måndag 8 september 2014

Fridolins patetiska svar på SDs senaste film


För några dagar sedan började en ny film från Sverigedemokraterna att visas, vars huvudsyfte var att bemöta de eviga anklagelserna om rasism. Gustav Fridolin kände sig föranledd att spela in ett svar. Låt oss börja med att titta på det, där han inleder med att citera SDs film, vilket troligen ska visa att när han säger det, så är det på allvar, medan det ska hånas när det kommer från någon annan:
Till att börja med är det patetiskt att han ställer sig i Kärrtorp, med en inflikad påminnelse om just det, för att på något sätt koppla Sverigedemokraterna till en attack utförd av Svenska Motståndsrörelsen, en organisation som inte har någonting med SD att göra. Det var också en närmast unik händelse, medan SD-möten alltid störs och attackeras av vänsterelement, där säkerligen också ett antal miljöpartister ingår.

Det är också typiskt att han måste säga att filmen "prånglas ut", och det "på bästa sändningstid". Skulle Miljöpartiet välja att förlägga sin tv-reklam till 04.00, för att inte provocera oss som ogillar partiet?

Riktigt märkligt blir det när Fridolin påstår att han inte bryr sig om vilka åsikter Jimmie Åkesson har. Det är ett helt absurt uttalande från en politiker, särskilt från en miljöpartist om en sverigedemokrat. På sätt och vis kan det ändå ligga en viss sanning i det, då demoniseringen av SD har gjort att förslag och åsikter från partiet egentligen inte spelar någon större roll för andra partier. Det viktigaste är att "inte bli beroende av SD" och att alltid göra markeringar mot partiet, alldeles oavsett varför. Sedan har Fridolin naturligtvis som vanligt helt fel, likt övriga etablissemanget, när han definierar begränsningar av invandringen som rasism.

Ja, det ser ut som att antingen Miljöpartiet eller Sverigedemokraterna blir det tredje största partiet i riksdagen, men opinionen talar till SDs fördel. Det är dock troligare att MP kommer att bli regeringsunderlag och det är skrämmande på allvar, för det innebär att deras helt verklighetsfrämmande migrationspolitik kan skruvas upp ytterligare ett par snäpp.

Jag tänkte nu avsluta med att då visa den omtalade SD-filmen. Skälet till att visa klippen i denna ordning är främst att framhäva kontrasten, mellan en Gustav Fridolin, som framstår som osympatisk och sjuklig, och de tre individerna nedan:

Det kan tilläggas att Camilla, kvinnan i filmen, har fått motta en mängd hot efter att den släppts. Detta har också skett under skolbesök hon gjort, där angreppen ofta fokuserat på hennes etniska bakgrund, precis som vid den lilla twitter-historien som vi tittade på för ett tag sedan. Jag känner inte till om detta även drabbat filmens Marcus, men det skulle inte förvåna mig, med tanke på hur vänsterns "antirasister" tänker och agerar. Camilla visar själv några av reaktionerna här, vars avsändare aldrig kommer att letas upp av Thomas Mattsson.

7 kommentarer:

 1. Det finns en liten fin artikel på Nyheter24.

  http://nyheter24.se/blogg/6mannen/2013/03/28/hycklaren-fridolin/

  Gammal och kanske känd, men den tål att läsas igen...

  SvaraRadera
 2. Absolut bästa analysen av Kärrtorpkalabaliken:

  detopaverkadesinnet.blogspot.se/2013/12/flashback-linje-17s-demonstranter.html#comment-form

  SvaraRadera
 3. Prångla betyder bedriva otillbörlig handel och det kan knappast sägas vara aktuellt i detta fall. På tal om otillbörlig handel så är tillhör väl MP(K) de största kohandlarna.

  SvaraRadera
 4. Man skulle skrattat år det.............om man inte visste att de dumma Svenskarna går på det. :-(

  SvaraRadera
 5. Fridolin - fy f-n vilken patetisk fjant. Att säga att vi har tagit emot tillräckligt (flest per capita) är tydligen rasistiskt?!?

  VIlket ägg!

  Rasism är det när man tillskriver en person negativa egenskaper endast pga dennes hudfärg/genetiska uppsättning. Att kritisera svensk migrationspolitik (som ju är föränderlig och inte genetiskt betingad) är således absolut INTE rasism.

  Inte heller kritik av kulturella yttringar är rasism, då dessa inte är medfödda eller oföränderliga.

  Att hävda att ovanstående är rasism betyder endast en sak:

  FRIDOLIN HAR SLUT PÅ ARGUMENT i SAK - Ingenting annat.

  Det finns bara SD den 14:e! Resten har tappat kompassen och navigerar endast efter varandras skuggor och sin egen maktkåthet, avgrunden närmar sig med stormsteg.

  SvaraRadera
 6. Ja, då har vi, svart på vitt, av Annie Lööf, fått höra om hur invandringen bidrar till Sveriges välfärd (på: "Asylvåg till Sverige oroar danskar", http://www.svd.se/nyheter/utrikes/asylvag-till-sverige-oroar-danskar_3893694.svd).

  "När Berlingske söker upp Centerledaren Annie Lööf, på valmöte i Södertälje, avfärdar hon de danska kollegornas - med Dansk Folkepartis Søren Espersen i spetsen, farhågor.

  - Jag förstår inte Dansk Folkeparti överhuvudtaget. Jag står för solidaritet och en humanistisk hållning.

  Hon försvarar även den generösa asylpolitiken och kostnaderna för densamma.

  - 50 miljoner människor är på flykt i världen och 1,6 promille av dem knackar på Sverige dörr. Jag tycker att vi ska öppna den. Vi har pengar till välfärden också.

  Annie Lööf säger till den danska tidningen att invandringen kostar samhället initialt men att den långsiktiga vinsten är större.

  - Sverige ligger i toppen när det gäller invandring, ja. Men vi ligger även i toppen när det gäller kreativitet, innovation och konkurrensförmåga. Det beror delvis på att människor från andra länder är väldigt företagsamma här. Det är en vinst med invandring."

  / Magne

  SvaraRadera
 7. Fridolin har sett sur ut ända sen Romsons manshatar-tal i Almedalen.

  SvaraRadera