måndag 22 september 2014

Mediekampanjen för FI fortsätter
Som vi många gånger har kunnat konstatera de senaste veckorna, har de samlade medierna fört en helt grotesk hatkampanj mot Sverigedemokraterna, och en lite gladare för Feministiskt Initiativ. Mången journalist blev följaktligen uppriktigt förvånad och ledsen när valresultatet kom, då de inte kände någon som skulle rösta på SD, men desto fler som var lyriska över FI. Även efter valet talade man om en vänstervåg, trots att vänsterpartierna inte gick framåt, och ett feministiskt genombrott, som alltså bestod av FIs 3,1%. Observera att dessa journalister är samma människor som nu också är fullt sysselsatta med att på olika sätt "förstå" SDs framgångar, som de inte helt kan förtiga, men som de aldrig ser som ett ökat motstånd mot den förda invandringspolitiken.

Efter valrörelsens alla artiklar om hur FI känner vind i seglen, bjöd TV4 i morse på ett inslag kallat "Så laddar F! för de kommande fyra åren". Det är märkligt, för jag kan inte minnas att något sådant program sändes när SD missade riksdagen 2006 och landade på 2,9%. Vi kommer inte ens nu att få se något liknande om SD, förutom då journalisternas navelskåderi kring vad de gjort fel och hur de ska förhindra att SD ökar vid nästa val.

Förutom själva rubriksättningen, kan vi också notera de frågor som ställs till Sissela Nordling Blanco. Först serveras hon, med en menande ton, ett citat av Tobias Billström, som ger henne utrymme att svamla om feminism och rasism. Detta följs upp med frågan om hon inte möter "fördomar" om partiet, vilket återigen ger en utmärkt öppning för att lovorda partiet. Ingen kritisk följdfråga ställs, ingenting om eventuella problem med partiets program, och naturligtvis ingenting om Gudrun Schymans skandaler, Victoria Kawesas avdrag och obetalda städerska, eller representanten som torterade sin dotter.

Att sedan säga att FIs "framgångar" har retat upp etablissemanget är ju minst sagt skrattretande. Var det inte ett annat parti som gjorde det i något högre grad?
"Ledande fråga eller inte, det var väl ett bra svar", var en utmärkt sammanfattning av programledarnas insatser.

Naturligtvis säger Nordling Blanco att de kommer in i riksdagen för att "de har byggt upp en stark rörelse", men det är ju inte alldeles sant. Jag vågar påstå att även deras kommande framgångar eller borttynande hänger på huruvida medierna förblir intresserade och orkar fortsätta kampanja för partiet på detta sätt.

3 kommentarer:

 1. Utan Gudrun Schymans möten i hemmen hade det aldrig blivit 3,1%. Om 1 år är Gudrun Schyman 67 år och alldeles säkert pensionär och det är mycket tveksamt om hon orkar hålla på och tramsa sig så mycket längre, Dessutom har den islamistiska extremismen brett ut sig i våra egna länder med kanske några halshuggningar av helt oskyldiga människor för att "sätta skräck i" befolkningen (som planerades i Norge). Dessutom har det hunnit bli åtminstone ett nyval med "skrämmande många" SD-röster. Tveksamt om dessa människor då längre tycker att det viktigaste som finns är att diskutera HBTQ och luftens koldioxidhalt.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 2. Så uppenbart det du skriver och ändå så svårt för dessa mediaakrobater att ta till sig. Har länge funderat på varför.
  Blev igår utskälld av en släkting som började undra varför jag inte ylade med i hetsen mot SD främst från kvinnorna vid kaffebordet. När jag vägrade att ge det obligatoriska fördömandet blev direkt avkrävd ett svar på om jag röstat på SD. När jag vägrade att säga åtminstone att jag inte röstat på¨SD, fick jag en utskällning.

  Så fungerar det, ingen vågar säga något öppet för då får dom hela detta mediahat emot sig som dessa kvinnor uppenbart trodde var sant.

  Men frågan är också varför är det så viktigt att hata för dessa mediafigurer för det är vad det är, i brist på sakliga argument.
  Det handlar egentligen om en maktstrid, där dessa mediapajaser motiverar sin plats med att de tillhör den rätta gruppen som kännetecknas av just deras kulturmarxistiska åsikter. Kärnan i dessa är just FIstollarnas ideologi, det är därför det är så viktigt att dra in Fi för att öka försvaret mot oss SDare. Det är Yang som angiper Ying, därav hatet exempelvis från alla kvinnliga krönikörer.
  Invandrarna och islam är bara en markör i detta krig, dom har aldrig själva blivit tillfrågade om dom vill ha in 200 000 till om året till sina bostadsområden

  SvaraRadera