fredag 29 augusti 2014

Dagens bild: Valaffisch FI


Igår tittade vi på en valaffisch för Folkpartiet Stockholm, där en bild av en mycket fin människa med ett mycket fint budskap skulle ta partiet över 6%. Idag ska vi lämna flosklernas förlovade land och bege oss in i det totala vansinnet, eller som de kallar sig själva: Feministiskt Initiativ:
Hur man än ser på det, spelar detta budskap ingen större roll. FI kommer troligen inte in i riksdagen, än mindre in i regeringen. Istället kommer Miljöpartiet som vanligt garantera att inflödet från Afrika och Mellanöstern maximeras. Vi rör oss nu i ganska rask takt mot avgrunden, och många menar att det är lika bra det, så vi får själva kollapsen avklarad och kan börja återbyggandet desto tidigare.

Twitter
7 kommentarer:

 1. Man får en otäck känsla i magen,som en mardröm du kommer inte undan,de etablissemanget har bestämnt sig.Landet som en 70 åring minns det skall bort!

  SvaraRadera
 2. Undrar hur dom tänkt finansiera det kalaset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De svarar nog som de brukar när de någon gång får frågor om praktiska lösningar och finansiering: att sådana detaljer har de faktiskt inte tid att arbeta med.

   Radera
  2. Dom ser nog budget som en manlig härskarteknik.

   Radera
 3. Det är en inte säkert att det blir någon kollaps. Kanske får vi "bara" ett scenario där vi dras allt längre ner i gyttjan. Vi kommer bli ett land liknande Brasilien eller USA i vissa delar, där samhällsklasserna är rasligt stratifierade - med svarta i botten, bruna i mitten och en hatad vit minoritet i toppen.

  Medelklassen kommer minska drastiskt, de som idag har okvalificerade jobb kommer att få kämpa hårt i fattigdom bara för att klara dagen. Större delen av befolkningen kommer inte ha tillgång till någon sjukvård att tala om, eller iallafall inte ha möjlighet att betala för den. Anhöriga (sjuka/gamla) kommer majoriteten vårda i hemmet.

  Utanförskapsområdena kommer att bli extremt våldsamma ställen dit polisen endast skickar specialstyrkor (som brasilianska BOPE) för att rensa upp när våldet hotar att sprida sig utanför kåkstäderna. Den fattigaste delen kommer att leva och dö i något som mer liknar sådant som vi är vana vid att se från Haiti eller Indien.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta kommer dock inte ske hastig och över en natt, utan gradvis under en längre period - knappt märkbart från år till år - där vi svenskar om en 20-30-40 år kollektivt kommer att klia oss i huvudet och fråga oss:"vad fan hände egentligen!".

   /Fredrik H

   Radera
 4. Det scenario vi nu genomlever är över all förståelse. Reinfeldts nyliberla och värderelativa thatcherism i apokalyptisk symbios med vänsterns extrema strävanden att bli en solidarisk stormakt.

  Vänstern tar ju inget samhällsansvar och tänker enkom kring problemet utfrån ordspråket "finns det hjärterum så finns det stjärterum".

  SvaraRadera