onsdag 8 oktober 2014

Dagens citat: Håkan Juholt II


"Farfar röstade på kommunisterna ibland och på socialdemokraterna ibland. Han var en stolt arbetare. Han var ingen politiker, höll aldrig några tal eller så. Men han vågade ta ställning på sin arbetsplats. Och när nazisterna växte sig starka i Sverige på 1930-talet så sa han ifrån."
AftonbladetEftersom Håkan Juholt bjöd på ett fullständigt imbecillt utspel igår, är det idag dags för den vanliga uppföljningen, där posören ska berätta om det hat man har fått ta emot. Vad 1930-talets nationalsocialister har med saken att göra, är som vanligt något oklart, men referensen till de samtida kommunisterna visar ännu en gång hur historielös och naiv inställningen till kommunismen är i Sverige.

1930-talets svenska kommunister styrdes och finansierades av Sovjetunionen, som alltså regerades av Josef Stalin. Man lyckades också förmå ett antal svenskar, de så kallade "kirunasvenskarna", att emigrera till detta idealland, där de flesta så småningom skickades till arbetsläger eller avrättades. I Tyskland förlorade kommunisterna maktkampen med nationalsocialisterna, men vi kan vara säkra på att de annars skulle ha infört ett stalinistiskt styre med minst lika omfattande terror som den nationalsocialistiska diktaturen.

Håkan Juholts begränsade intellektuella kapacitet gör honom förstås oförmögen att förstå eller analysera historiska eller ens nutida skeenden, men då bör han kanske också hålla en lägre profil. I riksdagen gör han däremot inget större väsen av sig och har en mycket låg närvaro. Redan 2012 kunde DN berätta:

"Håkan Juholt är ingen flitig deltagare i riksdagens voteringar. Sedan valet 2010 har han bara närvarat vid en tredjedel (34 procent) av omröstningarna."

Därmed var han den enskilde ledamot, av alla 349, som hade absolut sämst närvaro. DN kunde vidare konstatera:

"De flitigaste riksdagsledamöterna i detta avseende är Jimmie Åkesson (SD) och moderaten Jörgen Andersson som varit närvarande vid samtliga omröstningar."

"När det gäller partier har Sverigedemokraterna högst närvaro, i genomsnitt 98 procent, medan Centerpartiet är det mest frånvarande med en genomsnittlig närvaro på 74 procent."

Trots att Juholt borde använda all sin tid till att lyssna och lära, utnyttjade han alltså ett av sina sällsynta besök i riksdagen till att fotografera Björn Söder med mobilen och citera Henrik Arnstad.


19 kommentarer:

 1. Uppskattar recensionen av Absurda Teatern ;-)

  SvaraRadera
 2. "Växte sig starka på 30-talet"? Direkt från minnet så var väl aldrig nazismen i sverige vidare stark, 0.03 % i riksdagsval eller nått sånt, väldigt lågt iaf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det så, men Juholt är ju inte känd för att läsa på eller reflektera innan munnen går.

   Radera
 3. Håkan Juholt, tillsammans med Erik Ullenhag, Gustav Fridolin och Åsa
  Romson är väl den kvartett som inte begriper hur förödande det är att
  valsa runt som dumsvenska byfånar på de fria nätsajterna. Och det ska
  vi väljare vara glada för, ty ingen annan stans får vi ta del av deras ge-
  nuina okunnighet. PK-media har ju för vana att citera clownerna rakt av,
  utan att på minsta sätt ifrågasätta relevansen i vad de säger. Och hur
  skulle de kunna det...var eller vem i PK-media har den intellektuella
  stringensen, eller den analytiska skärpan?

  SvaraRadera
 4. Jag kan minsann inte vara borta från mitt arbete utan giltiga skäl.
  Men i riksdagen så är det tydligen inte så noga. Man hinner driva en advokatbyrå och annat vid sidan om. eller helt enkelt inte dyka upp.

  Låter som ett trevligt kneg.

  SvaraRadera
 5. Hur starka växte sig egentligen nazisterna i sverige? Jag har för mig att det var några moderater som blev nazister men att de förlorade sina mandat direkt i nästa val.
  /martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker nog på att dåvarande Moderaternas (Högerns) ungdomsförbund SNF (Sveriges Nationella Förbund) i mitten av 30-talet utvecklades i nationalsocialistisk riktning och att det samma en halv mandatperiod kom att representeras i riksdagen av tre avhoppade högerledamoter.

   Annars har den Svenska nazismen sitt främsta ursprung ur dagens vänsterparti (dåtidens SKP), som under mellankrigstiden splittrades i en pro-Sovjetisk och en pro-Nazitysk del. Den senare, kallad Socialistiska partiet och senare omstöpt till det öppet nazistiska Svenska socialistiska partiet blev den största. Efter andra världskrigets utbrott tog dock rest-vänsterpartiet över igen.

   Dessa är, tillsammans med andra, saker man bör påminna om när partier recenserar vad de uppfattar som andra partiers "bakgrund".

   //Andreas

   Radera
  2. Socialistiska Partiet erövrade som mest 5,3% av rösterna (vid 1932 års val).

   //Andreas

   Radera
 6. Att Sverigedemokraterna hade högst närvaro berodde nog främst på deras svaga vågmästarställning i kombination med att de uteslöts ut kvittningssystemet. Resultatet blev att nästan alla, sjuka som friska, måste närvara vid varje omröstning för att partiet skulle kunna utnyttja sin vågmästarroll.

  //Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det vara, vilket i sig visar absurditeterna i dagens parlament. Jag tycker dock ändå att det är beundransvärt - skulle en SD-ledamot utebli vid två tredjedelar av sessionerna, skulle jag vara den förste att förespråka dennes strykning. Men vad är Juholts ursäkt? Jag tror knappast att han är så oerhört upptagen av utredningar eller ryska klassiker att han måste avstå.

   Radera
 7. Sossarnt parti som står längre till vänster än V försöker regera ihop med miljöpartiet.
  Dömt att misslyckas.
  Mp är inte ett liberalt parti som Fp eller C.
  Mp är i grunden ett ultrakommunistiskt parti.
  Sossarna har tagit fan i båten och kommer att få jobbigt att ro i land......

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del av texten försvann.....
   Sossarna kan inte regera ihop med miljöpartiet.
   Miljöpartiet står längre till vänster än C och FP.
   Kanske tillochmed till vänster om V.
   Jag jublade då Löven gav kalla handen till V.
   Istället har han målat in sig i ett hörn och gett fler ministerposter till ett 6%parti än vad de egentligen borde haft.
   Fyra år till och de kommer att dö sotdöden......
   2018 SD 35%

   Radera
  2. Det tar kanske slut redan i december när det skall röstas om budgeten.

   Radera
 8. (S) är Sveriges sannolikt största socialbyrå. Här kan även den mest talanglöse, late och oduglige försäkra sig om livslång försörjning på bekostnad av det allmänna. Allt som krävs är att man bekänner sig till den rätta röda tron. Socialdemokratin har genom sin långa uppbyggnadsfas kunnat nästa sig in nästan överallt i samhällsbygget, och - tvärtemot Per-Albins klassiska tal – är det just privilegierade och kelgrisar, i form av kompisar, släkt och vänner, som fått jobben.
  Som sagt, fy på sig sosse, vad det luktar skit.
  Tro fan att de tar till vilka medel som helst för att hålla sig kvar vid makten.

  SvaraRadera
 9. Du är helt inne på rätt linje här. Jag kan ju också säga att det var inte bara i Tyskland man var livrädd för kommunisterna. Även finnarna fick ju försvara sig mot anfall två ggr. De baltiska staterna invaderades och tvingades gå med i Sovjetunionen 1940.

  Det inte många känner till är att Stalin hade planer på att upprätta sitt första lydrike i Spanien, har för mig att det var 1936-1939. Tack vara Franco (den numera av media så förtalade generalen) så lyckades man efter stora anstängningar att slå ner upproret. Stalin skickade mängder med revolutionärer och vapen och man hade redan börjat förstatliga jordbruk och företag. Det höll på att gå riktigt illa. Med hjälp av Tyskland och Italien samt hjälp från oljebolag i USA kunde man till slut få vapen och utrustning att gå till motattack. General Franco var stationerad i Nordafrika.

  Idag är alla statyer på Franco rivna och har ersatts med statyer på den kommunistiska revolutionären istället. 2007 förbjöds hyllningar till honom av den socialistiska regeringen.

  Den man som räddade Spanien från kommunismens fasor han ska dras ner i smutsen av media och politiskt korrekta historiker medan revolutionärerna ska hyllas.

  Världen är upp- och ner - eller hur?

  SvaraRadera
 10. Jag vill slå ett slag för Marcus Birro. Denne uttrycker sig ofta skarpt och intelligent, i Expressen, om diverse ämnen. Således önskas rapportering/analys från Tobbesmedieblogg om Birros krönikor.

  Här är ett exempel från, http://www.expressen.se/kronikorer/marcus-birro/marcus-birro-rekryteringen-av-is-krigare-ar-ett-kvitto-pa-att-sverige-misslycka/:

  "När politiker tävlar i att ignorera Sverigedemokraterna och blunda för de problem som SD varit ensamma om att peka på blir man straffade av väljarna. Om synen på tillståndet i nationen skiljer sig så mycket mellan politikerna och folket uppstår ett sorts demokratiskt tomrum. Det är där SD hämtat sin näring.

  Medan eliten fortsätter att blunda för verkligheten så föder verkligheten nya monster. Flera tidningar har skrivit mycket om de svenskar, både män och kvinnor, som reser till Syrien och Irak för att vara med och mörda och fördriva människor som inte vill tvångskonverteras till islam. Det står inte exakt så, utan att dessa individer ska ansluta till IS vilket är en sorglig omskrivning om vad som verkligheten sker.

  Dessutom blundar vi ofta för den rent teologiska biten av detta. Det finns element i den miltanta versionen av islam som uppmuntrar till detta. Om detta råder det ingen tvekan. På många sätt vill dessa människor hämnas mot den upplysta delen av världen vi lever i. Det är inte bara mot vissa folkgrupper i Mellanöstern de strider utan i förlängningen är det ett krig mot oss, mot vårt sätt att leva, mot våra värderingar. Därför borde det givetvis vara förbjudet att både resa dit och mörda och även att komma tillbaka till Sverige efter att man har gjort det."

  / Magne

  SvaraRadera
 11. Och Löfvén är bara mer av samma vara och följer Mona och Håkan i fotspåren. Att vara halvt imbecill är tydligen en merit om man vill komma till socialdemokratins topp.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 12. När nazisterna var som starkast i Sverige erhöll de i riksdagsvalen 1932 respektive 1936 vid båda tillfällen 0,71% av rösterna.
  I riksdagsvalet 2014 fick Svenskarnas Parti (SvP) f d Nationalsocialistisk Front 0,01%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I riksdagsvalet 2014 fick Svenskarnas Parti (SvP) 0,07%. Källa: http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rike/index.html.

   Radera