lördag 6 september 2014

"Därför ska du missnöjesrösta"
Jenny Madestam lyfts ofta fram i tv-sofforna som statsvetare, en tung sådan. I två krönikor har hon gått igenom skäl till att rösta på Alliansen, respektive skäl till att rösta på de rödgröna. Detta kan hon förstås göra torrt, neutralt och sakligt, men i den tredje krönikan blir det intressant, för då ska hon nämligen ta upp skäl till att rösta på en tredje grupp, vad hon kallar att "missnöjesrösta", vilket i hennes värld alltså innebär Feministiskt Initiativ eller Sverigedemokraterna.

Till att börja med är begreppet "missnöjesröst" alltid något missvisande, då en röst på vilken opposition som helst i någon mån borde vara ett uttryck för missnöje med den rådande ordningen och den sittande regeringen. Att sedan separera FI, som öppet har gått ut med att de tänker rösta med en rödgrön regering villkorslöst, från det rödgröna blocket, är rent idiotiskt. En röst på FI är antingen bortkastad, parlamentariskt sett, eller blir en röst för den regering Stefan Löfven tänker bilda.

Efter att Jenny Madestam berättat lite om opinionsläget och resonerat kring varför de båda partierna är missnöjespartier, blir det spännande:

"Vad talar för att du ska rösta på FI eller SD?"

Hur ska en krönikör i Expressen kunna argumentera för båda dessa partier på ett lika gott sätt? Hur ska Jenny Madestam prisa SD lika mycket som FI, om hon vill fortsätta sitta i tv-soffor och skriva krönikor? Hon väljer förstås den enkla vägen, som sammanfattar all skildring vi ser av dessa båda partier dagligen, i all etablerad media:

"Du röstar på Fi för att Sverige är långt ifrån ”färdigt” med jämställdheten. Visst ligger vi i framkant internationellt i hur vi lever tillsammans, mellan kön och mellan olika etniciteter.
Sverige är ett liberalt och progressivt land. Men, det går för långsamt. Det finns en könsmaktsordning som innebär att män är normen och kvinnan undantaget. Män tjänar alltjämt mer än kvinnor inom allt för många sektorer. Män tar fortfarande ut för liten del av föräldraledigheten. Män är i majoritet i bolagsstyrelser. Män tar sig rätten att misshandla och våldta kvinnor. Utöver detta är Sverige långt ifrån förskonat från rasifiering.
Det finns betydligt mer att göra för att skapa verklig jämlikhet mellan människor. Fi är det parti som vill att jämställdhet mellan könen och allas lika värde ska genomsyra alla politikområden. Med Gudrun Schyman i täten kan en del av detta åstadkommas. Och kanske är det dags att den rosa rörelsen får göra avtryck på allvar så att Sverige kan fortsätta gå i täten för resten av världen."

Det lät fint. Låt oss höra om argumenten för SD:

"Vad talar för att du ska rösta på SD? Att du inte vill ha invandring till Sverige. Att du tror att svensk välfärd skulle överleva utan invandrad arbetskraft. Att du tror på ett parti som klagar över att Sverige inte klarar integrationen, samtidigt som partiet helt saknar integrationspolitik. Att du tycker att män som springer med järnrör på stan, och kvinnor som klär sig i nazibindlar, är lämpade att ha inflytande över svensk politik."

Tack för den analysen, Jenny. Du kommer nog fortsätta att bli inbjuden i värmen. Många av oss andra ser dig dock som ett lydigt redskap för etablissemanget och vi kommer inte att glömma lögnerna och vilka som bjöd på dem.


7 kommentarer:

 1. Utmärkt, som vanligt.
  Ibland bryr jag min tydligen ovanligt lilla SD-hjärna eftersom jag inte hittat svaret, med att undra varför alla säger samma sak. Det är ju aldrig något fyndigt, självkritiskt eller har någon som helst intellektuell höjd dessutom utan är bara epitet och fraser klippta ur en någon pamflett.
  Dessa kan man säga papegojor kan ju inte vara ointelligenta om ser till rent IQ. Jenny Madenstam ex. Hon satt säkert längst fram i skolan och var frökens favorit, höga betyg och en karriär som var självklar rakt upp.

  Men varför kan hon inte tänka själv. Varför har hon ingen självkritik utan låter som en papegoja utan att hon säger något tänkvärt överhuvudtaget. Allt det hon säger har sagts tusen och tusen gånger om. Och ändå gör vi inte som dom säger. Vi är som skåningarna, obegripliga.
  Jag hittar inga svar faktiskt.

  Sen är det väl så att hennes krönika lurar inte många som har börjat inse medias bedrägliga roll. Antingen är man fröken duktig och röstar på MP för en bättre värld eller så har man förstått att det som säger är en bluff som bara de med höga skattebetalda riksdagsledamotlöner tjänar på och då finns det ju ingen annan att rösta på än SD.
  Hälsn Pelle

  SvaraRadera
 2. Det intressanta är att hon inte förstår att hon säger motsatt sak mot vad hon vill säga. En missnöjesröst (=proteströst) måste ju definieras som en röst MOT etablissemanget. Och här visar hon ju (för alla som missade EU-valvakan, och tidningarnas rubriker efter denna) ännu en gång att Fi GILLAS av makten, medan SD starkt OGILLAS av den samma. Så vad blir budskapet till den som bara önskar proteströsta?

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Kan Jenny Madestam somna på kvällarna utan ett gnagande självförakt en känsla av hyckla, nästanljuga, prostitution.
  Det vore konstigt. Varför finns det så många kvinnor som är kulturmarxister utan nåt konkret att komma med i debatten. Är det viljan att vara det goda moraliska fördedömet där varje godhetsfras ska malas. Värdegrund och människosyn, värdegrund och människosyn ...... värdegr.... o ... . Ibland kommer dock någon på en ny infallsvinkel och vips blir det 10 nya kröniker eller ledaresidor som låter Människosyn och värdegrund, männi..... o .v...

  Och så håller det på. Jag förstår att man vill tillhöra den goda sidan men kan det också vara så att en del kanske har en gnagande oro att de är inkvoterade och måste vara extra noga med visa att man är solidarisk mot makteliten.
  Eller hur är det Jenny, sover du bra på nätterna..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite skäms hon nog, för hon är troligen en fullt intelligent person, men kände här att hon inte hade något annat val än att skriva "järnrör" och "hakkors"...

   Radera
  2. Vad världens äldsta yrke är vet vi ju. Världens näst äldsta yrke sägs vara Romeo & Julia agenter. Men hennes text om SD är inte ett dugg förförisk. Den är bara platt och plump. Den andas därför "Härtill är jag nödd och tvungen" som Biskop Brask skrev. Det är tydligen vad som krävs för att få vara kvar i värmen.

   kung_och_fosterland

   Radera
 4. Ja, dumskallen Jenny har sannerligen gett oss SD-sympatisörer ännu ett skäl att rösta på SD genom sin stringenta och objektiva analys, men hon förstår det nog antagligen inte själv. Det enda etablerade media kommer att åstadkomma genom sina kampanjer och propaganda mot SD nu i valspurten är ju att mobilisera partiets sympatisörer ytterligare. Något som verkligen behövs, för även om SD mobiliserar som bäst i riksdagsvalet är de ändå det parti som lyckas sämst med sin mobilisering av riksdagspartierna. Bara 77 % av SD:s sympatisörer röstade i riksdagvalet 2010 mot t ex 93 % för Miljöpartiet.

  SvaraRadera
 5. Tobbe, har du påmint henne (Madestam) om löftet hon gav på twitter om att ta emot flyktingar i sitt hem? Hur går det med egentligen? Har hon flyktingar boende hos nu eller?

  SvaraRadera