torsdag 24 juli 2014

Hycklaren Kurdo Baksi


"Ännu en kurd väljs till president i Irak.  Iraq parliament elects Fuad Masum president."
Twitter


Kurdo Baksi talar till stöd för den
fängslade PKK-ledaren Abdullah Öcalan.

Den ständige SD-hataren Kurdo Baksi kvittrar förtjust att en "kurd" har blivit president i Irak. Är inte Fuad Masum irakier? Kurderna i Sverige uppvisar gång på gång sina dubbla måttstockar, där Sverige tillhör alla och svenskar inte finns, medan Kurdistan självklart ska vara en självständig nationalstat för kurder. Trots att Kurdo Baksi, Özz Nûjen, Soran Ismail och alla de andra kallar sig svenskar, är de mycket intresserade av Kurdistan och stödjer kurdisk nationalism. I Sverige ska endast pass krävas för att kalla sig svensk, varför det här ständiga utpekandet av vem som är "kurd" är lite märkligt. Kurdo Baksi har aldrig haft något kurdiskt pass, utan är i så fall snarare turk, eftersom han är uppväxt i Turkiet. Ingen kan heller få mig att tro att dessa vänner av kurdisk nationalism ser detta framtida självständiga Kurdistan som ett mångkulturellt land, med stor invandring från exempelvis Somalia, för att inte tala om från Västeuropa eller USA.

Den 10e juli hyllades en annan kurdisk nationalist:


Det kan noteras att PKK, som är terrorstämplat av bland annat NATO, USA och EU, har legat bakom bombningar och självmordsdåd. Ghassemlou som hyllades på Sergels torg var ledare för partiet Partî Dêmokiratî Kurdistanî Êran, som beskrivs som just "kurdnationalistiskt".

Sverige bör fyllas med alla världens grupper och religioner, men i Mellanöstern är detta inte lämpligt av någon anledning. Om Syrien skriver Baksi på SVT Opinion:

"Kolonialmakter ritade dagens geografiska Syrien med linjal. Kartan ritades efter egna intressen under första världskriget, inte efter krav från de etniska och religiösa folk som i årtusenden bott i denna region."

"Damaskus har i årtionden tillämpat en så kallad arabiseringspolitik som går ut på att tvinga kurder lämna sina områden, och tvångsflytta syrier med arabisk bakgrund till de kurdiska områden."

Det är knappast tvånget Baksi vänder sig mot i den sista meningen, utan främst att Kurdistan fyllts på med araber, vilket han troligen anser hotar den kurdiska identiteten. När det gäller Sverige låter det som sagt annorlunda och Kurdo Baksi är mycket engagerad i kampen mot svensk nationalism, eller som det kallas här, "rasism". Han grundade år 1987 den "antirasistiska" tidskriften Svartvitt. Under fem års tid, från 1998 till 2003, hjälpte Svartvitt tidskriften Expo att överleva genom ett samarbete.  År 1992 organiserade han en stor "antirasistisk" manifestation i Sverige under parollen "Utan invandrare stannar Sverige". Baksi talar dels i frågor rörande invandring, främlingsfientlighet, och bedriver dels opinionsbildning för skapandet av ett Stor-Kurdistan.

Han yttrar sig förstås gärna nedsättande och ofta om SD, som alltså är ett parti som inte använder självmordsbombare eller ens vanliga bomber:


som blandas med...


för att återgå till...och en sorts kombination:


Ursprungligen hade jag tänkt att detta inlägg även skulle omfatta de övriga kurderna med dubbla måttstockar, men då det skulle ha resulterat i en ohanterlig volym, får vi återkomma till Nûjen och de andra vid senare tillfälle.
2 kommentarer:

  1. Synd att de inte valde Baksi till president. /J_B

    SvaraRadera
  2. Dessa rasister måste kastas ut från vårt hemland, en person borde inte få inta makt positioner i det Svenska samhället utan att de först skriver på ett kontrakt där de erkänna existens av det etniskt Svenska folket samt svära att agera i vårt folks intresse.

    Jag har läst att i Israel så måste all politiska partier erkänna Israel som en stat för det judiska folket.. Samma sak skulle vi kunna ha i Sverige.

    Sen förbjuder Israel blandäktenskap mellan judar och icke-judar, det är något vi kunde ta efter också.

    SvaraRadera