söndag 6 juli 2014

Ny demonstration för ISIS i Haag
För en vecka sedan stoppades en stöddemonstration för Islamiska Staten i Syrien och Irak i Haag, men en sådan kunde istället hållas i förrgår, och då med desto fler som slöt upp. Demonstrationen hade fått tillstånd av stadens borgmästare Jozias van Aartsen (VVD). Förutom att visa sitt stöd för ISIS, krävde demonstranterna också att Oussama C, även kallad "Abu Yazeed", skulle släppas, tillsammans med andra "muslimska fångar". Oussama C sitter anhållen för rekrytering av jihadister till Syrien. Även en av talarna vid demonstrationen, Azzedine C, känd som "Abu Moussa", är anmäld för sådan rekrytering.

Under talet fördömdes också polisen och dess aktioner mot unga muslimska kriminella, som om de nödvändigtvis skulle få en mer rättssäker behandling i ISIS kalifat. Några minuter senare utropas:

"Alla otrogna är våra fiender! Död åt USA! Död åt Israel!"

Omroep West

Jihadister kallar numera Haag för "Jihad City", vilket inte är gripet ur luften. I ingen annan stad i Nederländerna finns lika många radikala islamister, och enbart från denna stad har 33 personer åkt till Syrien.

Grunden till jihadismen i Haag lades i början av 2000-talet runt As Soennah-moskén, där den syriske imamen Fawaz höll hatiska tal. Han ville se debattören Ayaan Hirsi Ali, filmskaparen Theo van Gogh, och andra motståndare till islam, döda. Denne Fawaz blir mäkta populär, särskilt bland ungdomar, som kommer från hela landet för att lyssna till hans predikningar och möta likasinnade. Haag var platsen man skulle vara på.

Imam Fawaz visar upp sitt nederländska pass
Inspirerade av Fawaz träffas grupper av ungdomar, på gatan och i lägenheter, för att smida planer. Utanför moskén uppmuntrar den syriske flyktingen Redouan al-Issar de blivande medlemmarna av den så kallade Hofstad-gruppen att använda våld. En av hans anhängare är Mohammed Bouyeri, som 2004 skjuter ned Theo van Gogh på öppen gata, försöker skära huvudet av honom och på den döda kroppen fäster budskap om att Ayaan Hirsi Ali står på tur. Totalt misstänks 14 personer ur denna krets ha haft olika planer på terrorattacker.

Algemeen Dagblad
5 kommentarer:

 1. Man kan undra vad Imam Fawas flydde från i Syrien? Bristande yttrandefrihet? Graden av hat i hans predikningar kan man ana när även Al Quaida sparkat ut ISIS och i brev uppmanat den förre ledaren att avstå från sina planer på att döda så många civila shiiter i Irak som möjligt. Detta är uppenbarligen samma agenda och det är tydligen för mycket de civiliserade delarna av mellanöstern men här i Europa skall det tillåtas av ledare som uppenbarligen inte vet vad det är de när vid vår barm. Men det gör uppenbarligen den danska författarinnan Lone Nörgaard som förklarar varför förnuft, vetenskap och rationellt tänkande inte har någon plats inom Islam och därmed blir inkompatibelt med samhällen som styrs av förnuft och utvecklas med vetenskap. http://avpixlat.info/2014/07/01/i-muslimskt-tankande-stangs-verkligheten-ute/

  SvaraRadera
 2. Man blir ju rädd på riktigt av dom där. Hur många hundra år tillbaka i tiden ska vi?

  SvaraRadera
 3. Uppfattningen att Islamismen har stor likhet med Nazismen får starkt stöd i en artikel av Michael Cohn med många källhänvisningar. Flera tyska nazister arbetade i arabvärlden efter kriget som konsulter och lärare, och utbildade bl.a. Yassir Arrafat, inbjudna av Stormuftin Al-Husseni som under kriget flydde till Tyskland och därefter till Egypten. http://www.sverigeisrael.se/index.php/nyhets-arkiv/254-underskatta-inte-islamismens-koppling-till-nazismen-av-michael-cohn

  SvaraRadera
 4. jävla pack!!!!!

  SvaraRadera
 5. utvisa dem allihop!!!!!!!!! fy faan

  SvaraRadera