lördag 5 juli 2014

EUs treklöver kuppar bort EFDD


Martin Schulz (PES) och Guy Verhofstadt (ALDE)

För några dagar sedan gjorde Europaparlamentets socialdemokratiska grupp PES upp med högergruppen EPP, för att få sina respektive kandidater Martin Schulz och Jean-Claude Juncker utsedda till de mest betydelsefulla posterna. Nu är det återigen dags för fulspel, då EUs treklöver, det vill säga ovan nämnda partier tillsammans med liberala ALDE, tänker gå samman för att se till att den EU-kritiska gruppen EFDD inte får ordförandeposten i Petitionsutskottet, som de enligt de normala reglerna har rätt till.

Individen som denna treklöver tänker kuppa in, sägs vara ingen mindre än ökända Cecilia Wikström (fp), som själv inte ser några problem med agerandet.

Sverigedemokraternas ledamot Peter Lundgren säger till DN:

"Det låter som det brukar vara i det som påstås vara demokratins högborg. Så här går det till hela tiden. Man pratar stort och brett och vackert om demokrati, men när det kommer till kritan är det inte så mycket med det."

"Det är inte så en demokrati ska fungera. Väljarna har sagt sitt, vilka de vill ha där nere. Då är det inte fulspel, som det här faktiskt är, som ska avgöra vem som ska få komma till tals och inte."

"Det är klart att det inte är speciellt kul att man gör på det här viset, men det bevisar ytterligare en gång att EU inte är ett demokratiskt projekt. Det är en plats där man gör upp bakom kulisserna, bestämmer sig i förväg. Det spelar inte någon större roll hur det ser ut i själva röstningsförfarandet, det mesta är avgjort."


Förfarandet är egentligen inte särskilt konstigt, med tanke på att dessa personers arrogans varit känd sedan länge:

Marine Le Pen och Nigel Farage attackerar EU-eliten

3 kommentarer:

 1. En beskrivning av EU, lika så bra som någon annan:

  “The best way to take control over a people and control them utterly is to take a little of their freedom at a time, to erode rights by a thousand tiny and almost imperceptible reductions. In this way, the people will not see those rights and freedoms being removed until past the point at which these changes cannot be reversed.”

  Vem yttrade detta? EUs ordförande? Nej det var Adolf Hitler, Mein Kampf

  SvaraRadera
 2. Återigen visar de nationsfientliga EU-pamparna att de inte vill hålla sig till de enklaste demokratiska och parlmentariska spelreglerna utan beter sig som ekobrottslingar som hittar hål i lagen som de utnyttjar. Om den förment liberala Cecilia Malmström ställer upp på dessa maffiametoder så har hon skitit i det blå skåpet och det passar ju alldeles utmärkt inför riksdagsvalet om ett par månader.
  Neobolsjeviken i socialdemokratisk förklädnad Martin Schulz är ju helt ute och cyklar om det är SD, Front National, PVV och Vlaams Belang ha syftar på när han yrar om "nazistpartier" och "Adolf Hitlers ideologi". Själv verkar han vara ungefär lika slug, intrigant och falskspelande som Adolf så man kan ju lätt förstå att hans nazistanklagelser bara är projicering av egna egenskaper.

  SvaraRadera
 3. Jag kan rekommendera Channel 4 dokumentären "Nigel Farage, Who are you ?" http://www.youtube.com/watch?v=fV-TbeGoQcs I den säger han att Ole Krarup hälsade UKIP välkommen när han anlände till europaparlamentet med "Ah! Welcome to the charade, my friends!".

  Detta skandalösa odemokratiska uppträdande visar bara att en politiska skalan inte är linjär utan cirkulär och ger Marine Le Pen rätt i allt hon sagt om oheliga allianser.

  Det visar också att federalisterna är högmodiga och fartblinda och tror att målet är inom räckhåll. Det är därför viktigare än någonsin att rösta EU-kritiskt i de nationella parlamentsvalen.

  SvaraRadera