fredag 20 juni 2014

Dagens citat: Torbjörn Jerlerup


"Könsstympningen har noll med varifrån de kommer. Undvik rasseskit om att kulturen är si och så tack."Den märklige "antirasistiske debattören" Torbjörn Jerlerup presenterar på ett tydligt sätt helt ny information om kvinnlig könsstympning, med anledning av skolklassen i Norrköping, där samtliga flickor visade sig ha utsatts. Den gängse bilden har hittills, innan Jerlerups nya rön, varit att denna sed i princip är begränsad till ett antal länder i Afrika, vilket exempelvis UNICEF har visat på ett mer genomarbetat sätt än Jerlerup själv:

"According to UNICEF, the top rates are in Somalia (with 98 percent of women affected), Guinea (96 percent), Djibouti (93 percent), Egypt (91 percent), Eritrea (89 percent), Mali (89 percent), Sierra Leone (88 percent), Sudan (88 percent), Gambia (76 percent), Burkina Faso (76 percent), Ethiopia (74 percent), Mauritania (69 percent), Liberia (66 percent), and Guinea-Bissau (50 percent)."
Citatet från Jerlerup visar på ett utmärkt sätt hur dessa "antirasister" fungerar. Man vill att världen ska vara på att visst sätt, och om man bara skriker ut det på ett tillräckligt vulgärt sätt, ska det på något magiskt sätt också bli så. När verkligheten inte stämmer med ens egen fina värdegrund, måste den helt enkelt vara "rasseskit". Eftersom han skriver att könsstympning har noll med varifrån man kommer, ställde jag frågan om han kände till huruvida det i detta fall handlade om en klass med endast pursvenskar som inspirerats till detta tilltag. Jag har ännu inte fått svar.

Inte heller jag känner till varifrån de berörda flickorna kommer, men eftersom det handlar om en hel klass i Sverige, kan vi nog gissa att Somalia är en skälig misstänkt. Om det är något som definitivt har en kulturell bakgrund, så är det kvinnlig omskärelse. Att konstatera det skulle vilken seriös forskare, debattör, hjälparbetare eller person som helst göra. Någonting med rasism eller ras att göra har det inte, vilket en enkel blick på kartan ovan visar.

Kanske visar Twittervänsterns nonsens att tidningarnas utelämnande av information ändå har en viss effekt. Eftersom de i detta fall endast skriver "en skolklass i Norrköping", kan personer som själva har svårt att tänka verkligen föreställa sig en pursvensk skolklass där det råkade ske.
6 kommentarer:

 1. En gång i tiden fantiserade den här kommunisten om att han var "liberal". Hahaha, han är skojig!!

  SvaraRadera
 2. Förvänta dig inga svar från Jerlerup, han är inte mycket för diskussion, gillar mest monologer märkte jag när jag försökte för ett par år sen.

  SvaraRadera
 3. Vilket rikspucko!

  SvaraRadera
 4. Jerlerup är en av det utvalda folket, de brukar säga sådant här.

  SvaraRadera
 5. Jag tror, Jerlerup har svårt att hålla en (1) tanke i huvudet samtidigt. Först skriver han: "Könsstympning är ingen muslimsk sed. Den är afrikansk..". Sen skriver han det Tobbe citerar, och lite senare, "att förrövarna (sic!) inte ska få nån strafflindring pga ursprung."

  Tankegång a la labyrint?

  SvaraRadera