torsdag 3 juli 2014

Marine Le Pen och Nigel Farage attackerar EU-elitenI ett framträdande igår i Europaparlamentet, angrep Marine Le Pen bristen på demokrati i EU och valet av Martin Schulz och Jean-Claude Juncker, ett arrangemang som tydligt visar fulspelet och demokratiföraktet inom EUs institutioner. EPP, som Juncker tillhör, blev största grupp i parlamentet, men även denna grupp röstade för PES Martin Schulz som talman för Europaparlamentet, för att försäkra sig om att PES i sin tur skulle stödja Juncker som ordförande för kommissionen. Det spelade alltså ingen roll huruvida väljarna röstade vänster (PES) eller höger (EPP), eftersom det ändå var uppgjort vilka poster dessa två herrar skulle få.

PPESDALDE används här av Marine Le Pen som en nedsättande beteckning för de etablerade partierna, likt vår egen "sjuklöver", och omfattar förutom de franska namnen för PES och EPP den liberala gruppen ALDE.

TiSA, Trade in Services Agreement, är ett handelsavtal mellan EU, USA och 21 andra länder.

ACTA, Anti-Counterfeiting Trade Agreement, är ett internationellt avtal för att skapa standarder kring intellektuell äganderätt.

Nigel Farages inlägg, som föregick Marine Le Pens, är som vanligt elakt, men underhållande. Notera hur usel den belgiske miljöpartistens protest är, samt hur upprörd liberalen, och ALDEs gruppledare, Guy Verhofstadt verkar vara över Farages tirad.


6 kommentarer:

 1. Vilken lycka! Nu kommer vi få se härliga youtube-klipp med både Farage OCH Marine Le Pen där de utdelar verbalt smisk i parti och minut i Mordors kammare.

  SvaraRadera
 2. Helt underbart att höra farage och le pen svara för sig och man inser mer och mer hur odemokratiskt det är uppbyggt

  SvaraRadera
 3. Vilket hönshus. Det kommer bli spännande år att följa europaparlamentet, åtminstone jämfört med tidigare år.

  Skillnaden mellan Le Pen och Farage är? Farage tycks vilja stänga gränser och föra en restriktiv arbetskraftsinvandring men anser sig vara liberalare än Le Pen? Jag förstår inte varför de inte samarbetar.. de säger i princip exakt samma sak i sina anföranden (i klippen ovan).

  / Magne

  SvaraRadera
 4. Mentalt flyr man till Farage och Marine le Pen för att få frisk luft!
  Tack Tobbe för att du bragt Marine in på scenen genom ditt översättningsarbete!
  Ina Höst

  SvaraRadera
 5. Har under en timme nu surfar runt på både MSM och FRIA MEDIA och klumpen i magen och huvudvärken har hela tiden eskalerat, då en UNDERBAR känsla i hela kroppen infinner sig efter att sett de båda klippen här. TACK Tobbe för att du lägger ner sådant arbete på översättning och tid på din blogg. Så med denna sida i åtanke, slutar jag läsa nyheter för idag och går ut i den friska luften som blåser över Sverige och Europa. / jag

  SvaraRadera
 6. Farage är underhållande, visst (Juncker, the drunker!). Jag tror att han är sann i sin tro, men risken är att han betraktas som en pajas med tiden med den stilen han har. Marine le Pen gör ett mer seriöst intryck!
  Ina Höst

  SvaraRadera