torsdag 28 augusti 2014

Dagens bild: Valaffisch för FolkpartietOvanstående bild har jag inte på något sätt manipulerat, utan det är en alldeles äkta valaffisch som Folkpartiet utformat för att attrahera så många väljare som möjligt. Nu är svensken, och i synnerhet folkpartisten, ofta en outgrundlig varelse politiskt, men är ovanstående individ och "budskap" verkligen de absolut ultimata magneterna?

På vår sida skämtar vi gärna om Erik Ullenhag och hans aldrig sinande ström av floskler. Det skulle dock vara mycket intressant att veta hur alliansväljare egentligen ser på honom. Uppenbarligen tyckte iallafall Folkpartiet i Stockholm att denne man borde vara ett rejält dragplåster. Bilden spreds med texten:


Självklart delar jag gärna, eftersom jag tycker affischen är underbar. Jag är också nyfiken på reaktionerna på Twitter. Erik Ullenhag lämnar där gärna någon floskel med jämna mellanrum, som nästan undantagslöst får en mängd elaka kommentarer, och inte en enda uppmuntrande. Kommer nu denna affisch åtminstone att få ett litet glatt tillrop?

Twitter


8 kommentarer:

 1. När jag flanerat på Södermalm och sett affischer med Ullenhag och Ohlsson, så har de alltid haft ett antal klistermärken påklistrade, för att förlöjliga personerna. Detta är också helt riktigt enligt mig, därför uttalanden så som "Ja till invandring. Nej till rasism", är patetiska. Blotta namnen Ullenhag och Ohlsson klingar mycket illa i mina öron.

  / Magne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lägger till Malmström.

   Radera
 2. Ullenhag tillhör gruppen av märkliga människor som är omöjliga att parodiera.

  Vilka proinvandringsstolligheter som helst kan klistras på honom och det uppstår alltid den där konstiga känslan av att "javisst kan han ha sagt så".

  SvaraRadera
 3. Nyligen höll alliansens ledare Reinfeldt ett av historiens mest bisarra valtal på Norrmalmstorg.

  Reinfeldt var bitvis föredömligt ärlig denna gång. Borta var hänvisningarna till den gamla vanliga söndermanipulerade statistiken som framställt invandringen som en ren vinstaffär. Pengarna är slut, var istället budskapet, det finns inget längre något budgetutrymme för reformer. Att vara en "humanitär stormakt", att stärka vår ställning som EU:s största asylland går före försvar, före skola, före sjukvård, ja, före allt annat.

  Reinfeldt vädjade därefter om tålamod, han vädjade till folket att öppna sina hjärtan. Dvs öppna våra plånböcker.

  I Älvsbyn har vi en av alliansens medarbetare, Folkpartiets ordförande (2a på vallistan) Lars-Ingvar Wendt. Folkpartiet driver den sk "arbetslinjen" precis som alliansen i övrigt.

  Lustigt nog så har Lars-Ingvar Wendt inget arbete trots att han är fullt frisk och arbetsför. Lars-Ingvar Wendt vill helt enkelt inte arbeta utan lever på statligt bidrag som försvaret betalar ut (till de som försvaret ej längre har pengar att ha anställda).

  På detta sätt så dräneras både statskassan och försvarets kassa av folkpartisten som ej vill arbeta (eller ens söka arbete).

  Folkpartisten Lars-Ingvar Wendt är också en av alla de som stödjer Alliansens massinvandring.
  Det blir en lite lustig situation med en folkpartist som lever på bidrag och importerar ännu fler bidragstagare.

  Lars-Ingvar Wendt skulle mycket gärna kunna ta ett enkelt arbete som skogshuggare, chaufför, kommunalarbetare eller något annat i linje med den "arbetslinje" han själv driver.

  Skulle Lars-Ingvar Wendt inte få något vanligt arbete utan förblir arbetslös, så är det inte mer rättvist än att han själv får ingå i FAS 3, den förvaring för långtidsarbetslösa som han själv varit med om att skapa.

  Hyckleriet inom folkpartiet och alliansen har tydligen inga gränser.

  SvaraRadera
 4. Så det betyder att om man säger nej till asyl- och anhöriginvandring i dagens omfattning då är man rasist?

  Då vill jag använda samma grepp som Myten

  Ja till en pension att kunna leva på
  Nej till asyl- och anhöriginvandring

  SvaraRadera
 5. Nej till Hitler. Ja till hallonglass.

  SvaraRadera
 6. Ullenhag är extra vämjelig som den produkt av den politiska adelskalendern han är. Illa nog att han inte kan prestera något som helst nytänkande men att bli minister för att nollans farsa är folkpartipamp blir bara för mycket. Lika illa med Annie Lööf för den delen.

  SvaraRadera
 7. Nej till hitler, ja till hallonglass hahaha... jag är alliansväljare men tycker inte om Ullenhag alls. Han ljuger ju om det mesta, som sin sida eller sandviken. Ändå anses han så bra i etablissemanget och lanseras som stark partiledarkandidat. Be drö vligt. Jag röstar kd men funderar på att proteströsta på sd till riksdagen. I kommun/landsting blir det kd.

  SvaraRadera