tisdag 15 juli 2014

Dagens citat: Mikael Ribbenvik, Migrationsverket


"Det är svårt att göra prognoser för hur många flyktingar som kommer och som läget i världen är i nuläget kommer det 2000 i veckan till Sverige. Det är bara att lösa den uppgiften."Mikael Ribbenvik med generaldirektör
Anders Danielsson.

Migrationsverkets tillförordnade generaldirektör håller inte med Svalövs kommun om att det är några större problem att med en veckas varsel skicka in 300 nya asylsökande. Uttalandet ovan speglar väl den officiella svenska mentaliteten, där det bara kommer människor, som vi helt enkelt ska släppa in. 2000 personer i veckan är en enorm siffra som våra grannländer inte kommer i närheten av. För Norge tar det två månader att få in lika många, för Danmark tre månader och för Finland ett halvår. Vi tar alltså emot lika många människor på två veckor som Finland gör på ett år, vilket visar att asylströmmarna styrs av den förda politiken. Att det skulle ha med läget i omvärlden att göra, är med andra ord en sanning med modifikation, då det alltid kommer att finnas oro i denna omvärld. Redan på plats i Syriens närområde, eller i Somalia, vet man att det är just till Sverige man ska ta sig.


Från Thoralf Alfssons blogg.

Ribbenvik vill också lugna kommunpolitikerna med att de åtminstone kommer att slippa stå för vård, sysselsättning och utbildning:

"Det är Migrationsverket som står för dessa kostnader."

Nja, det är svenska skattebetalare som står för det, liksom de står för Mikael Ribbenviks lön och hela asylindustrins omsättning.Skånskan

5 kommentarer:

 1. Funderar här i mitt lugna hem hur länge denna charad kan fortgå? För skatteunderlaget kan ju knappast snart vara tillräckligt för världens mest generösa asyllagstiftning, eller? Då återstår att låna, vilket jag verkar gå hand i handske med vad våra moderater i regeringen vill.. Nämligen att göra hela Sverige till låneslavar..

  Kommer ihåg Nigel Farages prat om "skuldunionen" EU, vilket bekräftar mina misstankar om att våra makthavare uppenbart vill djupt skuldsätta folket till främmande makter. Detta känns inte hållbart, vilket också förhoppningsvis gör att fler och fler vågar säga ifrån emot vansinnet som råder i vårat land.

  Mycket kan hända, varvid det gäller att styra in händelseförloppen på rätt spår..

  SvaraRadera
 2. Merith Wager kommenterar gårdagens debatt:
  http://meritwager.wordpress.com/2014/07/14/det-kommer-2000-asylsokande-i-veckan-mikael-ribbenvik-chef-pa-migrationsverket/
  Hon avslutar med: "När folket behandlas som undersåtar och körs över (som i Svalöv och andra kommuner) uppstår irritation och frustration, som riskerar att gå ut över de människor som man tar emot som skyddsbehövande".

  Vad inte de styrande politikerna i detta land bryr sig är hur skall man skaffa fram en bostad eller ett arbete. Dagens politiker är precis som halmgubbarna på fälten - hjärnorna saknas!
  Moby Dick

  SvaraRadera
 3. Det är bara att räkna; 2000 per vecka, 100 000 per år. 345 per kommun i
  snitt, stor som liten. Stockholms kommun, som har en tiondel av Sveriges
  invånare, skulle, om den tog sin del, härbärgera 10 000 asylsökande per
  år. Svalövs del, med 13 000 invånare, är 140 st per år.
  Migrationsverkets budget för 2014 är ca 10 000 Mkr
  Bilden av haveriet:
  http://taylorhayes.se/migrationshaveriet/
  (Ur Statsbudgeten för 2014)

  SvaraRadera
 4. Nästa haveri, Arbetsförmedlingens, slår till med full kraft redan nästa år - om inte förr:
  http://taylorhayes.se/haveri/
  Källa:
  http://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Var-verksamhet/Rapporter/Aterrapportering/2014-05-06-Prognoser-for-utbetalningar-2014-2018.html

  SvaraRadera
 5. 2000 i veckan är asylsökare, sen tillkommer övriga invandrare. 7-klövern planerar att trycka in en halv miljon MENA-invandrare under kommande mandatperiod.

  SvaraRadera