torsdag 17 juli 2014

Somaliska Mona Walter läxar upp Erik Ullenhag

Erik Ullenhag är sedan länge känd för att ohämmat sprida floskler omkring sig, utan någon som helst kunskap eller intresse av att införskaffa någon sådan. I ett inlägg i den kristna tidningen Dagen, berättar somaliska Mona Walter om sina egna erfarenheter och krossar på punkt efter punkt Ullenhags överslätande och lögnaktiga beskrivningar av "myterna" kring islam. Till skillnad från vår floskelminister, vet hon vad hon talar om, då hon har erfarenheter av att vara muslim i både Somalia och Sverige, och framför allt av att sedan vända denna religion ryggen, för att först avvisa all religion och slutligen bli kristen. Varje invånare i Europa borde läsa hela hennes inlägg och jag lägger här upp några avsnitt, vars innehåll vi känner igen från andra sanningssägare, som exempelvis Ayaan Hirsi Ali."Ullenhags debattartikel är anmärkningsvärd på flera punkter. Det första man reagerar på är att statsrådet uppvisar inte bara tecken på naivitet, utan också på en viss okunnighet om islam som lära, religion och politisk ideologi. Av en integrationsminister och jurist borde man kunna vänta sig mer."

"Det stämmer att det sprids en negativ bild av islam, men då borde man fråga sig i stället; varför sprids det en negativ bild av islam? Det steget i resonemanget verkar Ullenhag inte ha tagit."

"Ullenhag skriver: ”Islam och muslimer ses som ett hot. Rena myter sprids om hur muslimer har som plan att ta över Europa och skapa ett ’Eurabia’, bland annat genom att föda många barn.” Men det var just det som jag själv hörde imamerna predika i Göteborgs moskéer. Det är ingen myt, Erik Ullenhag! Imamerna talade om för oss att vi inte skulle beblanda oss med kaffersamhället (det vill säga det svenska), att vi skulle föda så många barn vi kunde och få så många släktingar som möjligt att flytta hit just med det uttalade målet att islamisera Sverige. Inte med vapen, utan genom barnafödande och invandring bli landets majoritet. Och samma uttalade strategi har man i samtliga västländer.""Det jag fann var att islam just är en primitiv religion och fullständigt omöjlig att kombinera med demokrati."

Som sagt, Mona Walters korta inlägg krossar effektivt det nonsens som sprids av civilisationsfientliga politiker som Erik Ullenhag. Det borde läsas och spridas så mycket det bara är möjligt, då vi dagligen matas av förskönanden, dumheter och rena lögner.


23 kommentarer:

 1. "Imamerna talade om för oss att vi inte skulle beblanda oss med kaffersamhället (det vill säga det svenska),"

  Sveriges Imam Förbund har följande råd på sin sajt:

  "Förtydligande av den viktiga regeln: Det är haraam att ta kuffaar som nära vänner och beskyddare."

  Kuffaar är icke-muslimer.

  Per Gudmundson uppmärksammade för övrigt att Sveriges Imam Förbund har fått statliga bidrag för att bekämpa islamofobi.

  -

  Jag undrar om Erik Ullenhag är troende? Sam Harris har gjort en intressant observation om sekulära liberaler och muslimska fundamentalister. Jag tror att han har rätt:
  Youtube-klipp 1
  Youtube-klipp 2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, han tror nog inte på så mycket överhuvudtaget...Känns mest som en karriärist. Hans uttalanden kommer ju knappast ur någon sorts engagemang - då skulle de vara mer genomarbetade och mindre floskeltyngda.

   Radera
  2. Det är också precis min bild av Ullenhag, han är en välutbildad politisk streber som inte alls är korkad utan lika skärpt och välutbildad som många av Hitlers närmaste män som t.ex. dr. Goebbels, arkitekterna Speer och Rosenberg, agronomen Heinrich Himmler m.fl. Vid Nürnbergrättegången gjordes intelligenstester som visade att många nazihöjdarna hade ett IQ högt över genomsnittet, en av dem var Rudolf Hess. Om strebern Ullenhag levt i Tyskland på 30-talet hade han med 90 % säkerhet varit en hängiven nazist men inte pga av idéologisk övertygelse utan pga av den politiska och ekonomiska lönsamheten. Sådana nyttiga idioter finns i alla samhällen och i alla tidsepoker.

   Stig   Radera
 2. Bra att Walter kritiserar islam, men det är inte bra att hon gör det i Sverige. Hon kan lika bra skriva från Somalia där hon hör hemma. Vi har sekulära organisationer i Sverige som är fullt kapabla att ta strid med islam och vi behöver inga somalier till det.
  Om vi ska godkänna alla kristna invandrare och bara stoppa de muslimska kommer vi att översvämmas i alla fall. Om SD och Pingstkyrkan vill ha hit kristna kan de se på Södertälje och dra lärdom av den katastrof som de kristna invandrarna har inneburit för den staden. SD borde förresten ha lärt sig av den näsbrännan de fick när de tog in de kristna syrierna i partiet. Det slutade i katastrof det också.
  Att pingstvännerna letar nya medlemmar bland invandrarna är förståeligt men varför ska SD gulla med invandrare. Är det för att passa Israel som söker stöd för sin politik? Eller är det så simpelt som att SD flörtar med vissa invandrare för att få deras röster?
  /J_B

  SvaraRadera
  Svar
  1. I detta fall har hennes bakgrund dock en extra tyngd eftersom hon uppenbarligen vet vad hon talar om. Hon kan inte heller lika lätt avfärdas som "rasist" eller "islamofob", vilket annars skulle ha blivit ryggmärgsreflexen. Klart att vi inte behöver ta in en stor mängd kristna invandrare från hela världen, men det kan vara värt att lyssna på denna kvinna iallafall.

   Radera
  2. Nu tycker jag du är väl hård mot henne. Det finns absolut ingen anledning för henne att flytta tillbaks om hon nu inte vill det själv förstås. Läs gärna: http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2416070-att-bli-integrerad-i-sverige-gar-hur-bra-som-helst / Charlotte

   Radera
  3. Charlotte - Walter är modig och intelligent och jag har inget emot hennes person. Att hon lämnat islam och därmed delvis den somaliska kulturen gör henne lättare att integrera i det svenska samhället. Men - den bostad hon då bor i eller det jobb hon får skulle kunna besättas av en arbetslös och bostadslös svensk.
   TOBBE - Hon är absolut värd att lyssna till och hennes kritik av islam är hård men rättvis. Det jag vänder mig mot är att vårt motstånd mot invandringen ska inskränka sig till kritik mot en av invandrarnas religioner. Det splittrar och försvagar det redan svaga motstånd som vårt folk är mäktigt att prestera. Vi kan använda hennes kritik men den får inte tränga ut den grundläggande frågan, nämligen att vi vill ha kvar vårt svenska Sverige. /J_B

   Radera
  4. "Om SD och Pingstkyrkan vill ha hit kristna kan de se på Södertälje och dra lärdom av den katastrof som de kristna invandrarna har inneburit för den staden."

   Tobbes inlägg handlar om en invandrare som ger Ullenhag förödande kritik, men i vissas värld så ska tydligen även sådant vändas mot SD... Det är så patetiskt. Man kan ju fråga sig hur du överhuvudtaget lyckades få in SD i ditt resonemang. Har du några som helst belägg för att SD "vill ha hit kristna"?

   Radera
  5. Jag tycker just kristna flyktingar är sådana som vi i FÖRSTA hand ta emot, för 1) de är mest utsatta just nu, och 2) de skulle ha otroligt mycket lättare att anpassa sig, för de är inte så genomsyrade av hat som muslimer är

   Ulf Claesson, Göteborg

   Radera
  6. Visst, självklart ska vi inte ta emot en enda muslim. Vi ska dock vara oerhört restriktiva även med övriga, anser också jag. En marginell skara av kulturellt likartade med hög kompetens kan tänkas.

   Radera
  7. "med hög kompetens"? 60 % av invandrarna i Sverige är överkvalificerade för det yrke de innehar här.

   Radera
  8. Tack Tobbe, håller med dig till hundra procent.

   Radera
  9. TOBBE - Helt överens med dig /J_B

   Radera
  10. Här säger den svenskfientliga SD ledare Jimmie att han är helt ok med att ta emot tiotusentals kristna araber i utbyte mot deras röster...
   http://www.youtube.com/watch?v=Rd_UrCD01ac

   Radera
 3. Det intressanta med Mona Walter är ju att hon kunde komma till ett sådant kraftfullt tillbakavisande av Islam genom att jämföra Nya Testamentets evangelier om Jesus Kristus och Koranens berättelser. Endast så kan Islam bekämpas - genom att man börjar respektera kulturen i det kristna Europa som under 2.000 år har skapat vår sjukhus, våra ålderdomshem, våra barnhem, praktiskt taget all ursprunglig viktig vetenskap, vårt välstånd, vår musik, vår konst, etc, etc.
  I jämförelse med detta är ateismen fullkomligt tom och innehållslös, även om de gärna hävdar att det är de som står för framåtskridandet.
  Jag har själv varit ateist under större delen av mitt, åtminstone till jag blev 45, så jag vet ungefär vad det innebär.
  Sam Harris är ateist, jag skulle tro en judisk liberal ateist (judarna i Israel är till 85 % ateister) och därför blir hela hans kritik av Islam tämligen tandlös och uppgiven. Karriärambitioner är nog en del av (om än inte hela) förklaringen till hans talförhet - och såtillvida har Tobbe rätt.
  Jesus lärde att man skall älska sina fiender och be för dem som förföljer en. Mohammed lärde att man skall döda alla dem som inte tror som dem. Det är så frågan står. Man kan inte bekämpa Islam genom att hävda att världen har kommit till genom en slump och att det inte finns någon mening med ens liv. Det är heltokigt. Man skulle önska att fler människor gjorde sig besväret att vända på lite flera stenar - precis som Mona Walter gjort.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag syftade där dock på Erik U. Ayaan Hirsi Ali är däremot, så vitt jag vet, idag ateist och har en hel del intressanta kommentarer om islam.

   Radera
 4. Jag har mycket stor respekt för ateisten Ayaan Hirsi Ali, vars alla böcker jag läst. Hyperintelligent, hederlig och modig. Jag har också mycket stor respekt för dig, Tobbe, som är ateist, och som kan beskrivas med samma ord.
  Men Ayaan Hirsi Ali beklagar ofta att de västerländska människorna inte värnar sin kristna syn, eftersom hon insett vad detta betyder:
  Islam kan inte övervinnas om inte människorna i Västerlandet börjar känna stolthet över sitt kristna arv och är beredda att försvara det.
  Byggandet av det moderna samhället byggt på människans samvete började med Jesus, genom vars lära lärde ut att kroppsligt arbete och praktisk och teoretisk kunskap var något fint och eftersträvansvärt. Denna kombination av arbete och tanke gav upphov till modern vetenskap med början med Ockhams principer för vetenskapligt tänkande någon gång i övergången på 12 - 1300-talet.
  Den moderna vetenskapen började inte med ateisterna under Upplysningstiden.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 5. Min syn är att Kristendomen lagt grunden för det vi ser händer idag i hela västvärlden. Man ska vända andra kinden till, alla är lika mycket värda, man ska tänka på sin nästa som på sig själv, osv. samtidigt gör Kristendomen oss svaga eftersom vi ju bara genom tron kommer till himmelen, vad vi gör spelar mindre roll. Det är tron som är det viktiga.

  Kristendomen gör oss människor rotlösa. Det är inte generationerna före oss, deras arbete, vår hembygd, våra gärningar, värnandet om det nära och det egna, som står i fokus utan Kristendomen är i grunden globalistisk. Det går precis lika bra med en Somalier som en svensk, alla är vi guds barn. Så självklart ska en god kristen gömma flyktingar. Här ligger också faran.

  Vi måste för att kunna stå emot mångkultur och massinvandring börja hitta våra rötter. Känna att vi hör samman med våra förfäder men också med kommande generationer och att vi ska förvalta det vi tillsammans fått ärva och göra det bättre till våra efterkommande. Här hjälper inte Kristendomen för där är det fint att ge bort men fult att jobba för det egna intresset.

  Lyssnar tre ggr i veckan på detta radioprogram. Lär mig nya saker varje gång som jag aldrig trodde ens fanns eller visste om.

  http://www.redicecreations.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den länken. Man måste skydda sitt land, om man vill ha det kvar. Vissa saker förändras aldrig.

   Mer om det metafysiska:
   http://gosai.com/writings/jiva-tattva

   Mk-idéerna är hänsynslösa mot länken till det förflutna vi är beroende av, och som definierar norden. Man behöver inte ens gå särskilt långt tillbaka, det räcker med några årtionden för att se vilka destruktiva och onödiga förändringar som skett. Sen att vissa väljer att paketera detta som intressanta och visionära möjligheter är ett annat kapitel.

   Radera
 6. Intressant att ta del av Mona Walter´s upplevelser. Men det finns ett teknisk fråga: vilken utgåva av Koranen hänvisar hon till? Den utgåva som många använder är ju K. V. Zetterstéens, tredje oförändrade upplaga. Och då stämmer inte flertalet "suror" eller ""verser" som Mona anger. Utgåvan av Koranen borde framgå när man hänvisar till den..

  SvaraRadera
 7. Jag tycker verkligen synd om muslimer, deras barn slaktas dagligen av USA/Israel drönare och terror attacker, muslimerna är efterblivna, inavlade, okunniga utöver deras naturliga problem så förstörs deras liv av terrororganisationer som skapas av USA/Israel/Storbritannien... Sedan kallas det terrorister av okunniga vita människor i väst som bara är glada att de har fått möjlighet att hata en annan grupp.

  Al-Qaida som alla vat antar jag skapades av Bin Laden som tränades av CIA. Al-Nusra skapads också av Al-Qaida.

  ISIS skapades av Mossad/CIA deras ledare tränades ett år av Mossad.

  "Operation Hornets Nest: Alleged Snowden document says US/UK/Israel are behind ISIS"
  http://topconservativenews.com/2014/07/operation-hornets-nest-alleged-snowden-document-says-usukisrael-are-behind-isis/

  Hamas skapades och stöddes av Israel som motvikt till PLO.
  http://globalresearch.ca/articles/ZER403A.html

  SvaraRadera
 8. Fast skulle vara mer intressant om fler som haft somalisk bakgrund faktiskt skulle ha uttala sig, eller är det bara när man uttalar sig islamofobiskt som ni blir våta i byxorna? Eftersom hon idag inte är en aktiv muslim, så kan inte hennes subjektiva åsikter ha tolkningsföreträde framför oss andra aktiva muslimer idag när det kommer till etik & moral inom religionen. Som jag förstått har hennes liv och hur hon uppfattade sin kultur präglat hennes syn på islam när det i min mening borde kunna särskiljas.

  SvaraRadera
 9. Snälla sluta dra upp islamister/fanatiker och deras åsikter. Det är som att uppmärksamma högerextremister och konstantera att hela den kaukasiska rasen är på det viset. Ni lever i en bubbla. Extremism och fanatism av all form är dåligt för männskligheten.

  SvaraRadera