onsdag 2 juli 2014

Mys med Antje Jackelén i morgonsoffan
Ärkebiskop Antje Jackelén, i folkmun kallad både "ärkeimam" och "antikrist", satt imorse i TV4s soffa för att få posera med sin politiska korrekthet. Det tog exakt 19 sekunder innan Sverigedemokraterna nämndes.

Inslaget innehåller så många dumheter att jag måste kommentera några av dem. Både Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist bjuder konstant på mycket partiska inslag och redan de första frågorna till Jackelén var minst sagt ledande:

"Det var under de första 15 minuterna som han valde ordet medmänsklighet, som term för vad Sverigedemokraterna...håller på med. Är det ett väl valt ord tycker du?"

"Blev du sur där, för han använde ju kyrkklockan...i sitt budskap?"
Ibland är frågorna så ledande, och förutsätter att man är helt inne i programledarnas politiska huvuden, att till och med Jackelén har svårt att hänga med. Om Jimmie Åkessons omnämnande av kyrkklockarna var en "provokation", vad var då inte själva klockringningen?

Att använda ordet "sverigevänner" är inte heller en provokation eller exkluderande, eftersom alla kan bli en sverigevän. När personer som Caroline Szyber och Birgitta Ohlsson upprepar sina eviga "För mig som liberal..." exkluderar det mig, men det är jag helt bekväm med. Personer som, likt Antje Jackelén själv, driver på islamiseringen, är faktiskt inga vänner till Sverige.

Det är också lite intressant att Jackelén faktiskt nämner att den kristna kyrkan har funnits i Sverige i 1000 år. Vad hon inte nämner är att Svenska kyrkans nuvarande roll och budskap, det vill säga som politisk megafon för mångkultur, kanske har en historia på 20 år. Att en person som Jackelén ens har kunnat bli ärkebiskop visar att utvecklingen har gått mycket fort.

Avslutningsvis ska det sägas att Antje Jackelén är en intelligent och vältalig person, framför allt jämfört med medieclownerna Strömstedt och Törnquist. Det var däremot något okänsligt av henne att inte på något sätt uppmärksamma Ramadan.

1 kommentar:

  1. Jag vet inte om "sverigevänner" är för nationalistiskt och därmed kan verka avvisande för många. Det klingar trots allt bättre än "systrar och bröder" eller "partivänner" som sossarna brukar köra med, och de gör ändå anspråk på att vara (eller att ha varit) statsbärande.
    Nåväl, när SD blir statsbärande, vid pass 2018 eller 2022, är det att vara sverigevän så etablerat, så då kan man börja prata om medborgare eller svenska folk igen

    SvaraRadera