måndag 9 juni 2014

Marine Le Pen i Russia Today
10 kommentarer:

 1. Marine Le Pens kommentarer om att euron strukturellt gynnar Tyskland är bisarra. Euron konstruerades av sydeuropeiska med det huvudsakliga syftet att förstöra en av de sundaste valutorna i Europa, den tyska D-marken. Tysklands tvingades in i eurosamarbetet av bl.a. Frankrike. Att Tyskland skulle byta ut sin sunda D-mark mot den osunda euron var det krav som uppställdes för att Tyskland skulle få enas som nation.

  Frankrike borde ta itu med sina djupa strukturella problem med ett osunt pensionssystem, en dåligt fungerande arbetsmarknad och skattesystem. Jag delar inte Marine Le Pens skäl för att skrota euron, men jag delar hennes uppfattning att euron bör skrotas och kastas på historiens sophög.

  En länk till den bästa bok jag läst om euron:

  http://mises.org/books/bagus_tragedy_of_euro.pdf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ska läsa med spänning.

   Radera
  2. Oavsett av vem eller vilka och till vilket syfte EMU är som konstruerat så är det lätt att konstatera, precis som Mme Le Pen säger, att Euron verkar till Tysklands fördel. Orsaken är egentligen lätt att förstå; hade det tyska industriloket ångat på som det ångar på med D-marken som valuta hade en ofrånkomlig värdeökning på den varit följden med [relativa] prisökningar på tyska produkter utanför Tyskland varit fallet.

   Den tyska industrin hade då haft två val; att sänka eller behålla priserna. I första fallet hade intäkterna minskat på grund av minskade marginaler, i det andra fallet på grund av minskad försäljning. Till det skulle en ökad inhemsk konsumtion av utländska produkter kommit till. Inte olikt det Sverige gick igenom på sjuttiotalet.

   Nu tack vare bojsänkerna framför allt i syd så valutakursen relativt stabil och den tyska industrin kan fortsätta exportframgångarna med bibehållen vinstmarginal och inhemskt kostnadsläge. Det är en av orsakerna till att Tyskland är beredda att skicka tiotals miljarder i stöd till övriga länder i Eurozonen. Man vinner ändå stort på upplägget.

   Radera
 2. Samtidigt hörde jag nyss något på radio om Att J-M Le Pen gjort något nytt uttalande som media förvrängt. Han hade sagt nåt i stil med att "de borde baka den artisten i en ugn", naturligtvis en judisk artist. Så nu är lögn- och förvrängar-maskineriet igång igen... Polisanmälningar och världens liv.

  Fridolin och tröttmössorna i svensk media lär väl jubla nu när de har en ny fjäder att bygga en höna av, som värper lite ägg som man kan kasta på SD.

  Jag tänkte först; kan ingen stänga av J-M Le Pen från att uttala sig offentligt, men sen tänkte jag ett varv till och kom fram till - kan ingen stänga av det svenska propagandaministeriet från att uttala sig offentligt?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om detta kommer att sprida sig i svenska medier, som det gjort i andra utländska medier, kommer jag att lägga upp vad som verkligen sades och i vilket sammanhang.

   Radera
  2. Varför inte båda lösningarna?

   Radera
 3. Marine Le Pen är en lysande stjärna som är trygg och ett under av förnuft och mod. Sverige är nere för räkning och EU ligger i brygga. Man får hoppas att det Europeiska bankerna nu gått ur eller säkrat upp sig om de har stor exponering mot obligationer i de sydligare länderna.

  Faller ett land faller alla.

  Vi såg att EU helt desperat var tvunget att göra sig av med en sådan person som Jörg Haider. För det är väl ingen som tror att det var en "olycka" när han dog i sin bil efter att ha hotat att lämna både EU, Euron och att kasta ut invandrare?

  Idag är de Marine Le Pen som är det verkliga hotet. Nigel Farage känns på något sätt ändå i händerna på det internationella kapitalet. Det är säkert mycket retorik där. Le Pen är mer ett hot då eftersom hon verkligen tror på att lämna Euron och EU. Lämnar Frankrike faller Euron.

  Kommer EU-globalisterna att tillåta detta hända eller kommer Marine få samma behandling som Jörg Haider? Jag är uppriktigt orolig för henne. Det är inte ovanligt med bankdirektörer som flyger ut ur skyskrapor som balkongflickorna, trafikolyckor, plutoniumförgiftning, ricin, osv. Någonting säger mig att hon är hotad av globalisterna. Har dåliga vibbar här.


  SvaraRadera
 4. Förstår varför media och övriga politruker smutskastar Marine Le Pen. Hon är strålande och utstrålar en enorm positiv styrka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Gillar verkligen hennes utstrålning.

   Radera
 5. Ett tips; Intervju med Marine Le Pen i Der Spiegel ( här i den engelska översättningen) http://www.spiegel.de/international/europe/interview-with-french-front-national-leader-marine-le-pen-a-972925.html //Lars

  SvaraRadera