måndag 8 september 2014

Dagens citat: Henrik Arnstad


"Liten påminnelse till dig som tror att SD blivit ett "demokratiskt" parti. Fascismen är aldrig demokratisk."
Twitter


Gycklaren Henrik Arnstad, som på Twitter presenterar sig själv som ingenting mindre än "Author, journalist and a scholar of history", deltar också i valkampanjen, på sitt eget sätt, och alltid med ordet som han bara inte kan låta bli.

10 kommentarer:

 1. Tourettes syndrom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag är ingen psykolog, men gissar att han inte har någon diagnos i den bemärkelsen. Först trodde jag att han faktiskt var en historiker, men drevs av den vanliga ivern att tillhöra etablissemanget. Sedan insåg jag att han inte alls var någon seriös forskare, men trodde att han var en aktivist. Nu, efter många av hans senare uttalanden, är jag helt överygad om att han faktiskt är, och det säger jag inte som ett uselt argument, lite svagbegåvad. Dessutom får jag känslan av att han vill vara fascist, kittlas av tanken, själva ordet, men inte vågar ta steget.

   Radera
  2. Han gjorde väl lumpen som pansarsoldat och påstod senare att han var vagnchef och även till och med plutonchef när han ville ta i lite extra...

   Radera
  3. Psykopati tillsammans med svag begåvning är den korrekta diagnosen.

   Radera
 2. Och just Arnstad var den ende historiker som SVT kunde hitta (eller som ville komma?) för att bemöta Jan Guillous påstående, att Sverige inte visste om Förintelsen medan den pågick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vet ju att SVT har sina enda namn i olika ämnen. Juridik - Sarnecki. Retorik - Elaine Eksvärd (som enligt mig dock är intressant) osv. Men att ta in Arnstad som någon sorts expert på allt som uppfattas som "högerextremism", är helt idiotiskt. Det måste finnas hur många riktiga historiker som helst som skulle kunna uttala sig om SD på ett mer seriöst sätt.

   Efter att ha läst "Brev från nollpunkten" tycker jag att Peter Englund är åtminstone en duktig skribent. Helene Lööw har varit "expert på högerextremism" så länge jag kan minnas, och hon ger ett bra mycket mer intelligent och resonerande intryck än Arnstad. Som kuriosa kan nämnas att jag faktiskt växlade några ord med henne på ett SD-möte på 90-talet...Hon sade då att hon var där i egenskap som forskare. "I vilket ämne", undrade jag. "Jaa..opinionsbildning" sade hon.

   Radera
  2. Jag är lite besviken på Elaine Eksvärd som verkar ha hög kognitiv förmåga men som uppenbarligen har vissa blockeringar. På den tiden som jag fortfarande stod ut med statstelevisionen så såg jag henne då hon berättade om hur hennes pappa tog med henne till kiosken och sa till tanten där "Jag vill ha en negerboll till min negerunge" och pekade på Elaine.

   Hon verkar tro att det var ett utslag av bisarrt skämtlynne och är inte öppen för den mest sannolika förklaringen att det var ett sätt av hennes pappa att försvåra mobbning av henne när hon senare skulle börja skolan.

   Elaines pappa har kopplat ordet "negerunge" till en rolig händelse och när okänsliga ungar i skolan ropar det efter henne då kommer hon ihåg tanten i kiosken och skrattar. Och vem kan mobba någon som skrattar åt en. http://elaineeksvard.se/blog/2010/11/21/min-traff-med-jimmie-akesson-del-1/

   Radera
 3. Rätt ostrategiskt av honom då det raskt kan vändas till "Liten påminnelse till dig som tror att Henrik Arnstad är "historiker/akademiker/normalbegåvad"...

  SvaraRadera
 4. http://nydahlsoccident.blogspot.se/2014/08/gastbloggare-einar-askestad-om.html

  SvaraRadera
 5. Jag såg Arnstads gymnasiebetyg någonstans, de var ytterst klena. Han behöver ju inte vara svagbegåvad för det, men är han begåvad och har de betygen är han i så fall lat. Någon störning har han, mytoman tippar jag.
  Annars otäckt likt McCarthyismen från 50-talets USA. McCarthy blåste upp sin karriär på att varna för kommunister i varenda buske, Arnstad inser kanske att han är en nolla innerst inne men kan leva gott på att ropa "fascism!" några gånger dagligen. McCarthy förstörde mångas liv men träffade rätt några gånger i alla fall. Arnstad har väl vad jag kunnat se inte vågat peka ut någon enskild som "fascist", nog klokt annars kanske penningflödet vänder.

  SvaraRadera