tisdag 10 juni 2014

Erik Ullenhag samlar mot "islamofobin"
Integrationen av invandrare i Sverige bedöms vara sämre än i de allra flesta andra EU-länder. Politiker vill då gärna låta påskina att det handlar om rasism och diskriminering, eller att vi behöver ha lägre trösklar in på arbetsmarknaden och en mängd insatser med praktikplatser och instegsjobb. Ingen av dessa politiker kan naturligtvis yppa att det kan bero på att volymerna som kommer till Sverige är så enorma, jämfört med övriga EU-länder.

Eftersom vår integrationsminister Erik Ullenhag knappast kan göra någonting för att på allvar förbättra integrationen, består hans arbete av ren symbolpolitik; att flytta kontoret till ett utanförskapsområde för en vecka, att med jämna mellanrum publicera små floskeltyngda alster om rasism, berikning och mångfald, samt, som idag, "bjuda in till ett rundabordssamtal". På SvDs "Brännpunkt" skriver Ullenhag:

"I dag bjuder jag in till ett internationellt rundabordssamtal om islamofobi. Runt bordet har jag samlat forskare, organisationer, civilsamhället och regeringskanslier för att diskutera islamofobi i Europa och hur den kan bekämpas. Vi måste lyfta frågan för runt om i Europa har krafter som hetsar mot muslimer stärkts."

Så länge som vi kan ta del av islams faktiska yttringar runt om i världen, och integrationsproblematik i Europa, kommer naturligtvis ett sådant här rundabordssamtal varken göra från eller till. Det är svårt att hitta något land i världen, med betydande muslimska minoriteter, där dessa inte orsakar inbördeskrig och terrorism; från Filippinerna, till Thailand, till Nigeria. I Frankrike utmanar religionen den historiskt konfessionslösa staten, med bland annat krav på slöjbärande och halalmat i skolorna. I Storbritannien hörs krav på sharia och icke-muslimer trakasseras i utropade sharia-zoner. Det är alltså något löjeväckande att tala om en fobi, då det snarare handlar om en skepsis och ett rationellt motstånd, som är mer motiverat än etablissemangets eviga fixering vid "nazism".

Storbritannien

Ullenhag fortsätter sin hets mot majoritetsbefolkningarna:

"Muslimer i Sverige och Europa utsätts för hat, hot, diskriminering och fördomar. Moskéer och föreningslokaler attackeras och vandaliseras och många muslimer drabbas av rasism i vardagen. Kvinnor med slöja utsätts för verbala påhopp men ibland också för fysiska angrepp i form av att personer försöker rycka av dem slöjan."

Jag undrar hur vanliga dessa fenomen egentligen är. Historien som gav upphov till det så kallade "hijab-uppropet" visade sig med all sannolikhet vara uppdiktad. Det finns å andra sidan ingen anledning att fylla landet med moskéer och slöjor. Jag försvarar inte på något sätt attacker mot andra människor, men sådana skulle drabba även den som exempelvis bar ett hakkors på offentlig plats.

Österrike

"Vi måste vara uppmärksamma på bilden som sprids av islam och muslimer. Det är ofta en gravt förenklad och negativ bild som med kraft förmedlats allt sedan terrorattackerna i New York 2001. Muslimer skildras alltför ofta i en negativ kontext, till exempel i samband med våldsamheter och kvinnoförtryck."

Varför kopplar många islam till våldsamheter och kvinnoförtryck? Då ingen har samma uppfattning om exempelvis buddhismen, kanske det inte nödvändigtvis är en fördom gripen ur luften? Det har för övrigt gått över ett decennium sedan New York 2001, och om vi håller oss till Europa, har vi sett självmordsbombare och halshuggare i London, en självmordsbomare i Stockholm, sprängda tåg i Madrid och nu senast mord på judiska museibesökare i Bryssel, en händelse som Erik Ullenhag själv var snabb att utnyttja mot, i praktiken, Sverigedemokraterna, inför Europavalet. De patriotiska partierna tas återigen upp:

"Och framför allt är det populistiska och främlingsfientliga partier i Sverige och Europa som levererar de förenklade budskapen. Islam och muslimer ses som ett hot. Rena myter sprids om hur muslimer har som plan att ta över Europa och skapa ett ”Eurabia”, bland annat genom att föda många barn. Fördomar om islam som en primitiv religion och att islam är omöjlig att kombinera med demokrati florerar. Det handlar om en intolerant syn där muslimer klumpas ihop till ett kollektiv där alla personer med muslimsk bakgrund anses dela samma kultur och samma åsikter."

Övertagandet av Europa och det höga barnafödandet är naturligtvis ingen medveten strategi från varje muslim som befinner sig på kontinenten, men resultatet blir i praktiken att islam flyttar fram sina positioner år efter år. Vi tror inte heller att alla personer med muslimsk bakgrund delar samma kultur och samma åsikter. Många med denna bakgrund är sekulariserade, medan andra håller religionen inom den privata sfären. En stor muslimsk invandring medför dock en inte oansenlig mängd fundamentalister, radikaler och islamister. Det finns ingen integrationspolitik i världen som kan skapa ett harmoniskt samhälle under de förutsättningarna.


Sverige

"Redan före Europaparlamentsvalet var det tydligt att islamofobin måste bekämpas, men med tanke på att valresultatet var en succé för flera främlingsfientliga, nationalistiska och populistiska partier blev det än viktigare. Jag som så många andra förfäras över att partier som nazistiska partiet Gyllene gryning gått framåt. Och att Front national, som har djupa rötter i antisemitismen och för en aggressiv retorik mot muslimer, blev största parti i Frankrike. Totalt är det runt hälften av EU:s medlemsländer som kommer att representeras av främlingsfientliga eller populistiska partier. Det är sorgligt att Sverige tillhör den gruppen i och med att Sverigedemokraterna tar plats i parlamentet."

Ja, Erik, det måste vara besvärande att det faktiskt är medborgarna som väljer de personer som ska representera dem. Eftersom liberaler har den absolut finaste värdegrunden och människosynen, borde man ju egentligen skicka 20 personer av er typ till Bryssel utan att blanda in fördomsfulla medborgare.

Det blir slutligen dags för Erik Ullenhag att visa att han inte bara är god i tanken, utan verkligen agerar med skattebetalarnas pengar:

"Från regeringens sida har vi under senare år kraftigt höjt ambitionsnivån när det gäller kampen mot främlingsfientlighet och intolerans såsom islamofobi. Vi satsar drygt 60 miljoner de närmaste fyra åren. Regeringen för kontinuerligt samtal med muslimska företrädare och frågor som lyfts fram är bland annat fördomar, diskriminering, hatbrott och säkerhetsfrågor."

Dessa muslimska företrädare måste ha svårt att hålla sig för skratt när en svensk minister kommer till dem, med böjd rygg, och ber om ursäkt för att den inte är tillräckligt böjd.


28 kommentarer:

 1. Ska man tro på Darwin, och det anser jag att man bör göra, så är en livsform som Ullenhag en utmaning. Han kan näppeligen vara resultatet av en lång räcka av urval då hans förfäder torde aldrig ens ha uppnått fertil ålder med den obefintliga självbevarelsedrift som Ullenhag uppvisar.

  Jag kan inte heller finna bevis på en i tiden närliggande mutation. Kan det då vara så att två olika genetiska stammar växlar egenskaper då de möts? Är självbevarelsedrift en social konstruktion? Eller är det så att folkpartisters hjärna, hur välmodulerad den än är, är felprogrammerad? (Snott av Sten Andersson)

  Oavsett så är karln ett mysterium.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har väl blivit erbjuden att få sitta på gräddhyllan i den nya världsordningens kommande globala superstat, så varför skulle han bry sig?

   Radera
  2. Eller också har Ullenhags förfäder varit extremt överbeskyddande föräldrar för att få sina tröga avkommor upp i könsmogen ålder.

   Radera
 2. Ullenhag - den underdånige integrationsministern med hyperlaxitiv ryggrad...

  Mycket bra skrivet Tobbe!

  SvaraRadera
 3. Vita etniska européer har skapat samhällen som lockar människor från hela världen. Nu visar den vita rasen sin svaghet. Ingen ras som inte kämpar för sin egen överlevnad kommer heller att överleva. Vi har samma rätt som afrikaner och judar att hävda vår rätt att existera. Finns inte svenskar finns inte judar heller afrikaner heller.

  Detta kommer vända den dagen vi kastar av oss kulturmarxisterna och börjar inse att vi kommer dö ut som folk om detta ska fortsätta. Det gäller i Europa, USA, Kanada, Australien, osv.

  Jag skulle ha stöttat SD men nu har det blivit för mycket. Det som fick bägaren att rinna över är Paula Beiler som gjort en rad Sverigefientliga utspel. Hon har visat sitt gillande för Mona Sahlin, hon skulle på ett kupp-artat sätt ta över SDU fån Kasselstrand, hon får vibbar från 30-talet av att man talar tyska på en video som påstår att Europa tillhör Européerna. Gränsen är nådd för min del.

  Blir kanske en blank röst. Har tröttnat på Åkesson nu och hans förnekande att det finns svenskar.  SvaraRadera
  Svar
  1. Bli trött på svensk slaskmedia som trakasserar SD istället. Hata spelet, inte spelaren...

   En blankkröst är en röst på FI och MP.

   Radera
  2. SD är inget för mig så länge man går i husses koppel. Le Pen är en oberoende och trovärdig politiker som inte låter sig ledas i koppel.

   Radera
  3. Desto fler röster SD får desto mindre lär de låta sig kopplas... Finns inget vettigt alternativ tyvärr.

   Radera
 4. Som kvinna är jag naturligtvis islamofob! Jag ska inte ens behöva motivera varför....
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att man inte kan göra "tumme upp" på denna blogg

   Radera
 5. Att Front National, "som har djupa rötter i antisemitismen" blev största parti i Frankrike borde få ullenfjanten att tänka till. Men inte då!

  SvaraRadera
 6. En del muslimer är medvetna om att höga födelsetal leder till makt: Yassir Arafat sa en gång att livmodern är vårt bästa vapen. I demokratiska länder kan det bli fler röster för muslimerna och de kan lättare få igenom sina krav, det vet många.
  Ina Höst

  SvaraRadera
 7. Jag skulle rekommenter Ullehag att läsa "A God Who Hates" av Wafa Sultan, så kanske ett och annat skulle klarna; varför saker och ting är som dom är. Eller varför inte "Hederlighetens pris" av Zulmay Afzali; den är på svenska, så det går kanske lite lättare
  Nejvisstja, ullenfjanten läser nog inte denna blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gläder mig att höra att du läst Wafa Sultans "A God Who hates". Den kan verkligen rekommenderas för att belysa den mentalitet som finns i dessa länder - Och att Saddam Hussein var ett framsteg i förhållande till den muslimska mentaliteten.
   /Gunnar B.

   Radera
 8. " Skolans roll i arbetet mot islamofobi och annan intolerans är central", skriver E.U. (Oj, jag tror visst Ullenhag är taget, för att han skulle få dessa fiina, symboliska initialer)
  Islamofobin, eller vad man ska kalla det, lär vara utbredd i Södertälje. Undrar (inte) vad det kan bero på. Kommer man att göra en punktinsats i södertäljeskolor?

  SvaraRadera
 9. På ett allvarligare plan är hans samtalsprojekt naturligtvis ett led i att bana väg för islam i Europa och Sverige. Detta har Ullenhag inte hittat på ensam. Det har varit i säck innan det kom i påse, skulle man kunna säga

  SvaraRadera
 10. Vill nog påstå att man får räkna samtliga muslimer som fundamentalister.

  Inte för att alla är det, utan för att dom som inte är fundamentalister tiger stilla inför Salafister, Wahabister, Jihadister och andra fundementalister.

  Ett tyst medhåll är likväl ett medhåll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sufier lär visst vara rätt roliga typer men de kommer inte till Sverige de behöver inte ens fly undrar varför?

   Radera
 11. Istället för att skriva saker på en blogg eller i kommentarsfältet så skriver man det direkt till hans kansli istället. Jag har skickat ett meddelande där jag undrar när Ullenhag ska ta itu med muslimers förakt för ateister och deras sk. ateismofobi.

  Att muslimer kräver halalslaktat kött är ingen myt utan tyvärr faktum, att muslimer svälter sina barn under ramadan är också ett faktum, att vi ateister måste sitta och glo på alla dessa religiösa symboler som betyder olika hyllningar till Allah är också ett problem. Ni kan säkert hitta på fler sakliga problem som inte hör hemma i ett sekulärt land, mejla detta till Ullenhag sedan http://www.regeringen.se/sb/d/13490

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, nackdelen med att skriva till honom är att det flyttas över till hans papperskorg utan att någon får se det. Via en blogg eller kommentarer når man horder av hedervärda människor.

   Radera
  2. Förvisso men Ullenhag läser inte här, men den som läser hans inkommande postgång vilket enligt förvaltningslagen måste diarieföras och vara offentlig, läser vad människor tycker om hans politik. Visst kan man tro att mejl raderas men jag tror fortfarande på lagen.

   Radera
 12. Framför allt är det liberala och etnofobiska partier i Sverige och Europa som levererar de förenklade budskapen. Nationalism och nationalister ses som ett hot. Rena myter sprids om hur nationalister har som plan att ta över Europa och skapa ett nytt ”Nazityskland”, bland annat genom utrota alla med "fel" utseende. Fördomar om nationalism som en primitiv ideologi och att rasism är omöjlig att kombinera med demokrati florerar. Det handlar om en intolerant syn där nationalister klumpas ihop till ett kollektiv där alla personer som uttrycker något som liknar sverigedemokraternas politik anses utgöra detta hot.

  SvaraRadera
 13. Sverige har värdens näst högsta våldtäktsstatistik/capita 80% dömda är Islamister.I gruppvåldtäkter är det 100% Islamister dömda.I brutala rån mot äldre är det 100% Islamister dömda.
  Det känns bra att barnen i för skolan skall tidigt få lära sig dessa fakta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Källa på dina siffror?

   Radera
  2. Källa på dona siffror?

   Radera
 14. Den seriösa bloggen http://www.ethnopress.se/ recenserar också Ullenhags intellektuellt ohederliga utsvävningar, dvs. rena rama lögner. Den är mycket läsvärd även den texten. Bl a frågar han om de som skrämdes av Kristallnatten i Tyskland (som en parallell till WT-tornen) skulle kunna påstås säga lidit av nazifobi?? En berättigad fråga i sammanhanget om man ska följa Ullenhags logik.

  Läs den bloggen!

  SvaraRadera
 15. Se detta dolda kameran-klipp (man måste tydligen ha Facebook) och betänk vilka två etniciteter som reagerar våldsamt. Jag behöver inte säga mer.

  https://www.facebook.com/photo.php?v=93148143250

  Sedan finns det ytterligare en bra och läsvärd blogg, nämligen pensionerade kärnfysikern Lars Berns blogg Antropocene: http://antropocene.se/ som skriver samhällskritiskt om många saker, även migrationspolitiken, men mycket om klimatbluffen. Missa inte den!

  SvaraRadera
 16. "Lägre trösklar in på arbetsmarknaden" vad jag vet så finns bara 2 trösklar för att få ett jobb !
  1: tillräckliga kunskaper i språket .
  2: tillräckliga kunskaper i arbetet .

  Menar Ullenhag att dessa ska slopas eller ? ? ?
  Ska företag TVINGAS anställa okunniga individer som inte går att kommunicera med ? ?
  Är det så Sverige ska bli starkt igen ? ?

  SvaraRadera