onsdag 2 juli 2014

Utmärkt framträdande av Marion Maréchal-Le Pen
Front Nationals 24-åriga parlamentsledamot för Vaucluse, Marion Maréchal-Le Pen, blir allt duktigare. Detta visade hon senast när hon igår var inbjuden till TV-kanalen LCI och där konfronterades med ett antal tämligen antifranska journalister. Klippet vi ska titta på berör Europaparlamentets öppnande och de algeriska upploppen i Frankrike. Programmets första minuter avhandlade Nicolas Sarkozys juridiska svårigheter, men denna del har jag alltså valt bort.

Det är frapperande hur journalisterna gör allt för att förminska de algeriska upploppen, som alltså innebar brända bilar, stenkastning och krossade skyltfönster, men lyfter fram en fransk fotbollssupporter som bränner en algerisk flagga.

Christian Estrosi (UMP) är borgmästaren i Nice som i förrgår förbjöd "demonstrativ" användning av utländska flaggor, vilket vi tittade på här.
7 kommentarer:

 1. Enormt skärpt tjej, mycket imponerad!

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha Tobbe för dina översättningar av intervjuerna med Le Pen-familjens framträdanden och intervjuer, jag uppskattar dem mycket för att de inger ett sådant stort hopp då Frankrike nått mycket längre än Sverige i sådana här frågor.

  "Eurofober" var ju också ett lustigt ord som de franska journalisterna använde om Nigel Farage och hans partigrupp. Hur många fobier finns det nu efter ca tre decenniers PK-politik i Europa? Det måste vara minst ett 20-tal och om några år finns säkert 50 olika sorters fobier, inte ens Sigmund Freud skulle kunna förstå och hålla reda på dem alla...

  Stig

  SvaraRadera
 3. Det är inte lätt det hon gör. Även om hon får det att se ut så. Hatten av!

  SvaraRadera
 4. Vilken tjej! Äkta girlpower till skillnad från FIs trollande i svensk politik.

  SvaraRadera
 5. Har hon rätt i att det bara är ett PR-trick att förbjuda viss typ av flaggviftning? Är det inte ett verktyg för polisen för att kunna ingripa? Det är i alla fall vad jag får det till, efter vad borgmästare säger:
  Utländskt flaggviftande förbjuds i Nice (i förrgår, 30/6)
  Hon sa "gadget". Kan det inte menas en aning mer än trick? Visst, det är bara högst tillfälligt, ingen lösning. Men trick verkar för … overksamt. Har polisen använt sig av "gadgeten" :) ?

  Noterar dessutom att Expressen-tricket (nämnt av dig 30/6) "inte får hålla på vilket lag man vill" används även under intervjun här. Small minds think alike.

  (Vad kul att hon använder ordet "issberrg" (3:04), äntligen ett tillbakalån, tänkte jag först. Men det stavas visst iceberg på franska. Jaja.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var tanken att det skulle vara ett medel för att ingripa, men vad jag uppfattar att Marion framför allt menade var att UMP, som ju Estrosi tillhör, inte angriper de grundläggande problemen. Vi ser ju i Sverige hur exempelvis Moderaterna låtsas motarbeta de ökande skottlossningarna genom att tala om vapenkontroll, samtidigt som de gör allt för att maximera utomeuropeisk invandring och framväxten av så kallade utanförskapsområden. Det stora grundproblemet är förstås att man har en stor mängd algerier i Frankrike.

   Nu behövde ju inte polisen, så vitt jag vet, använda denna paragraf eftersom Algeriet åkte ur VM dagen efter.

   Ja, i detta program använder de franska journalisterna om och om igen samma idiotargument som sina svenska motsvarigheter.

   När det gäller isberg, kan vi nog hävda att ordet spridits från Skandinavien - det heter ju även "iceberg" på engelska...

   Radera
 6. Mycket begåvad och dessutom vacker.

  SvaraRadera