp?

In i det sista är det oklart om Marine Le Pen ska lyckas skapa en verkligt nationalistisk grupp i Europaparlamentet. Kampen mellan henne och UKIPs Nigel Farage har hittills gått engelsmannens väg, skriver Tobias Svensson.

Då jag även skriver regelbundet för Nationell Idag, vill jag här passa på att rekommendera denna papperstidning, som utkommer varje vecka och är väl värd en prenumeration:
Nationell Idag är en obunden sverigedemokratisk nyhetstidning som utkommer en gång i veckan. Vi har en gedigen bevakning av svensk och europeisk politik. Med skarpa analyser och omvärldsbevakning ämnar vi sätta in nyheterna i ett förståeligt sammanhang. Vi vågar också utlova den i särklass bästa bevakningen av Sverigedemokraterna. Nationell Idag grundades 2001 och övergick till tabloidformatet 2004 och blev med det en klassisk nyhetstidning. 2010 erhöll Nationell Idag presstöd som första nationalistiskt orienterade tidning i Sverige i modern tid.4 kommentarer:

 1. Enligt Wikipedia är Nationell Idag en "högerextrem, nationaldemokratisk nyhetstidning"
  och Dagens ETC en "vänsterorienterad tidskrift" med en "röd-grön politisk profil"
  Jojo! Högerextrem? Vänsterorienterad? När det gäller värdefrågor, får man nog ta Wikkan med en nypa salt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska Wikipedia går inte att använda som seriös källa längre. Den i grunden positiva "demokratin" som innebär att konsensus och omröstningar avgör vad som får skrivas har tyvärr gjort att vänsterfolk lyckats "kidnappa" uppslagsverket.
   -
   Engelska Wikipedia är dock fortfarande ganska seriöst, och betydligt mer utförligt, jag rekommenderar dig att läsa där istället.
   //Andreas

   Radera
  2. Det bästa är ju dock att se hur tidningar själva presenterar sig, och inte minst vad man skriver. Nationell Idag kallar sig numera oberoende sverigedemokratisk.

   Radera
 2. Vad hindrar egentligen LePen från att avtala med VMRO från Bulgarien? Gör deras storbulgarien-vurm för kontroversiella, eller?
  Kontroversen verkar ju inte vara större än att deras valtekniska samarbetsparti var välkommet i ECR.
  //Andreas

  SvaraRadera