söndag 8 juni 2014

"Myten om det rasistiska Sverige"
Expressens Anna Dahlberg är en av medieetablissemangets mycket få hederligt reflekterande krönikörer. Idag bjuder hon på ett inlägg, där hon avser att slå hål på föreställningarna om den omfattande rasismen i Sverige.

"Samma psykologi kan man ana bakom den växande anti-rasistiska kampen. Man har låst fast sig vid en nattsvart analys av läget och samlar frenetiskt bevis för att stärka sin tes."

"Sverige är ett av världens minst antisemitiska länder, slog organisationen Anti-Defamation League nyligen i en rapport."

Hennes artikel innehåller också lite intressant fakta, som inte direkt slås upp stort i medierna:

"Av de cirka 60 attacker som Migrationsverket har registrerat sedan starten på 2012 är det bara två som har misstänkt koppling till rasister. Det rör sig om ett hakkors som ristades in i entrédörren till kontoret i Sundsvall i september 2012 och några stenar som kastades in genom ett fönster på ett flyktingboende i Högsby i januari 2013. Resten av alla attacker står migrationsvänliga vänsterextremister för."

Vänstern står alltså för 58 av 60 attacker mot Migrationsverket, något jag aldrig tidigare har läst om i etablerad media. På samma sätt vet vi, när det är skadegörelse på flyktingförläggningar, att det oftast orsakats av de boende själva, snarare än av några tillresta rasister.Ett par triumferande meningar, mitt i krönikan, lämnar en bitter eftersmak, men är även de en sanning att förhålla sig till:

"Det mångkulturella Sverige har redan vunnit. 1,5 miljoner svenskar är födda utomlands, vilket gör oss till ett större invandrarland än USA räknat som andel av befolkningen." 

Likväl påstår våra motståndare ständigt att det skulle vara befängt att tala om massinvandring. Det är också tragiskt, om än typiskt, att se hur liberaler anser sig vinna genom att maximera invandringsinflödet.

Anna Dahlbergs sista poäng är dock den viktigaste, och det är befriande att se någon ur etablissemanget faktiskt göra denna distinktion:

"Den svenska debatten skulle må bra av att skilja på migrationsfrågan och rasismfrågan. Man kan ha olika syn på hur stor invandringen bör vara, utan att för den skull ha problem med mångfald. Annars måste man ju i konsekvensens namn hävda att den reglerade invandringen i sig är rasistisk."

Anna Dahlberg är inte klockren, eftersom hon är liberal och följaktligen stödjer nedmonteringen av den svenska nationen. Hon är dock ofta intellektuellt hederlig, vilket gör henne närmast unik i medieetablissemanget.

2 kommentarer:

 1. Det behöver inte vara helt personliga uppfattningar som skrivs. Det finns ett uttryck: "Man biter inte den hand som ger en mat!" vilket också kan påverka vissa yrkesgrupper som är, i alla fall utsagt, avlönade för att granska...MEN hur granska och konstatera att ens "födkrok" bör vara riktigt negativt granskad? Hur långt vågar man gå i kritiken innan det inte är OK längre?

  SvaraRadera
 2. Arnstberg & Sandelin förklarar på sid 246-247 i Invandring och Mörkläggning II varför (extrem)vänstern vill riva gränserna och ha fri invandring:

  "Alltsedan Marx' dagar har nationalismen utsatts för ett konstant skarpskytte. Den kommunistiska ideologin pekar ut borgarna, det vill säga medel- och överklassen, som det största hindret för framtidens klasslösa samhälle. Det är just dessa borgare som skapat och vidmakthållit nationalstaten. Enligt Marx skulle proletariatet via en revolution ta över och lägga grunden till ett annat slags samhälle, befriat från nationalism
  [..]
  Klassmedvetenhet skulle ersätta nationalism och klasskampen utgjorde det främsta vapnet mot nationalismen
  [..]
  Nu ska inte bara arbetare utan alla blanda sig, till en världskultur. Människor från världens alla hörn ska kunna leva tillsammans, utan att nödvändigtvis blandas men i en allomfattande samlevnadsfrid
  [..]
  Minoriteterna [..] ska bejakas, respekteras och få del av den materiella välfärd som skapats i väst.
  [..]
  Alldeles oavsett vad som är rättvist, så fungerar inte det mångkulturella scenariot ens i teorin. Det hindrar inte att den mångkulturella ideologin blev en ny chans för vänstern, sedan kommunismen gått inte bara moraliskt utan också politiskt bankrutt [..] Allting pekar på att [mångkulturen] liknar den kommunistiska teorin i det att det globaliserade lyckoriket blir en lika stor illusion som det klasslösa samhället."

  Arnstberg fick uttala sig i radions Studio Ett inför Nationaldagen. Ett första steg för att låta honom komma in i värmen igen? Vissa på SR börjar nog ana vartåt det barkar, liksom Anna Dahlberg på Expressen, och det gäller nu att säkra sig en plats i livbåten

  SvaraRadera