måndag 22 september 2014

Gustav Fridolin bjuder på nonsens från sitt Vittsjö
När Gustav Fridolin första gången valdes in i riksdagen 2002 var han 19 år gammal. Eftersom han dessutom såg betydligt yngre ut, imponerades människor av att någon som de uppfattade som en liten pojke samtidigt kunde vara verbal. Idag är Fridolin dock 31 år gammal och det börjar bli dags att ställa lite högre krav på hans retorik och analyser. Hans argumentation är nämligen ofta tämligen imbecill, vilket han alltför sällan behöver stå till svars för.

När han idag, som så ofta, får utrymme i Expressen för en attack mot SD, blandas de fridolinska pekoralen om Vittsjö och skolan med nonsens som kunde ha varit hämtat ur vilken dussinkrönika som helst, samt rena självmål.

"Förhoppningarna om vad vi nu kan uträtta skyms av valresultatets påstående om vad Sverige är. Nästan 13 procent röstade på Sverigedemokraterna. Långt fler än vad som egentligen säger sig sympatisera med SD valde att ta deras valsedel. I den by jag kallar min, där jag känner mig hemma och har mina vänner, blev SD största parti."

Även om jag ställer mig frågande till denne lärares svenska i tredje meningen, är jag desto mer tveksam till innehållet. Varför röstade de på SD om de inte sympatiserar med partiet? Gissningsvis tänker Fridolin att detta är hans egna trakter, där han känner människorna som snälla och trevliga, och sådana personer kan ju inte gärna sympatisera med SD. Det är ett fult, lågt och ogrundat påstående, vilket inte är alldeles ovanligt från denne person.
Vi får sedan en bild av den speciella blindhet, som vi känner igen från medieeliten:

"Det spelade ingen roll att alla dem jag känner som byn, dess föreningar och eldsjälar stått upp tillsammans för flyktingarna som kommit. Det spelade ingen roll att ingen jag talat med känt igen sig i SD:s beskrivning av byn som ett offer för en påstådd "massinvandring". Det spelade ingen roll att hundratals bybor slöt upp till en musikkväll för mångfald när Jimmie Åkesson hållit torgmöte i byn."

Nej, självklart spelade det ingen roll att det organiserades en "musikkväll för mångfald". Hade du verkligen förväntat dig det? Att sedan Fridolin endast har talat med likasinnade är ett annat problem. Ur vänsterspalterna plockar han sedan upp det där resonemanget om att väljarna inte alls oroar sig för den skenande invandringens konsekvenser, utan helt andra saker, som egentligen vänstern löser bättre:

"Det handlar om känslan när man inte har något att sätta emot när jobben försvinner. När vården känns otryggare. När äldreomsorgen skär ner. När verkligheten som ryms i medias partiledardebatter tycks ta slut någonstans i höjd med Stockholms tullar. Allt det där är ju sådant SD pratar om som en omskrivning för sin invandringsfientlighet." 

Jag vill påminna om att Gustav Fridolin och Miljöpartiet vill ha en helt fri invandring. Då behöver vi inte tala om vård eller äldreomsorg längre, för då är det slut. Ingen seriös ekonom, forskare eller debattör, tror att det går att kombinera en välfärdsstat med en massiv invandring från Tredje världen, allra minst en fri sådan. Liberalerna får åtminstone ihop sitt resonemang, då deras mål är att avskaffa denna välfärdsstat och att alla som kommer, och vi som redan bor här, får se till att klara oss själva.

Sedan bjuder Fridolin på ett klockrent självmål:

"De säger gärna "hjälp i närområdet" men står tysta när någon påpekar att det närområde de talar om är sönderfallande flyktingläger där människor ofta saknar vatten, mediciner och beskydd."

Exakt, och det är under dessa omständigheter de allra flesta av världens flyktingar befinner sig. Om Sverige vill göra en insats, så hjälper man naturligtvis oändligt många fler människor på plats, genom att exempelvis rusta upp dessa flyktingläger, se till att det finns vatten, mediciner och så vidare.

Det absolut sista vi ska göra, är att omvandla vårt eget land till ett stycke Mellanöstern, för med dagens volymer, så handlar det faktiskt om ingenting mindre än ett folkutbyte och ett raserande av landet och dess välfärdsstat.

Självklart kan Fridolin inte undgå att få in lite högtravande poserande, av just det slaget som definitivt inte minskar stödet för SD:

"Jag kommer alltid göra mitt för att Sverigedemokraternas agenda inte ska få påverka svensk flyktingpolitik. Det är ett krav som åvilar alla oss som tror på en annan värld än den SD och deras broderpartier runt om i Europa predikar."

Dubbelt så många svenskar stödjer Sverigedemokraterna, men ändå visar inte MP den minsta ödmjukhet ens i denna fråga. Visst, fortsätt ni att "tro på en annan värld", utestäng SD och ta era ministerposter. Vi vet ännu inte hur länge denna bräckliga regeringskonstellation kommer att hålla, men oavsett om det blir månader eller år med Löfven som statsminister och en miljöpartistisk invandringspolitik, så vet vi en sak: SD fortsätter att växa.


9 kommentarer:

 1. Babyface Fridolin fick en spark i baken av Vittsjötoffeln ;-)

  Det han åstadkommit är som den lokala produkten "Vittsjöluft på burk".
  (Det finns faktiskt i verkligheten!)

  SvaraRadera
 2. Det är egentligen märkligt att dessa människor (media + politiker) inte förstått någonting. Är det en fråga om bristande begåvning? Jag tror faktiskt det. Och de enstaka fall där det finns begåvning så finns det samtidigt en lättja, man tar för givet att verkligheten ser ut som man alltid trott och bryr sig inte om att ta reda på någonting.
  Hursomhelst, isen är bruten. Och om det blir nyval inom 1/2 - 1 år, så kommer i alla fall fler än 13% att rösta på SD, skulle tippa på 18-19%. Just nu verkar det nämligen ske en islossning, vilket gör att mediaetablissemangets inskränkta åsikter kommer att te sig just inskränkta för allt fler.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 3. Fridolin blond och blåögd,förordar ett folkombyte hellre än att ta sitt förnuft till fånga,låter lite som andra diktatorer som anser sig ha rätt, i flera fall har det gått åt pipan för dessa..

  SvaraRadera
 4. Tveksamt om denne pajas skall ägnas någon som helst uppmärksamhet på en seriös blogg som denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, så länge "uppmärksamheten" består i att granska pajasen, så
   ser jag ingen motsättning. Å andra sidan, se det positiva i denne
   pajas alla utspel...för inte är han något vallokomotiv för Mp, och
   det är väl det som är meningen med Tobbes blogg, alltså att
   blottlägga vilka åsnor som rör sig i etablissemangets utkanter.

   Radera
  2. Må vara hänt. Det är väl så att jag tycker så fruktansvärt illa om honom så jag har problem med bara att se ett foto.

   Radera
 5. "Ur vänsterspalterna plockar han sedan upp det där resonemanget om att väljarna inte alls oroar sig för den skenande invandringens konsekvenser, utan helt andra saker, som egentligen vänstern löser bättre:"
  ------------------------------------
  Självklart röstar man inte på SD för invandringens skull. Nej, det handlar i själva verket om dålig mobiltäckning som den helt klarseende Göran Persson har fastslagit.
  Rune

  SvaraRadera
 6. Fridolin bor i överklassreservatet Duvbo i Sundbyberg. Där finns ett fåtal invandrare, som är från Skandinavien och har bott länge i Sverige. Det finns inga MENA-invandrare i Duvbo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att det inte gör, annars hade pojkvaskern inte flyttat dit, med all säkerhet. Ullenhag är ett förkroppsligande av nonsens.

   Radera