lördag 6 september 2014

Dagens citat: Matthew Olsen


"Jihadistgruppen Islamiska staten utgör ett större hot för Europa än för USA, eftersom många av extremisterna har europeiska pass. Och det handlar om ett ganska omedelbart förestående hot."


Imam Fawaz, som rekryterat till jihad och mord i landet,
visar nöjd upp sitt nederländska pass.

Chefen för USA:s nationella terroristbekämpningscenter (NCTC) bekräftar det som vi väl är många som misstänker. För närvarande utgör gruppen naturligtvis det största hotet mot befolkningen i den egna regionen, men när det gäller attentat i Väst, är Europa lockande.

Aftonbladet (TT-AFP)

Terrorister må motivera sina aktioner med att den ena eller andra europeiska nationen finns på plats i exempelvis Afghanistan, men jag tror personligen att det även handlar om att det finns en särskild tillfredsställelse i att utföra attentat i just det land där de har bott. Deras europeiska pass ger dem också en möjlighet att åka till USA, men det är oändligt mycket lättare att ta sig in i och runt i Europa.

Vår egen självmordsbombare Taimour Abdulwahab bodde sedan ett antal år i Storbritannien, men reste tillbaka till just Sverige, landet som tog emot honom som 11-åring från Irak, för att spränga människor i Stockholm. Han hade lika gärna kunnat göra detta i London, exempelvis motiverat med Storbritanniens närvaro i Irak, men det skulle ske i Sverige, ett val som jag tror har mindre med Lars Vilks eller svenskar i Afghanistan att göra, och mer med hans vistelse här.


1 kommentar:

  1. Tobbe, jag har ju läst dig och andra bloggare i många år men har egentligen aldrig kommit fram till vad som måste ske innan vi får en vindkantring i Sveriges politik. Vad tror du explicit måste ske inom landet innan vi får en politisk situation som möjliggör en omsvängning samt hur långt vort teor du detta är? Mvh A

    SvaraRadera