söndag 7 september 2014

Dagens hatkrönika mot SD...och Sjöbo.


Lars Klint

Som sagt, varje dag fram till valet kommer det att publiceras ett antal krönikor om varför man inte ska rösta på Sverigedemokraterna. Igår stod Jenny Madestam för det kanske mest komiska försöket, genom att utlova anledningar till att rösta på dels SD, dels FI, men ändå landa i ett förlöjligande av det förstnämnda och en översvallande hyllning av det senare.

Idag bjuder Kvällspostens Lars Klint, ett för mig tidigare okänt namn, på ett mycket förvirrat och osammanhängande alster. Budskapet är som vanligt att det är fel att lägga sin röst på SD, men texten tar märkliga vägar för att komma dit, och Sjöbo får av någon anledning en central plats. Lars Klint, trots att han är en så fin människa med god värdegrund, har nära till att yttra sig nedsättande och förlöjliga andra människor:

"Nu får det vara nog. Släng ut dom.
Med den parollen gick svinabonden och det centerpartistiska kommunalrådet Sven-Olle Olsson i Sjöbo till attack mot de främmande inslag i svensk kultur som den hotande invandringen svarade för. Enligt honom och hans lilla värld."

Eftersom Sven-Olle Olsson ville genomföra en folkomröstning om flyktingmottagande i kommunen, vilket det faktiskt handlade om, är det viktigt för Klint att benämna honom "svinabonden", vilket låter lite sämre än det mer normala "lantbrukare". Observera också att Sven-Olle Olsson därför måste ha haft "sin lilla värld", till skillnad från den stora och upplysta som Klint antagligen anser kännetecknar honom själv, och som ofelbart leder till att man är för massinvandring och ser ner på sverigedemokrater, för att inte tala om "svinabönder".

Det här med griskopplingen verkar viktigt för Klint, för det återkommer ännu en gång i texten:

"Sven-Olle, hans grisstam och politiska ambitioner tynade bort."Sven-Olle Olsson var både bonde och
lokalpolitiker, något som tydligen ska
vara löjeväckande och viktigt att framhålla.

Vad kallar du dig själv, Lars? Journalist? Det är kåren som alltid hamnar lägst när det gäller förtroende bland befolkningen, på goda grunder. Det gäller nu att få ihop det här med Sverigedemokraterna och naturligtvis också föra in "rasism" och "nazism":

"Så där 15 mil därifrån, i Sölvesborg började den unga studiebegåvningen Jimmie Åkesson växa till sig. Han var tolv år när Sven-Olle bildade sitt invandrarfientliga lokalparti. "Sjöbo visar vägen", blev senare en slogan som Sverigedemokraterna använde flitigt."

"Sjöbo har sedan 26 år tillbaka ett genuint rykte som ett av rasismens starka fästen. Nu bor dessutom nazistledaren för Svenskarnas parti, Stefan Jacobsson på orten.
Men det finns många andra yttringar och personer som utmärkt just Skåne för rasism.
Under 80-talet härjade Carl P Herslow med sitt Skåneparti, där fri sprit och ett rabiat muslimhat var de bärande politiska idéerna. Han hade ett par mandatperioder i Malmös kommunfullmäktige och driver fortfarande sina kampanjer, huvudsakligen genom sin närradiostation.

I Klippan bildades brutala nazistiska grupperingar på 90-talet. Det utmynnade i grova våldsbrott och mord mot unga asylsökande."

Klints uppsats spretar åt alla håll och helt lösryckt kommer sedan:

"Sedan 90-talet har förstås också danska Framstegspartiets framgångar inneburit ett uppsving och ett stöd för svensk främlingsfientlighet.
Jimmie Åkessons uttrycker ofta sin beundran för Pia Kjærsgaard."

Och det är förfärligt för att Klint själv just sagt att det danska partiet är "främlingsfientligt"? Nåväl, Lars Klint sträcker sig dock så långt att inte enbart stödja sig på sig själv, utan citerar sedan sin frände "författaren och kulturjournalisten" Per Svensson, som nyligen släppt en bok med den närmast parodiska titeln "Vasakärven och järnröret, om den långa bruna skuggan från Lund". Klint är förstås lyrisk inför den likasinnades verk och lägger till en egen liten pekoral om mångfald, som jag tror vi hört förut:

"Han analyserar/dissekerar SD och Jimmie Åkesson. Bland annat Jimmie Åkessons motstånd mot den mångfald, vitalitet och de mervärden migration och invandring skänker samhället, och världen."

Klint avslutar sin krönika med textens kanske mest parodiska rader:

"Det är min uppfattning inför valet att en röst på Sverigedemokraterna är en röst för ett tråkigare, fattigare, farligare Sverige och omänskligare Sverige."

I verkligheten röstar nog de flesta sverigedemokrater på partiet just för att de inte vill se ett fattigare, omänskligare och inte minst farligare Sverige. Tyvärr hinner Klint aldrig utveckla hur massinvandringen gör landet tryggare.


5 kommentarer:

 1. "Tyvärr hinner Klint aldrig utveckla hur massinvandringen gör landet tryggare."

  Tack Tobbe, jag behövde verkligen det skrattet bland alla mina dagliga inblickar i ett samhälle vilket inte kan beskrivas som annat än sinnessjukt!

  SvaraRadera
 2. Vi som röstar på SD gör det för ett bättre, rikare, tryggare och mer sammanhållet Sverige.
  Dessutom - icke att förglömma - har människor bytt till SD från de gamla partierna för att dessa inte längre prioriterar sitt land eller folk.
  Vad gäller Sven-Olle Olsson: Han vågade sätta sig upp mot makteliten i Stockholm. Det tolererades inte. Denna skäck för att vanliga svenskar själva ville ta makten över sin framtid var det verkliga hotet.

  SvaraRadera
 3. Det är är texter jag kan tänka mig betala för att läsa, men jajustja, det gör jag ju redan ;) Nästa dusör kommer strax efter valet Tobbe.

  Stöd Tobbes medieblogg du också!

  SvaraRadera
 4. Lars Klint: SD bidrar till ett omänskligare Sverige
  Det är ju det jag har sagt hela tiden; SD kommer att få skulden för all skit
  Om inte SD hade funnits hade inte MP fått med sig nM på massinvandringen mot avgrunden, vilken kommer att göra Sverige omänskligare

  SvaraRadera
 5. Johan Westerholm har högt i tak i sitt kommentarsfält för att vara sosse; häromdagen hade 55 kommentarer på ett inlägg; nästan i klass med Avpixlat.
  Själv skrev jag följande nyligen apropå ingenting (haha, jag skojar, allting kretsar bara om en sak nu). Westerholm inser systemkollapsen, men vägrar ta till sig det uppenbara eftersom det är en sverigedemokratisk väg (jag vill inte säga lösning, för det är det inte, det finns nog inga lösningar längre):

  I senaste numret av Dagens Samhälle (nr 30) finns lägligt nog en stort uppslagen, floskelfylld artikel över två sidor (mest bild dock), som berättar
  att "Toppolitiker landet runt tar strid för ökad tolerans"
  att "oron [är] stor för att Sverigedemokraterna ska gå framåt ännu mer"
  att "alla står upp för ett generöst flyktingmottagande"
  att "Eskilstuna ska vara ett mångkulturellt samhälle och att vi är toleranta" och
  att "den kärvare inställning som kan finnas på vissa håll i samhället inte trängt in hos kommunledningarna"
  Det sista konstaterandet står Lars Stjernkvist, regeringens "flyktingtorped", för

  På sid 3 i samma nummer av Dagens samhälle:
  Rubrik:
  "Invandringen har ökat otryggheten"
  (citattecknen är utskrivna i rubriken)
  Saxat:
  "Den mest negativa effekten av invandring är att tryggheten minskat, anser kommunpolitikerna. Men bred samsyn råder kring flyktingmottagandet. SD står ensamma."
  "Politikerna har överlag en mer positiv syn än medborgarna. I avsnittet om invandring i den nya boken slår statsvetaren Andrej Kokkonen fast att de väljare som vill se en mer restriktiv invandrings- och flyktingpolitik "endast har ett parti att vända sig till för att få till stånd en förändring"."
  "Mest positiv har invandringen varit för kulturlivet, mest negativ för tryggheten."
  "Miljöpartister och vänsterpartister är mest entusiastiska över invandring och flyktingmottagande"
  "Andrej Kokkonen har en fundering utifrån kommunpolitikernas genomgående positiva syn på flyktingmottagande:
  -Hur kommer det sig då att det saknas så mycket kommunplatser för flyktingar? Den bristen rimmar ju inte med svaren på våra frågor. Hur ärligt har de svarat?"

  F ö märker jag att media (och även politiker) mer och mer slirar på begreppet flykting. De som "flyr för sina liv från kriget och mördandet i Syrien och Irak" är inte flyktingar enligt utlänningslagen, de är övriga skyddsbehövande (4kap2a§) och söker alltså inte asyl, de söker uppehållstillstånd
  (http://ledarsidorna.se/2014/09/lydiga-lakejer/)

  55 kommentarer:
  http://ledarsidorna.se/2014/08/systemhaveri-och-retoriska-modeller/

  SvaraRadera