söndag 8 juni 2014

Stefan Löfvens patetiska nationaldagstal
Först nu har även jag hunnit ta del av Stefan Löfvens tal i Rinkeby. Många av er har kanske redan sett det, men jag vill ändå ge några kommentarer. Det var det mest patetiska tal jag hittills har hört från denna dag, även om jag inte har sett hela Erik Ullenhags framträdande vid Islamic Center i Malmö.

Till att börja med tycker jag att det är en aning nedlåtande att åka ut till Rinkeby och anta att invånarna enbart vill höra om rasism. Det är också mycket bisarrt att en ledande politiker använder nationaldagen till att tala om nazism, i 1940-talets Tyskland dessutom, inför invandrare. Dessutom var själva inramningen deprimerande, där publiken verkade mer intresserad av att filma sig själva, än höra Löfvens orerande. Jag förvånas också av vilken usel talare han är, som på ett föga entusiasmerande sätt läser upp en märklig text och är tvungen att titta på stödlappar ett par gånger för varje mening. När Jimmie Åkesson talar, kommer tillresta dit för att vända ryggen som någon sorts protest, men när Stefan Löfven talar, vänder de egna anhängarna ryggen av ren tristess.

En dag som 6e juni 2014 tänker Stefan Löfven alltså på Sofie Scholl. Inte nog med att det är helt groteskt att lägga ut texten om henne på vår nationaldag i Rinkeby; även hans faktauppgifter är felaktiga. Sofie Scholl hängdes inte, utan avrättades med en mindre giljotin, vilket var en vanlig avrättningsmetod i Tredje Riket och faktiskt förekom i både Väst- och Östtyskland under de följande åren. Inte ens denna detalj fick Stefan Löfven rätt. Han ville gärna tala om nazism, men saknar naturligtvis all kunskap om den historiska nazismen. Det är inte en särskilt bildad person som vi sannolikt kommer att få som statsminister om några månader.

Det blir också något av ett hyckleri när han talar om att "nazister" försöker skapa rädsla och skapa misstänksamhet mellan människor. Vad gör han då inte själv, när han åker ut till ett invandrarområde, där många kanske inte följer den svenska samhällsdebatten särskilt noga, och börjar orera om en nazistisk fara?

Det har också uppmärksammats att Löfven sedan oblygt citerar proften Mohammed, för att vinna några poäng. Vad Löfven, eller den som har plockat fram citatet, troligen inte förstår, är att "broder" här inte betyder alla andra, utan andra muslimer. Att främja islam är knappast ett sätt att bygga solidaritet mellan befolkningsgrupper, eller skapa en "öppen och välkomnande gemenskap". Men visst, han fick förstås en applåd. En komisk detalj är att Löfven faktiskt säger att han vill skapa ett Sverige "där alla behandlas olika".

Följande passage är också lite löjeväckande när det uttalas av just denne man:

"...utan kunskapen i ditt huvud, och kraften i din själ, är det som avgör vilken väg i livet som du tar."

Om denna princip hade varit sann, skulle vi aldrig behöva se Stefan Löfven på landets högsta post.21 kommentarer:

 1. Fullständigt lysande, Tobbe! Har länge tyckt att det svenska nationaldagsfirande varit bisarra PK-föreställningar, men i år verkar botten ha gått ur fullständigt. Tak för att du orkar kommentera eländet och klä av hucklarna.
  Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Edward Ulfertz8 juni 2014 21:17

   "Hucklare", är det en felstavning eller är det en fullträff?

   Radera
 2. Sant är att Löfvén är en urusel talare, och i partiledardebatterna kommer han ständigt till korta.
  Det troligaste är att Löfvén inte villa ha uppdraget som partiledare för SAP, utan kände sig tvingad. Löfvén är i grunden ingen politiker utan en fackbyråkrat.

  SvaraRadera
 3. "olika" tyder på att han läste innantill, medan tanken var någon annanstans

  SvaraRadera
 4. Bra Tobbe, du går från klarhet till klarhet. Jag har några kommentarer.

  För det första tror jag inte muslimer ser nazister som sina värsta fiender. Tvärtom. De ser USA och dess styrande elit som sin fiende eftersom man helt sonika tog en bit land, Palestina, och gav bort det till judarna. Det är ingen liten sak. Det visar att man i den tidsandan som var kunde göra lite som man ville.

  Idag vill Israel ha svaga stater runt sig. Självklart. Varför skulle muslimerna vara motståndare mot de som också såg judarna som sin fiende? Här vet jag inte vad Löfven håller på med men det är väl agendasättare, typ Wolodarski, som skriver hans tal och då är det obligatoriskt med ett nazistpassus.

  Sedan, vilket ointresse, herregud, hans tal är så oinspirerande att det blir tragikomiskt. Ska han vara vår nästa statsminister? Kanske är det ändå bättre än det vi har idag. Men båda styrs ändå av Bildterberg. Båda har varit där och kommit in i globalismen och vad som förväntas av dem.

  Vi behöver en Marine Le Pen - en kvinna eller man med MOD som vågar tala klarspråk och ge svenska folket hopp. Svenska folket har rätt till sitt eget land.

  Låt inte globalisterna ta det ifrån oss.

  Tack för ditt arbete!
  ,  SvaraRadera
  Svar
  1. "Tog en bit land, Palestina, och gav bort det till judarna". Nja, sanningen var väl den att det bott judar och araber i det område vi idag kallar Palestina i tusentals år. Någon palestinsk nationalstat fanns naturligtvis inte vid den tiden - området styrdes av osmanerna (turkarna) i flera hundra år. Benämningen "palestinier" är för övrigt ett modernt påfund som inte fanns när staten Israel grundades. Då talade man rätt och slätt om "araber".
   Peter
   Peter

   Radera
  2. Ingmar Karlssons bok "Bruden är vacker.." rekommenderas.
   Kunskap berikar debatter. J_B

   Radera
  3. Är den utgiven eller distribuerad av Bonnier vet vi redan innan vilka slutsatser som dras i boken. Eller hur?

   Radera
 5. "systrar och bröder" är en blink till muslimska väljare som han (hans talskrivare) tror att vi inte ska förstå

  Hans "tal" bestod tydligen av tre delar:
  1. Det numera obligatoriska dravlet från vänster om nazism, fascism och främlingsfientlighet; se http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/myten-om-det-rasistiska-sverige/
  2. Folkhemstalet; se http://www.expressen.se/debatt/lat-oss-vara-som-systrar-och-broder/
  3. Ett rent valtal

  SvaraRadera
 6. Jag är förvånad över hur man lägger upp Nationaldagen i Sverige, nästan inget i firandet på Skansen var typiskt svenskt, bortsett anorna som delades ut och folkdräkterna. Lill Lindfors var ju nästan den enda som inte var invandrare som uppträdde. Inget tal om Sveriges kultur och kristna värderingar. Men då skulle väl det bli klagomål på arangemanget om det är för typiskt svenskt.

  Är det bara inom idrotten som svenskar får vara patriotiska och hylla Sverige?
  Tänk att få höra vår statsminister säga GUD VÄLSIGNE SVERIGE!

  SvaraRadera
 7. Jag klarade inte av att höra hela talet. Pinsamt är bara förnamnet och skämskuddarna räckte inte till. Ska denne man leda Sverige? Jisses.

  SvaraRadera
 8. Juholt, Sahlin och nu Löfvén. Att på sin höjd vara medioker verkar vara kriteriet för bli partiledare inom sosseriet. Enfaldighet verkar snarare vara meriterande.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 9. Mycket död och liknande i hans tal - men, det är väl det enda detta folk han försöker nå fram till förstår... Djävla, landsförrädare. Han talar mycket om nazism och dylikt - varför inte tala om rasbiologiska institutet hans forna partifränder skapade på 20-talet.

  Sjukt, var ordet...!

  SvaraRadera
 10. "publiken verkade mer intresserad av att filma sig själva, än höra Löfvens orerande."

  Jag trodde först att det var en överdrift från din sida. Men när man ser videon, så undrar man verkligen vad var det för folk som var där.

  En hel del invandrare som inte verkar fatta vad, och så några Sossar beter sig som om de är ute på Zafari. Inte ens kameramannen som gick fram kunde koncentrera sig på Löfven. Löfven kanske blir vår "teleprompter President", alltså ungefär som Obama i USA.

  SvaraRadera
 11. Sossarna skulle ju vända trenden med denna arbetargrabb.

  Nu har det inte blivit så, utan partiet dansar på samma nivåer som under företrädarna.

  När Stefan Löfven sviker de klassiska arbetsstäderna och bruksorterna på vår Nationaldag för att vinna röster i Rinkeby, sviker han också de traditionella väljargrupperna.

  När Löfven i sitt tal hävdar att förorterna och dess invånare är Sveriges framtid, nedvärderar han svenska arbetare och dess förfäder som slitit och kämpat för ett drägligt liv.

  När Stefan Löfven talar om nazism glömmer han det rasbiologiska institut som hans parti var med om att starta och han glömmer att nazismen och islamismen har samma fiende, då som nu.

  Nej du Löfven. jag tror du har svikit dina ideal och den arbetarrörelse du själv tillhört. Riktiga arbetare och de som gått i pension har fått nog och det tror jag visar sig den 14:e september.

  SvaraRadera
 12. Tack Tobbe! Måtte du aldrig krokna! Det känns bättre att vända "nationaldagen" ryggen. Numera en dag för alla nysvenskkramare.
  Gert B.

  SvaraRadera
 13. Märklig talare som inte ens kan uttala Scholl korrekt. För övrigt är väl Rinkebyborna ungefär lika förtjusta i judar som nazisterna var. Eftersom några i SD-toppen har judiskt påbrå blir det alltid så märkligt när Sverigedemokraterna kallas nazister. Visar hur allvarligt man kan ta SD´s kritiker och motståndare!

  SvaraRadera
 14. Roger Jonsson9 juni 2014 00:46

  Jag går oftast och äter en pensionärslunch på stans ålderdomshem. Anledningen är att jag är sjukpensionär och hopplös på matlagning.
  Det är alltid lika trevligt att möta betydligt äldre seniorer vid god vigör.
  Det är naturligtvis ett socialt viktigt sätt att träffa andra och sitta och lyssna på alla historier som berättas från svunna tider. Ofta så glider diskussionerna in på politik och särskilt då "invandrarpolitik"- Inte ens de mest inbitna sossarna tycker att dagens massinvandring är till gagn för landet. Uppskattningsvis 80% av de äldre håller på Sverigedemokraterna även om många äldre kvinnor inte bryr sig om politik.

  Så ett gott råd är att besöka nära och kära på våra äldreboenden oftare...
  Många är förbannade och besvikna när de skall beskriva hur samhället har förändrats. Det är tydligt att hoppet står till Sverigedemokraterna...

  SvaraRadera
 15. Så pinsamt att jag tycker riktigt synd om honom. Det känns som om han läser upp vad någon annan har skrivit. Bara svammel!
  Stort tack till dig Tobbe för allt ditt arbete med att motarbeta dumhet och falskhet.

  SvaraRadera
 16. Dessutom ser han ut som en lagom försupen gatuboxare.

  SvaraRadera
 17. Att prata nazism inför muslimer på Sveriges nationaldag är minst sagt udda.

  Haj Amin al-Husseini var född i Jerusalem 1895 eller 1897. Han avled i Beirut 4 juli 1974. Han blev 8 maj 1921 stormufti av Jerusalem och därmed muslimernas högsta ledare.

  Den 28 november 1941 besökte stormuftin Adolf Hitler för att åstadkomma en gemensam handlingsplan mot judarna. Stormuftin utnämndes till SS-Gruppenführer (generallöjtnant). Han var instrumentell för att organisera muslimska SS-förband och öppnade en SS-imamskola i Dresden.

  Listan på muslimska SS-förband fyller en A 4-sida. De mest kända var 13.SS-divisionen "Handschar", 21.SS-divisionen "Skanderbeg" och 23.SS-divisionen "Kama".

  Den 2 november 1943 skickade Reichsführer-SS Heinrich Himmler följande telegram till stormuftin, vilket kan vara belysande för hur den tyska ledningen värderade al-Husseini:

  "Till stormuftin:
  Den nationalsocialistiska rörelsen i Stor-Tyskland har, sedan starten, inskriven på dess flagg i kampen mot världens judar. Det har därför följt med särskild sympati kamp frihetsälskande araber, särskilt i Palestina, mot judiska inkräktare. I erkännandet av denna fiende och den gemensamma kampen mot den ligger fast grund av den naturliga allians som finns mellan den nationalsocialistiska Stortyskland och frihetsälskande muslimer i hela världen. I denna anda är jag skickar dig på årsdagen av den ökända Balfourdeklarationen mina hjärtliga hälsningar och önskningar för en framgångsrik strävan efter att kämpa tills den slutliga segern.

  Reichsführer SS
  Heinrich Himmler"

  SvaraRadera