fredag 26 september 2014

Dagens citat: Veronica Palm (s)


"Jo, jag är både feminist och antirasist (och för ett fritt Palestina och mot tvångsäktenskap). Och jag är stolt över det."
Twitter


En av Socialdemokraternas mest otåliga karriärister har gjort en politisk analys, vars vikt och angelägenhet gjorde att den inte kunde undanhållas massan. Observera att tweeten ifråga inte heller var, som man kan tro, ett svar på något, utan ett helt spontant budskap.

Socialdemokraterna har fortfarande en frapperande oförmåga att locka intelligenta och bildade personer till organisationen. Eftersom partiet förblir landets största, är denna brist på begåvade företrädare något av ett demokratiskt problem, då man bland dessa människor sedan plockar exempelvis ministrar.
10 kommentarer:

 1. Jag personligen anser att de epitet hon räknade upp är sådant jag själv står för.

  Det stora samhällsproblemet är att begreppens innehåll byts ut hit och dit. Exakta definitioner av begreppens innebörd är nödvändigt för att föra meningsfulla samtal.

  Dagens pseudodebatter i MSM förs av självgoda nollor som skriker förolämpningar mot sina politiska motståndare.

  Ett typiskt "debattprogram" i TV består av en vettig person och en publik av "vrålapor" som får hållas efter de avbrutit den ende vettige mitt i en mening.
  Det liknar mest elak mobbning på skolgården.

  SvaraRadera
 2. Jaha, Veronica Palm vill alltså inte att kvinnor ska förtryckas (såvida de inte är muslimor som gott kan stängs in i en religiös tvångströja kallad hijab, niqab eller burka) och hon vill inte diskriminera folk pga av hudfärg eller religion. Hon är för ett fritt Palestina (kollosalt originellt inom vänstern...) och motsåndare till kvinnoslaveri och systematisk våldtäkt dvs tvångsäktenskap. Och detta är hon STOLT ÖVER som om det vore väl genomtänkta grejer och inte självklarheter.

  SvaraRadera
 3. Veronica Palm är väldigt söt - och troligtvis väldigt medveten om detta och något hon är stolt över. Men det kan hon ju inte säga - eftersom sådant är fult att öppet säga, även om man känner så.
  Denna "söthet" skapar oerhörda fördelar i karriären, och det känner hon säkert också till men låtsas inte om.
  "Manssamhälle", "patriarkala strukturer", "feminist". Jo, pyttsan det tror vi på när vi vill. Veronica Palm vet nog hur hon skall ta sig fram även i brist på begåvning och kompetens.

  SvaraRadera
 4. Antirasist, för fri invandring
  Jag är för fred på jorden, ka jag bli statsminsiter?

  SvaraRadera
 5. Social konstruktion26 september 2014 22:46

  Veronica Palm hade 0,4 på högskoleprovet, då är man inte särskilt smart. Själv hade jag 1,9 vilket retar mig än i dag.

  SvaraRadera
 6. Ja herre je Sven Olof Joachim, vad du ställde till det.

  SvaraRadera
 7. "..oförmåga att locka intelligenta och bildade personer till organisationen". Brukar vara ett säkert tecken på en döende organisation

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men det går för långsamt...

   Radera