torsdag 3 juli 2014

Miljöpartist bjuder på floskelorgie om mångfald


Adam Hedengren (till höger)
Vi är tämligen vana vid att massinvandring och det som kallas mångkultur hyllas med tomma fraser, eftersom argument och hårda siffror inte gärna kan användas. Frågan är om inte dagens inlägg på SVT Opinion, ihoprafsat av miljöpartisten Adam Hedengren, ändå slår de flesta alster i denna gren och nästan närmar sig Erik Ullenhags små pressmeddelanden.

Det blir tämligen snabbt tämligen dumt och helt enligt dagens vänsterretorik måste "ras" omedelbart användas:

"När ingen annan visar vägen för ett mångkulturellt samhälle propagerar Jimmie för den 'vita' ordningen."

Det är mycket intressant att höra dessa människor berätta vad Jimmie Åkesson säger, eftersom vi också kan ta del av det alldeles själva. Jag har aldrig hört Åkesson tala om "den vita ordningen", eller ens om "vita". Sverigedemokraternas invandringskritik bygger nämligen inte på "ras" och partiet stöds faktiskt också av "icke-vita", eller som det heter i dagens groteska samhällsdebatt; "rasifierade".

"Det är kontentan efter SD-ledarens tal i Visby. Han fokuserar på invandringsfrågan och plockar poäng i de egna leden genom sitt förakt för ett dynamiskt, brokigt Sverige."

Det här känner vi igen och "tanken" återkommer några gånger i Hedengrens text. Av någon anledning ska stor invandring automatiskt leda till "dynamik", vilket förstås på ett magiskt sätt också i sig skapar tillväxt, något som Miljöpartiet visserligen motsätter sig:

"Utan människor med internationell bakgrund förlorar vi internationell kompetens. Vi är ett exportland. Det har vi varit sedan folkhemmets födelse. Exporten har drivit tillväxt och fött välfärdssamhället. Men det blir ingen vidare exportnäring utan innovation och kännedom om den globala ekonomin.

Invandringen är en förutsättning för ett konkurrenskraftigt Sverige. Glöm inte att många av våra ledande företag har startats av personer som tagit sig hit från andra länder. I förorterna finns potentialen som kan bidra till morgondagens framgångar. Där bor tusentals unga som behövs i en mängd sektorer. Och de behövs i skapandet av ett mångkulturellt och dynamiskt samhällsliv. Det är ju blandningen av olika kulturer som ger oss såväl ekonomisk framgång som ett levande samhälle."Problemet med ovanstående resonemang är att det inte stämmer alls. Vi har nästan obefintlig export till de länder varifrån de stora invandrargrupperna kommer. Visst är det bra med "kännedom om den globala ekonomin", men kännetecknas de individer som Sverige tar emot av just det? Hur många av våra ledande företag har startats av eritreaner och syrier?

"Men detta är ingen kritik mot personen Jimmie Åkesson – han har inga lösningar på de utmaningar vi står inför utan är irrelevant när vi bygger ett Sverige för framtiden. Detta är istället en kritik mot övriga riksdagspartier. De som gärna viftar med antirasistiska plakat och efterfrågar öppna gränser utan att ta sig tid att prata om situationen som uppstår till följd av rasism och strukturell diskriminering."

Och Miljöpartiet har lösningar på dessa "utmaningar"? Kommer er invandringspolitik, det vill säga öppna gränser, att minska eller öka mängden "utmaningar" tror ni? När partiets övriga politik dessutom kommer att rasera ekonomin, utarmas förutsättningarna för integration än mer. Det är också intressant att Hedengren så tydligt slår fast att alla invandringsrelaterade problem, här kallade "situationen", helt kommer av svenskarnas rasism och strukturella diskriminering. Egentligen borde man ju då utvisa svenskarna, som är det enda hindret mot det mångkulturella lyckoriket med kramar och blommor.Svenskens oändliga rasism fördöms av Hedengren:

"Hatbrotten mot afrosvenskar ligger på en alarmerande nivå. Antisemitismen ökar. Detta är en verklighet vi inte kan bortse från."

För det mest uppmärksammade hatbrottet mot en afrikansk person på senare tid, det på gångbron i Malmö, dömdes en 21-åring vid namn Abdullah Khodr. Antisemitism utövas nästan uteslutande av muslimer. Detta är en verklighet som Miljöpartiet väljer att bortse från.

Slutligen undrar ni kanske i vilket mångkulturellt paradis denne fine vän av mångfald Adam Hedengren själv bor. Det finns ju idag en hel del att välja på, så kan det vara Rinkeby, Hammarkullen eller Rosengård? Biskopsgården eller Husby? Nej, han bor faktiskt på Östermalm.

Till Hedengrens försvar ska sägas att han faktiskt verkar älska Mellanöstern på riktigt. Han har varit med och grundat någon sorts medieföretag vid namn Your Middle East, som ska skildra regionen. Frågan kvarstår dock: Varför är det nödvändigt att skapa ett Mellanöstern här, när det redan finns så många länder att välja på? Om Östermalm blir alltför tråkigt med all sin vithetsnorm, så finns ju en uppsjö mer dynamiska länder, från Irak och Syrien, till Jemen och Saudiarabien.

17 kommentarer:

 1. Skulle Hedengren klara en debatt med Jan Tullberg?

  Tullbergs bok Låsningen rekommenderas varmt.
  /J_B

  SvaraRadera
 2. Han klarar inte att debattera med andra än
  kommunister.Dessutom kanske skulle
  fundera över att byta efternamn till Hedenhös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ..snarare borde han byta namn till Abdi Hussein.

   Radera
 3. Helt underbart hur Tobbe styckar upp och analyserar.
  Klockrent:
  "Egentligen borde man ju då utvisa svenskarna, som är det enda hindret mot det mångkulturella lyckoriket med kramar och blommor"

  SvaraRadera
 4. Tackar för ditt idoga arbete.
  Inledande bildtext är strålande....

  SvaraRadera
 5. Han bor på Östermalm.
  Kunde han inte valt en
  annan stadsdel som tex
  Skärholmen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Det var mer att han bor på Östermalm men tycks gilla Tenstas blandning mer vilket fick mig att försöka vara lite lustig... Jo, det finns HR i innerstan också. Några hus är det kvar...

   Radera
  3. Anonym: 3 juli 19:13: Skriv inte ut adresser här, då det kan uppfattas som hot. Annars löd kommentaren: "XXXX är faktiskt ett hyreshus...ej BR....undrar hur han kom över ett hyreskontrakt...??"

   Radera
 6. Svt Opinion är ett skämt. Borde byta namn till SVT opinionsbildning.
  Allt blir censurerat, däremot har SVD blivit bättre kors i taket.

  SvaraRadera
 7. Överfallet på afrikanen vid bron genomfördes inte av Assyrier utan av muslimska Kurder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, olika uppgifter har cirkulerat där. Jag gör lite efterforskningar igen och uppdaterar texten.

   Radera
 8. Hedengren skriver: "Glöm inte att många av våra ledande företag har startats av personer som tagit sig hit från andra länder."

  Så är det inte! Svenska världsledande företag har skapats av svenska uppfinnare och svenska entreprenörer, dvs. sådana som fostrats i den svenska kulturen. Sverige är bland de länder som haft flest uppfinnare per capita och det finns fortfarande många uppfinnare i Sverige (kolla SUF)
  Här ett urval:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_svenska_uppfinnare
  Bara att jämföra med andra länder!
  Här några bland de största företagen i Sverige:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_Sveriges_st%C3%B6rsta_f%C3%B6retag

  Hur många uppfinnare och vetenskapsmän i världsklass finns det i MENA? Hur många nobelpristagare?

  Oljeländerna har förmodligen pejl på hur den globala ekonomin fungerar, men knappast de som kommer hit från MENA.

  Hur kan vi ha nytta av förortens barn som knappt klarar kunskapsmålen vilka är många!

  Håller dock med om att vi ska inte skapa brain drain av utbildade från u-länderna som behövs där mer än här. Vi kan själva utbilda folk!

  Ina Höst

  SvaraRadera
 9. Jag har länge funderat över vårt lands befolkning. Är det 68-vänstern och Palme som satt griller i huvudet på ett mycket stort antal människor i Sverige? Kanske är självklart för den äldre personen, men en yngre person har svårt att exakt förstå var evolutionen gick snett.

  / Magne

  SvaraRadera
 10. Att man startar en mediebyrå om Mellanöstern behöver inte betyda att man älskar området, det kan lika gärna betyda att man hatar Israel.

  SvaraRadera
 11. Jag har jobbat med miljö och energi i 30 år på hyfsat kvalificerad nivå. Men hur jag än funderar på Mps miljöpolitik så får jag inte ihop den. Det finns delar av deras budskap som utan tvekan är bra för moder jord och som verkar vilja få fram ett samhälle i ekologisk balans där naturens begränsade resurser inte utarmas. Sedan säger de sig också vilja värna om klimatet genom att minska växthusgaser, de tar upp saker som köttskatt, ekologisk mångfald, närodlad och ekologisk kost. I grunden kanske det mesta är vettigt. Personligen ser jag klimathotet som en oerhört viktig fråga. Ok att höja skatter på fossila bränslen är vettigt för klimatfrågan, men då behövs det andra drivmedel för att inte landsbygden skall stendö. Elbilar är en väg, kanske metanol. Att vilja lägga ned kärnkraften är dock inte i linje med ett sunt klimattänk. Redan där kan man fundera på Mps hjärnkapaciteter. Fallet köttskatt eller köttfria måndagar enligt Mps visioner är det förstås också feltänk i. Exempelvis behövs mycket mindre jordbruksarealer för att odla fram 1 kg fågel- eller griskött än vad som krävs för 1 kg kött från idisslare. Fågel och griskött är därtill i det närmaste klimatneutrala medan kött från idisslare pga idisslandet släpper ut stora mängder växthusgaser. För klimatet är det därmed bättre att prioritera fågel- och griskött och möjligen straffbeskatta lamm, get och nötkött från köttboskap. Det ger mycket mer effekt än det dravel som Mp går ut med.

  Jag tror att de flesta egentligen vill äta närodlat och ekologiskt. Men Sverige har ju redan, mycket tack vare en extrem massinvandring, bland EUs lägsta självförsörjningar på mat och vi skulle inte kunna försörja oss själva ens om all mark i träda, alla hästgårdar, golfbanor eller andra lämpliga arealer plöjdes upp och brukades för jordbruk. Sverige har redan idag fler människor än vad landet kan försörja. Och det redan vid konventionellt jordbruk, ekologiskt jordbruk ger sämre utbyte. Att då vinna billiga poänger på att prata ekologisk och närodlad mat när man driver en massinvandringspolitik som bidrar till att landets möjligheter att försörja sig på mat minskar ännu mer är knäppt. Egentligen är det ännu knäppare att ingen frågar hur de tänker. Anser de att tillgången på ekologisk och närodlad mat ökar med ökad befolkning? Eller saknar de helt analytisk förmåga?

  Att tro att den biologiska mångfalden i ett område inte riskeras om befolkningen i området ökar är självklart, det borde vara självklart i alla fall, men onekligen inte för Mp etc och deras antagligen mycket okunniga väljare.

  Klimatfrågan är förstås en sak för sig själv. Invandringen är den främsta orsaken till att utsläppet av växthusgaser i konsumentled ökat sedan mitten av 90-talet. Hur jag än funderar på saken kan jag heller inte se de klimatmässiga fördelarna som Mp onekligen identifierat med att flytta folk från sydliga varma länder till nordliga kalla där energibehovet för att överleva är mycket högre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där Anonym 7 juli 9:18. Skulle kunna vara värt en insändare någonstans. Folk måste börja ifrågasätta!

   Radera