lördag 28 juni 2014

Dagens citat II: Gudrun Schyman


 "Vi har inte haft möjlighet att utarbeta någon specifik politik för det. Vi är helt och hållet en volontärorganisation. Men problemet är ju inte pengarna utan hur de fördelas."På en fråga om Feministiskt Initiativs politik för att gynna näringslivets förmåga att skapa välstånd, och därmed skapa förutsättningar för jämställdhet, förklarar Gudrun Schyman inte bara att man inte brytt sig om att formulera någon sådan politik, utan att pengar dessutom är oviktiga i sammanhanget. Därmed bekräftar hon en vanlig tes om kommunister, nämligen att syftet med deras politik är att alla ska bli lika fattiga. Att sedan ett parti som aspirerar på att komma in i riksdagen har detaljerade planer kring allt som man uppfattar som feminism, men tycker att ekonomi och finansiering är oviktigt, är naturligtvis också bisarrt.

Schymans tankar kring invandring och integration är förstås också intressanta, även om man inte heller där har brytt sig om några tråkiga praktiska detaljer:

Antirasismen är central för Fi och ni är kritiska till den förda politiken när det gäller migration. Men trots allt har Sverige det mest generösa flyktingmottagandet av alla EU-länder och alliansregeringen har öppnat för ännu mer arbetskraftsinvandring. Hur ser du på det?

– Vi är ett land som tar emot många och det är bra. Men vi har problem med mottagandet. Få länder är så stängda när det gäller möjligheten att få jobb.

Vad är Fis svar på det?

– Vi har inte mer specifika idéer än att det behövs ordentligt med utbildningar och ett bättre mottagande. Vårt mål är fri invandring. På sikt tycker vi att asylprövningen ska upphöra. Det handlar inte om pengar, det handlar om mänskliga rättigheter.

DN
6 kommentarer:

 1. "– Vi är ett land som tar emot många och det är bra. Men vi har problem med mottagandet. Få länder är så stängda när det gäller möjligheten att få jobb."

  "– Vi har inte mer specifika idéer än att det behövs ordentligt med utbildningar och ett bättre mottagande. Vårt mål är fri invandring. På sikt tycker vi att asylprövningen ska upphöra. Det handlar inte om pengar, det handlar om mänskliga rättigheter."

  Snömos! Att kopiera ett elände till ett elände i ett annat land kan väl inte vara berikande.
  Det finns en god idé i att göra saker i rätt ordning och inte "bak o fram" då blir det förvisso fel, eller hur?

  SvaraRadera
 2. Har allmänt kärringprat blivit detsamma som feminism?

  SvaraRadera
 3. Kan inte vi vita medelålders män som drar in pengarna till välfärden kräva respekt för detta, och kanske något att säga till om när våra pengar ska användas för det "allmänna bästa"?

  Tokiga kärringar som vill förringa såväl vår insats för försörjningen som pengarnas betydelse kanske ska få pröva på hur det vore utan oss och våra pengar. Hur mycket välfärd och invandring kan man finansiera då, med enbart ideologiskt svammel?

  SvaraRadera
 4. Att ett fövirrat fruntimmer som bränner upp 100 tusenlappar (100 000 kronor!) inte har minsta respekt och ansvarskänsla för ekonomi är ju helt logiskt.

  "Det handlar inte om pengar, det handlar om mänskliga rättigheter."

  Och bland mänskliga rättigheter ingår chansen att någonsin få ett jobb i ett starkt avindustrialiserat samhälle som det svenska, slippa bo tillsammans med ett dussin andra släktingar och klanmedlemmar i en trea i ett invandrargetto, slippa få sin bil uppbränd av "sysslolösa" invandrargäng som saknar fritidsgård (att bränna upp...), slippa bli indragen i knarkaffärer och gängkriminalitet, ha en fungerande skola etc

  Dessa integrationsproblem har Sverige inte kunnat lösa på de 20-25 år som de funnits och eskalerat i en accellerernade fart men enligt Schymann handlar det inte om ekonomiska resurser. Att ge skötsamma invandrare ett värdigt boende, utbildning/omskolning, jobb, stimulera ungdomar till vettiga fritidsintressen som inte har med pyromani och stenkastning att göra handlar alltså bara om att slopa asylprövningen och skyffla in så mycket folk som möjligt från jordens mest underutvecklade länder. Och att rabbla trollformler som "mänskliga rättigheter" och "allas lika värde" så ofta och högt som möjligt... Sim sala bim så ordnar sig allting och Schyman kan bränna ännu fler tusenlappar i Almedalen.

  Stig

  SvaraRadera