onsdag 8 oktober 2014

Gatustrider mellan kurder och islamister i Hamburg
Igår kväll drabbade uppskattningsvis 400 kurder samman med 400 "radikala muslimer" i Hamburg, i gatustrider där knivar, knogjärn, metallrör och machetes kom till användning. En mängd personer uppges vara skadade.

Bakgrunden till kravallerna är IS härjningar i Syrien och den kurdiska gränsstaden Kobanes nära förestående fall. De kurdiska demonstranterna krävde solidaritet med stadens befolkning, bland annat genom att blockera flera spår vid Hamburgs järnvägsstation. Personer av turkiskt ursprung ska också ha attackerats, samtidigt som en en turkisk restaurangs fönsterrutor krossades och bilar demolerades. Då en grupp kurder igår kväll samlades utanför en moské, strömmade en lika stor grupp av IS-anhängare ut för att slåss. Polisen uppger att 13 personer skadades och 22 arresterades.


IS-anhängare samlas utanför Al-Nour-moskén

Även staden Celle i Niedersachsen drabbades av våld med många skadade, då 250 yazidier (anhängare av en mindre irakisk religion) drabbade samman med 100 muslimer.

Die Welt
13 kommentarer:

 1. I Balkan var lösningen NATO-bomber sedan var man helt enig om att skapa många självständiga nationer. Mig veterligen är de större konflikterna där nu relativt små.

  Av någon anledning vill en maktelit att Europa ska gå motsatt väg. Vi ska inte vara många självständiga länder som är kulturellt och etniskt väl avgränsade utan vi ska blanda upp oss med Afrika och arabländerna.

  Varför har man valt en lösning för Balkan men en annan för EU? Finns det här bakom någon dold agenda att just skapa splittring. Frågan måste ställas för annars blir det obegripligt att man förespråkar så diametralt olika politik.

  Kanske finns här en viss vägledning om vi går tillbaka i tiden. Efter första världskriget där den maktelit som då styrde och bestämde villkoren i Versallies, var mycket måna om att helt splittra Tyskland så att dess befolkning efter Versallies kom att finnas som minoritet i 7 olika länder.

  Varför var man så mån om att skapa denna splittring? Hänger detta samman med det vi ser idag`? Är det samma maktelit som nu vill så otrygghet, splittring, konflikt i ett Europa som skulle kunna vara så tryggt och framgångsrikt?

  Dessa frågor måste ställas. Vi måste kunna gräva djupare och se hur länkar finns mellan dagens politik och dåtidens politik.  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt om makteliten, det finns en sådan med en agenda som går rakt emot folkens önskningar. Denna maktelit vill skapa ett globalt Sovjetunionen, där de själva styr och ställer. De vill ha "en Ny Världsordning", en enda valuta, som de har kontroll över. För att lyckas med detta så försöker de bryta ner alla andra stater (viktigast att bryta ner: USA), vilket görs genom söndra nationerna - illegal invandring, kriminalitet, slöseri, tiggeri etc., etc.
   Kärnan i denna elit utgöres av finanskapitalet kring världens centralbanker (främst Federal Reserve i USA) som trycker upp papperspengar från ingenting och genom detta nu skuldsatt varje nation upp över öronen.
   Läs artiklar på nätet om Federal Reserve, fraktionerade pengar, Council on Foreign Relations, Runda Bordsgrupperna, Bilderberg-gruppen etc.

   Radera
  2. Här finns en översiktlig beskrivning på svenska:

   http://www.nyapolitiken.biz/nya_varldsordningen/de-300.html

   Radera
  3. Här finns en fin artikel om Council on Foreign Relations och den nya världsordningen:
   http://canuteocean.blogspot.se/2014/10/council-on-foreign-relations-cfr-och.html

   Radera
  4. Gotinna
   Tack för den länken. Jätteintressant.
   /Gunnar B.

   Radera
  5. Det gläder mig om jag kan "sprida ljuset" dvs sanningen till de goda människorna!

   Radera
  6. Självklart! Makthavarnas hemliga möten :) Illuminati...Bilderberg..
   Syftet= SÖNDRA OCH HÄRSKA!!

   Radera
 2. Det är ett faktum: genom den rådande migrationspolitiken verkar politikerna vilja skapa ett nytt Mellanöstern (=konflikter, stridigheter, våld, hot och hat) här i Europa. Att leka sociala ingenjörer i godhetens namn biter inte. Ränderna går inte ur folk som flyttas från en världsdel till en annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Zebran är ett randigt djur -
   Ränderna går aldrig ur"
   ;-)

   Radera
 3. Kravaller i Turkiet, även i Ankara och Istanbul, hittills drygt tiotalet dödade. Kurder och sympatisörer, som anser att turkiska regeringen struntar i kurderna i sin sydöstra landsdel, genom att inte attackera IS i Kobane, som ligger nästgårds gränsen. Turkiet/Erdogan är 'livrädd' att ett direkt ingripande skulle leda till att IS (som han indirket stött gm att vilja få bort Assad) vänder sin agression även direkt mot Turkiet. Maktspelt ändras snabbt i dessa tider. Saudi, som pumpat in massivt penning- och vapenstöd, byter plötsligt fot, går med i USA-koalitionen mot IS. Inte lätt att vara politiker i denna MÖ-soppa. Som US-gangstern GW Bush drog igång, via sitt kriminella och obefogade angrepp på Irak/Saddam 2003. Obama, "fredspristagaren" har fullföljt med att starta ytterligare ett antal krig/angrepp, på tvåsiffrig nivå.

  Som man sår får man skörda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skall nog ta en titt på de som var runt omkring Bush (dvs. hans rådgivare) och vilka i ännu högre grad flockas kring Obama. De tillhör samma gäng som vill skapa "En Ny Världsordning". Med lite förvecklingar hit och dit så går allting deras väg. De kommer kanske att lyckas att bryta sönder alla stabila nationer, så att dessa folk kommer att vädja till FN att ingripa. Det gäller samtidigt att bryta ner alla lokala valutor, vilket är orsaken till att de vägrar ge upp Euron, trots att denna valuta i stor utsträckning är orsak till Medelhavsländernas elände.
   USA har sålt vapen till Saudiarabien som givit dem till "rebellgrupperna" (=islamister som IS) och så får de ekonomiskt stöd "behind the scenes" av finanseliten kring Federal Reserve.
   Allt går som planerat.

   Radera
 4. De flyr från stamkrigen i sina hemländer (!) men tar kriget med sig till det nya landet. Vart ska de fly nu?

  SvaraRadera
 5. "Vi klarar oss inte utan invandring", eller hur var det nu de sade?

  Den invandring som sker nu är den störta katastrof som drabbat vårt land sedan det Stora nordiska kriget och Rysshärjningarna.
  /Fredrik H

  SvaraRadera