torsdag 24 juli 2014

Dagens citat: Stockholmspolisen


"Vi möttes med stenar när vi kom dit. Vi har försökt gå in men det gick inte. Vi vill inte ha en konfrontation. De kastar sönder bilarna."
Expressen


Rinkeby i natt

Mats Brännlund, länsvakthavande befäl vid polisen i Stockholm, förklarar varför polisen avvek från Rinkeby när bilar brändes under natten. Han berättar vidare:

"Det kom ett larm om att det var stökigt i Rinkeby. Det är ungdomar som är ute i centrum och en bil brinner, det är oroligt."

När vi nu har bestämt oss för att Sverige ska bli rejält mångkulturellt, får vi nog räkna med konfrontationer, som knappast kommer att bli färre eller mindre våldsamma. Om just fordonen är för klena för att hantera mångfald, bör vi kanske börja titta på vad man använder i andra utsatta länder i Västeuropa. Belgiens federala polis använder bland annat Arroseuse Ziegler, som kan bestyckas med vattenkanoner. Detta vatten kan ju användas både för att släcka bilbränder och heta känslor från Mellanöstern:
Frankrike drabbas ofta av muslimska upplopp. För ett par veckor sedan gällde det Algeriets fotbollsmatcher och nu naturligtvis Palestina. Nedan tas en "selfie" i Sarcelles, där vi kan anta att det ska se ut som att man slår polismannen. Denne är dock vederbörligt utrustad.


Till DN berättar Peter Hered, stationsbefäl vid Västerortspolisen, mer om händelserna:

"Sammanlagt har det varit tre-fyra våldsamma upplopp. Den röda tråden har varit att bilar inte stannat på polismans tecken. När de väl stannat har folk samlats kring bilarna och gått till angrepp mot polispatrullerna. Poliserna har tvingats retirera och kalla på förstärkning. När de kommit tillbaka har folksamlingen förberett sig med stenar och gått till angrepp ånyo. Vi har en känd misstänkt, men flera hundra okända misstänkta."

Handfallenheten i Rinkeby visar också på en konsekvens av mångkulturen, som sällan berörs och som massinvandringens förespråkare inte alls verkar ha tänkt på (tillsammans med mycket annat). Detta mångkulturella samhälle kommer nämligen inte att leda till en lycklig regnbågsfamilj med kramar och blommor, utan kommer att kräva allt mer repression och hårdare lagstiftning. Svensk lagstiftning och polisiära metoder fungerade på ett gammalt homogent Sverige, men visar sig alltför tandlösa i Mellanöstern och Afrika. De båda männen ovan skulle inte posera på samma sätt i Algeriet.

14 kommentarer:

 1. Tack för allt Du tar upp på Din blogg. Det behövs....i landet bortom räddning....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du läser här. Internet har gett oss möjlighet att ha alternativ media, vilket är helt nödvändigt i dagens Sverige.

   Radera
 2. Det finns folk som fortfarande tror att polisens uppgift är att skydda allmänheten, men sanningen är att deras uppgift är att skydda makten från allmänheten.

  SvaraRadera
 3. Anonym 14:09 - Folket överlåter maktmedlen till staten(förr kungen) i utbyte mot att bli skyddade från krig och att lag och ordning upprätthålls inom landet. Om staten inte fullgör sin del av avtalet är samhällskontraktet brutet och folket har den moraliska rätten att ta lagen i egna händer. /J_B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är väl samhällskontraktet brutet för länge sedan...

   Radera
 4. När unga svenska män ordnar Street-race på nätterna kommer polisen och förstör nöjet. Svenskarna kastar inte sten utan åker snällt hem. Detta sker i en grannkommun till Rinkeby och är ytterligare ett exempel på hur svenskar diskrimineras i sitt eget land.
  Mena och afrikaner måste skickas hem. De varken kan eller vill assimileras. SD:s politik att minska invandringen hade funkat för 15 år sedan, men är idag otillräcklig. Det Sverige måste ha nu är repatriering av Mena och afrikaner. /J_B

  SvaraRadera
 5. Upploppen kommer som ett brev på posten när ramadan avslutas.Kopplingen till islam är stark.

  SvaraRadera
 6. Dags att Svenson också börjar beväpna sig mot polisen. Vi ska inte acceptera att vi behandlas som andra klassens medborgare bara för att vi tidigare ej kastat sten på dem

  SvaraRadera
 7. 1-0 till bortalaget alltså - igen..

  SvaraRadera
 8. Fy skäms Tobbe. Än en gång oförmögen att skilja på offer och förövare. Invånarna i Rinkeb/Husby måste vara de minst företrädda i vårt land, ingen jävel är egentligen intresserad varken till höger eller vänster. Du gör precis som vänstern, använder dig av dem för dina politiska syften på ett sätt som du vet är ohederligt.

  Invånarna i Rinkeby/Husby har inte valt att bo där, det är ett område för dem som inte har möjlighet att välja. De flesta är vanliga skötsamma människor som går till sina jobb eller skolor varje dag, uppfostrar sina barn och lever strävsamma liv. De tvingas bo i ett område med hög kriminalitet, otrygghet på gator och torg och där kriminella gäng gör sitt bästa för att bli dem som står för rättsskipningen.

  När dessa invånare får sina bilar uppbrända, sin egendom förstörd eller inte vågar gå ut pga oroligheter, då vänder de sig till polisen för beskydd. Det är inte dessa invånare som omringar poliserna och tvingar dem att lämna området, det är de kriminella gängen.

  Så sammanfattningsvis, dessa invånare har generellt sett de minst attraktiva jobben, tvingas bo i Rinkeby, saknar fungerade samhällsskydd mot brottslighet, och när de kriminella gängen bränner upp deras bil så går vänstern till försvar av förövarna, tillskriver dem sina egna politiska värderingar och utser dem till att föra alla Rinkebybornas talan. Som om inte det var illa nog så kommer ni med den briljanta analysen att de invånare som ringt polisen och fått sin bil uppeldad har gjort det själva, och helst ska straffas för det med deportation, enligt kommentaren ovan.

  Eller som du gör Tobbe, sätter likhetstecken mellan de kriminella gängen och mångkultur. Jag tror inte du är så dum Tobbe, jag tror att du mycket väl vet att det är skillnad på offer och förövare och att de är lika mångkulturella, och det är därför som jag tycker att din retorik är ohederlig. Det här är helt enkelt offer som du inte har något intresse av att företräda.

  Och ingen annan heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nu är det du som blandar bort korten lite. Självklart finns det hederliga invånare i dessa områden, vilka också är de som drabbas av bilbränder, skadegörelse osv. Påstod inte heller någonting annat.

   Lika självklart finns det dock ett samband mellan mångkultur och kriminalitet och upplopp. I varje stad i Europa där man får en hög koncentration av Afrika och Mellanöstern ser det ut på exakt samma sätt. Paris, Bryssel, Amsterdam, Stockholm och en rad mindre städer i samma länder.

   I din kommentar menar jag att du argumenterar mot något som inte ingår i inlägget. Att det även finns hederliga människor och offer i dessa områden, är inte nödvändigtvis ett argument för det briljanta i att fortsätta fylla på Sverige med Mellanöstern/Afrika. I år kommer ett rekordantal; 80 000 asylsökande samtidigt som 60 000 väntas anhöriginvandra. Då är det helt ofrånkomligt att antalet utanförskapsområden växer och upploppen tilltar i antal och våldsamhet. Det finns ingen integrationspolitik i världen som kan absorbera en sådan volym. Någon gång skulle jag vilja se massinvandringsförespråkarna vara hederliga och även stå för konsekvenserna. Man kan inte vara för en ohämmad invandring från Tredje världen och samtidigt säga sig vara emot kriminalitet, våldtäkter, upplopp eller terrorism. Är man för det första, får man också ta på sig skulden för det andra.

   Radera
 9. "Någon gång skulle jag vilja se massinvandringsförespråkarna vara hederliga och även stå för konsekvenserna. Man kan inte vara för en ohämmad invandring från Tredje världen och samtidigt säga sig vara emot kriminalitet, våldtäkter, upplopp eller terrorism. Är man för det första, får man också ta på sig skulden för det andra."

  Ok, det här disturbing on so many levels, saknar för ögonblicket ett passande svenskt uttryck.

  Det pratas vurmande om de västerländska värderingarna som måste värnas och skyddas från skadligt ociviliserat inflytande fån Mellanöstern. Jag håller med om att det är viktiga och oantastliga principer, men från er sida är det bara floskler. Läser man bland inlägg och kommentarer här så vimlar det av allehanda kreativa åtgärdsförslag som utan att blinka åsidosätter individers grundläggande mänskliga rättigheter.

  Varje person är sin egen individ och själv ansvarig för sina handlingar. En invandringsförespråkare är inte ansvarig för brott begångna av invandrare, den som förespråkar att kvinnor ska få köra bil är inte personligt ansvarig för ev. bilolyckor med kvinnliga förare, och du Tobbe kan inte hållas ansvarig för om någon av din läsare skulle inspireras till brottslighet efter att ha läst din blogg.

  Nu är ju inte jag en förespråkare av ”ohämmad invandring”, men jag kan ikläda mig den rollen just nu för resonemangets skull. Du hävdar då att jag ska ta på mig ett personligt ansvar för upploppen i Husby förra året. (Jag väljer det framför de senaste i Rinkeby eftersom jag bor där och därmed har mer förstahandsinformation). Det hela börjar med kriminella tonåringar som hittar på en livsfarlig katt och råtta-lek med polisen. Husby har upphöjda gångbroar och nedsänkta bilvägar. Om man tänder på en bil under en gångbro kommer livrädda boende att ringa brandkåren. När den kommer kastar tonåringarna sten på brandmännen från gångbroarna, varpå de begär polisförstärkning. Då är syftet uppnått, när polisen kommer attackeras även de med stenregn, varpå gänget snabbt upplöses och en kvart senare brinner en ny bil under en annan gångbro. Medelåldern på tonåringarna är ca 16 år. Det som sen händer är att vänsterorganisationen Megafonen tar tillfället i akt att göra händelserna till politisk manifestation. Genom aktivt kampanjande i Husby och i media så eskalerar snabbt oroligheterna. (Enligt programmet UG finns det även indikationer på att Megafonen kan ha varit initiativtagare redan från början.) Dag tre kommer de tillresta aktivisterna, jag hade sällskap med dem på tunnelbanan. Pursvenska göteborgare i 28-årsåldern med huvtröjor som kl 20 en vardagskväll frågar efter vägen till Husby. Snart brinner det lite överallt i området, bland annat den lilla montessoriskolan som jag går förbi på väg till jobbet, som fick stänga helt.

  Du svänger dig med en del retoriska uttryck i dina inlägg, bland annat ”muslimska kravaller”. Tycker du ovan händelse kvalificerar som sådana? Vilken del av händelserna är du tycker jag ska ta ansvar för, tonåringarna (där härkomsten och religionstillhörigheten är okänd), uppviglingen från en vänsterorganisation, de tillresta proffshuliganerna, eller kanske allihop?

  SvaraRadera
 10. Genom att säga att det man kan förvänta sig när folk invandrar från mellanöstern och Afrika, så har du gjort brottoffren till generella förövare, bara genom association till deras härkomst. Det finns ord för sådant, men ni brukar vara stingsliga på den punkten.

  När det gäller er strävan att hålla ner brottslighet, våldtäkter, upplopp och terrorism tycker ni att extrema åtgärder är motiverade. Även om du delar min uppfattning att de flesta invandrare är skötsamma och bidrar till samhället, är den föreslagna brottsbekämpande åtgärden att stoppa invandringen, för att hålla den oönskade procentandelen terrorister och våldtäktsmän borta. Om vi nu kan tänka oss att helt bortse från att människor är individer (om de inte är svenskar förstås) i brottsbekämpande syfte finns det ju effektivare metoder. Om vi såg till att göra oss av med alla män skulle man ju uppnå en mycket bättre effekt än att slänga ut invandrarna. (Jag raljerar i argumentationssyfte, jag är inte attackfeminist) Den kalkylen skulle man ganska lätt kunna räkna hem samhällsnyttan med faktiskt. Visserligen finns det ett antal praktiska problem, som hur det ska gå till och var man ska gör a av dem, men det verkar i alla fall inte avskräcka din anhängare ovan som vill deportera alla invandrare. Har man en plan för det ena går den säkert att tillämpa på det andra.

  Om man nu bortser från att det är sexistiskt och en grov kränkning av de flesta aspekter av grundläggande mänskliga rättigheter.

  PS.Den som vill ta en närmare titt på rent skandinavisk variant på kriminalitet, våldtäkter och allmänt svineri är välkommen till den årliga raggarfesten Classic Car Week i Rättvik som börjar idag och pågår i en vecka. Jag tillhör dem som inte är så förtjust i just denna variant av svensk kulturyttring, men jag skulle aldrig drömma om att hålla arrangörerna personligt ansvariga för de brott som begås varje år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här måste jag tyvärr återigen hävda att du resonerar lite ologiskt, eller så är det jag som inte var tillräckligt tydlig med mina huvudpoänger.

   - Nej, massinvandringsförespråkaren är inte PERSONLIGT ansvarig för varje enskild incident. Jag irriteras däremot av den totala ansvarslösheten, där man gör det mycket lätt för sig genom att tala stort om mångkulturens välsignelse, håna oss som varnar för konsekvenserna, för att sedan själva även posera mot just dessa konsekvenser. Caroline Szyber är inte PERSONLIGT ansvarig för en enskild bilbrand, men hon ska inte heller posera med att ta avstånd, när hon bedriver en politik som vi säger leder just dit. Tänk dig en politiker som drar in finansieringen av ett sjukhus, för att sedan offentligt gråta ut för att vården inte fungerar där. Skulle inte accepteras, va?

   - Japp, tyvärr ser verkligheten ut så överallt, att där Mellanöstern och Afrika dominerar, där sker också hög brottslighet, upplopp osv. Detta har ingenting med bristande svensk integrationspolitik att göra , då det är så i hela Västeuropa. Du kan dra rasistkortet om du vill, men jag har inte gjort några andra analyser än att det i praktiken blir så.

   - Du återkommer till de oskyldiga individerna som stämplas kollektivt osv, men du gör ett stort tankefel. Det är ingen naturlag som säger att Sverige ska fyllas på varje år från Tredje världen och ständigt få nya "utanförskapsområden". För Sveriges del spelar det ingen roll om det i det årliga inflödet finns 70% eller 95% hederliga människor, vi har ingen anledning att släppa in gruppen överhuvudtaget eller acceptera några procent kriminella eller islamister, bara för att majoriteten inte är det. Årets 80 000 asylsökare ska inte släppas in överhuvudtaget - att några av dem dessutom kommer att bli kriminella och islamister är bara ytterligare ett argument mot projektet.

   Det här argumentet med att vi i så fall borde utvisa män osv, har hörts till leda och är fortfarande lika dumt. Ja, det finns svenskar som begår brott, och ja, män är överrepresenterade, men vårt land har väl ändå ett ansvar för sitt folk? Det har vi däremot inte för resten av världen och behöver inte fylla på med mer kriminalitet, islamism osv.

   Radera