lördag 20 september 2014

En liten ny våg av oförståelse, dumhet och hyckleri i AftonbladetDe senaste två dygnen har Aftonbladet gjort en liten kraftsamling för att överträffa Expressen i antal imbecilla hatkrönikor mot Sverigedemokraterna. Jag tänkte fokusera på tre, som kan sägas ha samma linje, och jag tror att skribenterna är fullständigt uppriktiga i sin oförståelse och inskränkthet. Det är trots allt inga insiktsfulla genier vi talar om.
Låt oss börja med Fredrik Virtanens epos från idag, kallat "Nej SD är inte offer - de är mobbarna". Eftersom han själv inte förmår lyfta sig över denna skolgårdsnivå, inleder han med att citera ett mejl han ska ha fått, som är en lagom utgångspunkt:

 "Det hjälpte inte med Era mobbnings­fasoner. Svenska folket valde Sverigedemokraterna. Mår Ni illa nu? Vad ska Ni skriva om nu då? Mera mobbning förstås. Med hälsning Yvonne."

Med dessa korta rader berättar Yvonne inte bara vad som faktiskt hände, utan vad som sedan följde, vilket dagens krönika från Virtanen ironiskt nog är ytterligare ett bevis på. Han börjar nu tröttna på att hans gränslösa generositet gentemot de mindre vetande SD-väljarna inte uppskattas och jämför sig där med en misshandlad kvinna:

"Jag har börjat ledsna. Jag har skrivit massvis med artiklar där jag försökt göra skillnad på det rasistiska partiet SD och deras väljare. Likt en misshandlad hustru har jag försökt försvara och förklara. 'Nä men han är snäll egentligen, han är bara orolig, han vill inte minska ­invandringen med 90 procent och låta krigsflyktingar dö i Medelhavet.' "

Det är ingenting beundransvärt i att skriva att väljarna inte vet vad de röstar på, istället för att ta journalisternas enda andra möjlighet och förklara att de alla är rasister. Virtanens taktik används av stora delar av vänstern, där SDs framgångar i själva verket beror på att högerpolitiken har lett till ökande klyftor och att SDs väljare egentligen vill ha vänsterpolitik, men är för dumma och fördomsfulla för att själva förstå det.

Det är uppenbarligen omöjligt att våga tänka tanken att just partiets profilfråga, eller varför inte hela partiprogrammet, kan vara det som lockar väljare. Efter valet har dock vissa undantag förekommit, exempelvis från den mer klartänkte Per Gudmundsson, som berörde ämnet i en kort men klockren ledare i onsdags. Vi ser hur Virtanen här öppnar för denna möjlighet, men eftersom han inte precis är någon Gudmundsson, blir det något dummare.

Ja, självklart vill SD-väljaren minska invandringen med 90% och gärna mer, då det är ett krav som knappast är okänt bland partiets anhängare. Att dessa flyktingar dör i havet är främst deras eget och smugglarnas fel. Vill man nödvändigtvis skylla detta på européer, och det är ju alltid viktigt, så kan Virtanen fråga Fredrik Reinfeldt, eller sin egen Stefan Löfven, varför de inte vill ha exempelvis asylkontor på plats. Deras svar har faktiskt varit att volymerna då skulle bli ohanterliga. De ser alltså smugglarna, deras båtar och Medelhavets döda som den enda spärr de kan tillåta sig. Det är moderater, socialdemokrater och miljöpartister som har makten över migrationspolitiken, medan SD inte har någonting att säga till om.

"Alla som röstade på SD ­visste vad de röstade på. Att påstå ­något annat är som att påstå att man inte fattade att nazister var nazister 1944.
Det spelar ingen roll hur kränkt och marginaliserad man upplever sig, att sparka nedåt är alltid helt ovärdigt. Det är inte de som är offer, det är invandrarna som är offren."

Stycket inleds som vanligt med en helt bisarr jämförelse, där det viktigaste var att få in "nazister". Sverigedemokrater kan för övrigt sägas vara de enda som visste vad de röstade på, jämfört med exempelvis de trogna kor som gick och lade sina valsedlar på Socialdemokraterna. Stefan Löfven vägrade att ge besked om vilka han skulle regera med, men att det nog skulle lösa sig. Nu ser vi att det inte riktigt var så lätt, och att hans väljare kan få en politik som genomförs tillsammans med alltifrån Folkpartiet till Vänsterpartiet. Ingen vet, och allra minst partiets väljare.

SDs väljare sparkar inte nedåt och de hatar inte invandrare. Att ifrågasätta Sveriges extrema invandringspolitik idag är inte bara nödvändigt, utan är i sanning att sparka uppåt; mot hela det samlade medie- och politikeretablissemanget. Den sista meningen är för övrigt inte lite generaliserande och nedlåtande. I sin totala blindhet och självgodhet fortsätter sedan Virtanen med "extrem", "rasistisk" och självklart "brunt".

"Sannolikt var inte 793 916 svenskar rasister innan de röstade på SD, men ­sedan gjorde de detta extrema val. Jag vägrar att tro att de är en­faldiga eller lurade, de valde med öppna ögon det enda rasistiska partiet.
För att skjuta undan skammen och ansvaret skyller man på media. Det skulle alltså vara medias fel att 800 000 människor röstade brunt. Det är nonsens. Det är inte Expressens fel att högt uppsatta SD-politiker näthatar invandrare och det är inte ­Dagens Ekos fel att Jimmie Åkesson spelar bort två knegarlöner på poker på en kväll."

Jag vet att motargumenten börjar bli enformiga, men det beror ju på att smutskastningen och flosklerna är det. SD är inte ett rasistiskt parti och uppfattas av etablissemanget endast som extremt därför att övriga riksdagspartier tillsammans bedriver en invandringspolitik som är just extrem, vilket en jämförelse med Europa visar. När Virtanen sedan visar upp den där typiska blindheten, som kommer av att mediefolket tror på sina egna lögner, måste jag återigen upprepa mig:

"Hade något annat parti drabbats av liknande skandaler skulle det partiet snart tyna bort. Medan SD:s väljare snarast ­verkar uppskatta järnrör, näthat, sexism och rasistiska politiker. SD belönades rikligt via valsedlarna."

Vi får dra en suck, som inte blir mindre av den sjukliga fixeringen vid ordet "järnrör". I verkligheten "drabbas" inte SD av 100 gånger fler "skandaler" än andra partier, bara för att Expressens sidor ger den bilden. Vi vet att Researchgruppen endast letar på sidor som attraherar sverigedemokrater, vi vet att de är på jakt efter just sverigedemokrater och vi vet att Expressen sedan samlar på sig uppgifter endast om sverigedemokrater, för att kunna portionera ut dessa över halva tidningen varje dag fram till valet. Har Virtanen glömt att det räcker med en dold mikrofon för att få höra rasistiska haranger från moderater? Har han inte hört talas om den tunge socialdemokraten som sexistiskt trakasserade en ung kvinna i MUF? Eller den folkpartistiske riksdagsmannen som beskylldes för sexuella trakasserier? Känner han inte till hur Vänsterpartiets Simon Fors mordhotade borgerliga politiker och skribenter på nätet? Nej, det är fullt möjligt att Fredrik Virtanen har glömt, eller aldrig sett vad andra partiers företrädare har för sig, eftersom han inte matas i stora bokstäver om det dagligen.

SDs väljare uppskattar inte rasistiska kommentarer på nätet, men vi tar dem för vad de är. En flera år gammal filmsnutt, eller idiotiska kommentarer på nätet, kommer aldrig att få oss att välja massinvandringens väg till ruinen.

Igår skrev samma tidnings Johanna Frändén en liten krönika, som är direkt löjeväckande i sin självmotsägelse och sitt hyckleri, inte minst då rubriken lyder "För varje verbal spya polariseras samtalet". Det finns ju en poäng i det påståendet, där vi kan se hur inte minst mediernas kampanjer mot SD leder till att dess företrädare hotas, torgmöten störs och riksdagen förvandlas till en ren sandlåda. Trots att Frändén alltså säger sig vara orolig för polarisering och "verbala spyor", bjuder hon själv snart på:

"Ett annat Sverige? Kanske det. Det här var i alla fall innan vi hade aspirerande folkvalda som jagade utlandsfödda med järnrör och fredagsstädade med hakkors på armen."

Jag skulle här själv inte använda ett ord som "spya", men ovanstående beskrivning var ju inte särskilt nyanserad eller ens sanningsenlig. Att några sekunders film visar tre personer som lyfter upp rör, har förvandlats till att de jagade folk med järnrör, har vi nog vant oss vid, men att de nu dessutom tydligen jagade utlandsfödda är någonting helt nytt, som kanske Frändén vill etablera som en ytterligare lite mer spännande version. Ändå kan hon, bara några rader längre ner, återigen oroa sig:

"Till slut får vi ett sammelsurium av pajkastning och vulgära utspel."

Fredrik Virtanen skrev som sagt det generaliserande och idiotiska "det är invandrarna som är offren", men vad dagens tre skribenter egentligen vill säga är att det är mest synd om de så kallade journalisterna, vilket sägs tydligast av Sanna Lundell, en auktoritet genom att vara dotter till Ulf Lundell och ha ett förhållande med Mikael Persbrandt. Hon inleder med en analys av valresultatet, som vi, för att vara snälla, kan kalla "personlig":
"Jag har vadat fram i mental gyttja sedan i söndags. Trodde aldrig att ett valresultat kunde förpassa mig till ett sådant handlingsförlamat mörker. Hade så gärna velat vara en sådan där person som känner slagkraftig vrede, genast vill vända blad och blicka framåt med kämpaglöd och ett nyväckt hopp. Jag är inte en sån person uppenbarligen. Jag stirrar hålögt, känner hopplös­heten rulla in, har diffusa smärtor i kroppen och vill helst bara sova. Kan bara inte begripa att livet bara fortsätter som om inget hade hänt. Att väderpresentatörerna ser glada ut när de får visa upp en stor gul sol, att det bakas bullar, delas ut post, hålls lektioner, körs bussar, städas gator, krattas löv och skrattas över en kaffe."

Egentligen är det fantastiskt att personer som förstår så lite, och dessutom befinner sig i det absoluta etablissemanget, kan få "diffusa smärtor" av ett valresultat. Det kommer jag själv inte ens att få om Maria Ferm blir integrationsminister. Hennes dåliga mående verkar bero på, liksom hos övriga mediekåren, att deras enträgna försök till folkbildning inte har fungerat och den obildade pöbeln inte har lytt instruktionerna:

"Att Sverigedemokraternas idévärld bottnar i rasism har jag och andra med mig stått och skrikit, viftat med röd flagg om och varnat för i flera år nu. För döva öron. Skygglappar. Förgäves. Eller så tycker folket plötsligt att det där med rasism och hat är sekundärt. Inte så viktigt. Viktigare med sakfrågor som gynnar den egna plånboken. Den enkla lösningen, dikotomin med en syndabock - invandringen, och den heder­liga godheten i form av en vit medelålders svensk man som måste skyddas."

Låt mig då ge en egen förklaring. Ert skrikande och flaggviftande är förgäves, därför att vi inte beundrar er, inte respekterar er och inte lyssnar på er. Redan genom att skriva "vit medelålders svensk man" gör du dig själv till åtlöje och förlorar all trovärdighet. Du framstår inte ett uns skarpare genom att mala på om att vårt partival handlar om "rasism och hat", "den enkla lösningen" och "en syndabock".

Det är både tragiskt och lovande att se hur etablerad media blir allt sämre och infantilare, medan den alternativa blir allt vassare.


14 kommentarer:

 1. Kanske om de för ett ögonblicks skull höll sig nyktra så skulle de förstå verkligheten

  SvaraRadera
 2. SD-väljarna förstår inte hur bra muslimsk invandring egentligen är. Muslimerna förstår inte Koranen när de våldtar, korsfäster och skär huvudet av folk med kniv! Alla organisationer av typen IS, Boko Haram, al Shabab, al-Qaida, Talibanerna, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, Hizb ut-Tahrir, Hizbollah, Ahrar al-Sham, Nusra Front, Liwa Fallujah Hauran, Saraya al-Jihad och Jabhat Thowar Souriya tolkar Koranen fel. Det gör Iran, Saudi, Jemen etc. också.

  Endast PK-eliten kan till fullo förstå att Islam är fredens religion och det sekulära svenska folkets framtid! (sarkasm)

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 3. Tack för den analysen Tobbe ;-) eftersom fulmedia går sotdöden till mötes fäktar de flesta krampaktigt i sina dödsryckningar!

  SvaraRadera
 4. Fordummingen innen MSM synes meg total. Er det så ille som det synes?

  SvaraRadera
 5. Dilemmat är, att de ifrågavarande journalisterna umgås med och vistas I en kontext där alla tycker lika. Då är det oerhört svårt att tolka omvärlden objektivt. Det blir ungefär som att åt ett Jehovas Vittne saga, att Gud bevisligen inte existerar. Det är en så otänkbar tanke, att den för just personen från den kontexten inte ens får existera. Kontexter är helt beroende av omgivning och världen uttolkas alltid ur den....Tala folk tillrätta i den situationen går inte. Det måste empirin stå för.

  SvaraRadera
 6. Känns också som att vi borde prata om att S växer bland lågutbildade. De känner sig väl svikna och söker enkla svar på svåra problem...

  https://pbs.twimg.com/media/BxhpIDGIcAAwRUh.png:large

  SvaraRadera
 7. Det är alltid upplysande att läsa dina funderingar och tankar, Tobbe. I går
  loggade jag in din sajt på jobbet, och därmed fick du 7 nya läsare, som
  leende och med välbehag tog del av din ironiska slakt av slaskmedia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det - det låter som en underbar arbetsplats!

   Radera
 8. Fredrik Virtanen, Johanna Frändén och Sanna Lundell resonerar precis som de bortkämda snorungar de de facto är, de glider ständigt på sanningen eller ljuger rakt av i ett allvarligt ämne som avgör om vi om tio år ska leva i ett välfärdssamhälle eller ett u-land. I ett relativt fredligt land eller i ett inbördeskrigsliknande tillstånd. När skottlossningarna, morden, överfallsrånen, våldtäkterna och bilbränderna blir vardagsmat i deras egna vita reservat kommer nog varningsklockorna att ringa i deras små huvuden men inte ens då är det pga av något sorts samhällsengagemang utan pga av samma egocentricitet och narcissism de lider av idag.

  Sanna Lundells floskeldränkta alster på Aftonlögnen är ju aldrig något annat än ett patetiskt försök att vara lika lyrisk och "rebelliskt insiktsfull" som sin far Ulf. Hennes tafatta försök att baka in ett politiskt budkap klingar som en förutsägbar svensktopps-slagdänga, helt utan glöd eller inre övertygelse. Hon är falsk rakt igenom men på ett så banalt sätt att man inte ens blir irriterad. Den som tar hennes krönikor på allvar måtte ligga på ett IQ som är ensiffrigt.

  "Det är både tragiskt och lovande att se hur etablerad media blir allt sämre och infantilare, medan den alternativa blir allt vassare."

  Intämmer till fullo! Jag har en blandad känsla av sorg och glädje över att kvällspressen gräver sin egen grav för jag minns och saknar den tiden då man kunde sitta på ett kafé och med intresse bläddra i Aftonbladet och kunna ta det deras artiklar på allvar. Men det var på 80-talet det... Idag vete tusan om jag inte hellre läser Proletären eller Jehovas vittnens Vakttornet. Det vore inte lika genant i alla fall.

  Stig

  SvaraRadera
 9. Till Fredrik Wirtanen, Aftonbladet, med flera.
  Du och dina kollegor inom Stockholmspressen kallar oss Sverigedemokrater båda för det ena och det andra.
  Först var vi främlingsfientliga, lågutbildade, sedan rasister och nu efter valet fascister, nazister, de bruna (är det för Ni tror att vi kletar ner oss med bajs eller syftar Ni på nazisternas skjortfärg i 1930-talets Tyskland) och nu senast mobbare.
  Alltså kom igen!!! Kan ni inte bättre. Tror ni att vi bryr oss. Det är bara ynkligt och patetiskt.
  Ni får ta fram det tunga artilleriet: Barnamördare, Våldtäktsmän/kvinnor, Pedofiler, Terrorister, Landsförrädare, Utomjordingar.
  Det ultimata skällsordet, som Ni kan ta till är: journalister eller anställda på Stockolmsmedia (tidningar och Radio/TV). Då skulle vi kanske känna oss förolämpade.
  Det kommer ändå inte att hjälpa, för vi kommer bara att bli fler och fler, som Egyptens gräshoppor, så länge som de andra sju partierna inte lyfter ett finger för att hindra den svenska skutan från att köra på grund.
  Vårt (de vanliga svenska medborgarna, som lever i verkligheten och inte som Ni i en fantasivärld) förtroende för Er, den ”Vita Eliten”, är lika med minus 100…
  En röst från folkdjupet,
  Gunnar Edlund, straffbeskattad pensionär.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Svensk Television PK propaganda AB,Getingsticket,Aftonpladdret, Svenska Vinalkisars Dagblad, Sveriges Ångradio, Sydsvenska Åsiktskorrektion Snällposten................Ursäkta jag måste till toa jag måste spy

  SvaraRadera